INSIDER

Szerző Ripost

10 hónapja

Márki-Zay megint nevetségessé vált: többször Jeszenszkynek nevezte az ukrán elnököt, Zelenszkijt - videó

Márki-Zay Péter székesfehérvári fórumán az orosz-ukrán háború kapcsán az ukrajnai elnök nevét többször is rosszul mondta ki.

Márki-Zay Péter székesfehérvári fórumán az orosz-ukrán háborúról szólva Ukrajna elnökét, Volodomir Zelenszkijt többször is Jeszenszkyként emlegette.

Jól látszik, hogy a Márki-Zay mögött álló helyi jelölt a második tévesztésnél oldalra néz, és nevetve odaszól a mellette állónak, mint aki maga sem hiszi el, hogy Márki-Zay ekkora ostobaságot mond. Majd Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja jelenik meg a színpad előtt és próbál súgni Márki-Zaynak, hiába. Ezután Lukácsi az emelvényen álló helyi jelöltet is arra biztatta, hogy "mondd neki te is!". (Márki-Zay egyik tanácsadójának, Jeszenszky Géza volt külügyminiszternek a nevét keverhette össze az ukrán elnök nevével.) - számolt be róla az Origo.

Márki-Zay nem először téveszt el neveket. Balatonalmádiban nemrég az országgyűlési képviselőjelölt nevét kétszer is rosszul mondta annak bemutatkozó rendezvényén. 

"Jól ismerem Szabolcsot" - jelentette ki politikustársa mellett állva, miközben a baloldali induló ebben a körzetben Benedek Szilveszter, a DK tagja.

A baloldal jelöltje élő Facebook-bejelentkezéseiben és beszédeiben több esetben tett megbotránkoztató kijelentéseket. Egy Trianon-megemlékezésen a már meghalt Michael Jacksont fehér nőnek titulálta.

Egy alkalommal szerinte "aranyos", ám rasszista viccet mesélt Stevie Wonderről. 

A nőkről kijelentette, hogy rossz a helyesírásuk, a vidéki emberekről többször mondta, hogy agy mosottak, sokuk pedig már délután részeg. Kampánystábja, érzékelve a sorozatos hibákat, korlátozta, illetve moderálta Márki-Zay videóit. Márki-Zay felkészületlensége akkor is érzékelhető volt, amikor a baloldal sajtótájékoztatót tartott az általuk beterjesztett népszavazási kérdésekről. A baloldal jelöltje ugyanis nem volt tisztában azzal, valójában miről kellene szavazni az embereknek.

Márki-Zay ismert botránya volt, amikor egy fonyódi utcafórumon azt mondta, a hatpárti koalíció képviseli a fasisztákat és a kommunistákat is. Később fáradtságával indokolta a megjegyzést.

A mostani Jeszenszky-blamázs némileg megmagyarázza a Magyar Nemzet azon titkosszolgálati forrásból származó információját, miszerint az ukrán kormány először miért a baloldali kampánystábbal teremtett kapcsolatot a magyar baloldal hatalomba segítéséért. 

Márki-Zay Péter egyébként megerősítette szerdai székesfehérvári fórumán a Mediaworks-Hírcentrumnak, hogy vannak tárgyalások a magyar baloldal és Ukrajna között, de azt állította, csupán segítségül szánt mentőautókról.

Mint ismert, a baloldal jelöltje folyamatosan támadja a magyar kormányt, amiért az nem küld fegyvereket és katonákat Ukrajnába. Márki-Zay többször kijelentette, hogy ha a NATO ezt kéri, akkor ő teljesítené a kérést.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelen melleit mutogatja Cindy Crawford - fotók

borsonline.hu

"Szerelemből költöztem a tanyára" – Így él a Remény Farmon a fiatal pár

vg.hu

Adani már százmilliárd dollárt bukott, lassan teljes Indiát porig égeti

ripost.hu

Budapestre érkezett a világhírű színész: 5 perces videóval jelentkezett be

mandiner.hu

Katonai szakértő: Ukrajna elfogyóban van

borsonline.hu

L.L. Junior páros lábbal szállt bele Iszak Eszterbe

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy bármit elérhet az Oroszlán telihold idején

ripost.hu

Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme – Fotó

ripost.hu

„Kék gömbök jöttek be a házba” – a halál torkából tért vissza a professzor

ripost.hu

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

ripost.hu

Az a furcsa, hogy csak most lett vége, mondja a barát Kucseráék házasságáról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Senki sem ismeri el, hogy napi 5 órát néz tévét - pedig ez az átlag

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

Ilyet még nem láttál: egyedülálló fotókiállítás készült a mellrákos nőkről

INSIDER

Megölte a 2 éves kisfiát Katalin, mégis csak a mobiljáért aggódott a bíróságon

INSIDER

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

INSIDER

Figyelem: Ezzel a módszerrel lopják el a magyarok banki adatait