Létrehozva: 2022.02.01.
Módosítva: 2022.02.11.

Tiszta vizet öntött a pohárba Szentkirályi Alexandra: erre is jó a SZÉP-kártya

A lehetóség május 31-ig él.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő friss videójában arról beszél, hogy február 1-jétől érvényes az élelmiszerárstop, ahogy valamint hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A részleteket itt találod:

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni - hívta fel a figyelmet a kormány csütörtöki közleményében.

Orbán Viktor egy hete a Facebook-on jelentette be, hogy jövő februártól már az élelmiszerekért is fizethetünk SZÉP-kártyával. Múlt héten meg is jelent az erről szóló rendelet, maga a döntés nem aratott nagy sikert a szállásadók körében.

A kormány a csütörtöki tájékoztatójában kiemelte: a kormány megteremette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. 

"Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható" - tisztázták.

"Mind a három alszámlán lévő teljes pénzösszeg felhasználható hideg élelmiszer vásárlásra függetlenül attól, hogy mikor került az beutalásra.

A vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni.

Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlásra" - tették hozzá.

"A személyi jövedelemadóról szóló törvény, a Széchenyi Pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendeletet és a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendeletet együttesen kell értelmezni a SZÉP-kártyáról történő hideg élelmiszer vásárlásakor" - tette hozzá a kormányzati tájékoztató.

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni.

A kormány megteremette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható.

Mind a három alszámlán lévő teljes pénzösszeg felhasználható hideg élelmiszer vásárlásra függetlenül attól, hogy mikor került az beutalásra. A vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni. Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlásra. 

A személyi jövedelemadóról szóló törvény, a Széchenyi Pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendeletet és a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendeletet együttesen kell értelmezni a SZÉP-kártyáról történő hideg élelmiszer vásárlásakor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újrajátszhatják a vasárnapi el Clásicót

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

hirtv.hu

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

hirtv.hu

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 23.: a Szűz jól teszi, ha kételkedik, a Mérleg ügyes

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára!

INSIDER

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

INSIDER

7 millió a családi házakra: bővült az Otthonfelújítási program, íme a részletek!

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Azt hitték, hogy csak lusta a tesiórákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

INSIDER

Kizuhant az iskola emeletéről a gimnazista lány Kolozsváron

INSIDER

Csapadékos, de legalább újra meleg idő várható

INSIDER

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét