12 hónapja

Piros volt a paradicsom, nem sárga... 12 milliószor látták már a TikTokon

Sorra születnek a videók a TikTokon, melyekben azt hallani, hogy: „Piros volt a paradicsom, nem sárga – Magyarország előre megy, nem hátra!”

Megihlette az internet népét, különösen a fiatalokat a kormány szlogenje és Orbán Viktor miniszterelnök erre épülő újévi köszöntője. Ezrével születnek a táncolós-éneklős feldolgozások az eredeti hanggal vagy saját elő­adásban, rajzfilmfigurákkal vagy élő szereplőkkel, viccesen vagy mulatósan, játékosan vagy nagyon is komolyan, sok helyen magyar zászlóval, magyar színekkel. Ami megdöbbentő: csak a TikTokon már több mint 12 milliószor megnézték a különböző feldolgozásokat!

Fotó: Tik Tok

Nacsa Lőrinc fideszes országgyűlési képviselő „Csak a Peti meg a Jobbik megy hátra. Mert nem értik” kommenttel tett közzé videót a TikTokon, táncikáló Jakab Péterrel. Valóságos mémhullám indult meg: van, aki a karácsonyt tönkretevő, nemzeti színekbe öltöztetett Grincs figuráját táncoltatja a nótára, van, aki rajzfilmfigurákkal adatja elő vagy saját animációt készített hozzá nemzeti színekkel, piktogramokkal, illetve feliratokkal, megint mások saját maguk táncolják el, piros és sárga paradicsommal vagy piros paradicsommal és zöldpaprikával a kezükben, nemzeti színű körítéssel.

Akad, aki járványra hangolt videót készített, más szilveszteri bulira emlékeztetőt, előadják nyugdíjasklub tagjai és szexi lányok, és persze a miniszterelnököt és más politikusokat középpontba állító, vicces feldolgozások is születtek. Érdemes megnézni a TikTokon a kínálatot. Fellelhetők persze unalmas és rossz megoldások is, ahogyan az ilyen házi videóknál ez gyakori, de igazán jókat, fantáziadúsakat is lehet találni. A Ripost7 összeszámolta: a különböző hashtagekkel közzétett minifilmeket már több mint 12 milliószor nézték meg! Ez a szám persze napról napra emelkedik.

Fotó: TikTok

Orbán Viktor a jelenségre úgy reagált: öröm, hogy eljutott az emberek szívéhez a kormány üzenete.

„A mi álláspontunk mind az akadémikusok, mind a lakodalmak világában világos és egyértelmű: Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra” – tette hozzá.

Fotó: TikTok

Legutóbbi rádióinterjújában pedig azt is kifejtette a miniszterelnök, az ő olvasatában mit jelent az, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra”. Ebben a mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, hazánkat „kivéreztették és tönkretették”. De „nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította” – mutatott rá a kormányfő.

Közölte: most azonban jönnek azok, akik „2010-ig baloldali politikusokként csődbe vitték az országot”, és azt mondják, hogy készen állnak arra, hogy a választások után ők vegyék át az ország irányítását. Ez azt jelentené, hogy hátrafele megyünk – tette hozzá Orbán Viktor. Úgy vélte, az elmúlt évek munkáját nem érdemes kidobni az ablakon, mert ha visszajönnek azok, akik csődbe vitték az országot, ugyanazt fogják tenni, amit korábban tettek: „ahhoz értenek, megszorításokhoz, elvételhez, nyugdíjcsökkentéshez értenek, de ők nem fognak minimálbért emelni, nem fogják növelni a nyugdíjakat, mert nem ezt tették, amikor erre lehetőségük volt”.

Fotó: Tik Tok

A kormányfő hangsúlyozta: a baloldal kormányzása következtében a munkanélküliség 12 százalék fölött volt, növekedés helyett csökkent a gazdasági teljesítmény, az adók az „egekben voltak”, „a nyakunkon ült az IMF” és az a baloldal, amely most az egészségügyet bírálja, elvett az egészségügyi dolgozóktól és a tanároktól is egyhavi bért, a nyugdíjasoktól pedig egyhavi nyugdíjat. A mostani kormány visszaadja a 13. havi nyugdíjat, folyamatosan emeli a minimálbért és a különböző szakmacsoportok béreit, munkanélküliség helyett most már inkább munkaerőhiány van, az adókulcsok európai összevetésben is kifejezetten jók, a növekedés pedig nem mínusz 2–3 százalék, hanem plusz 7.

Hozzátette: nemcsak arról van szó, hogy a baloldal 2010-ig hibákat és bűnöket követett el, hanem arról is, hogy 2010 után nem támogatta a parlamentben a kijavításuk érdekében hozott kormányzati döntéseket. Az adócsökkentéseket és a 13. havi nyugdíj visszaépítését sem szavazták meg, de a baloldal a magas infláció miatt most bevezetett intézkedéseket – az élelmiszerárstopot, az üzemanyag­árstopot és a kamatstopot – is támadja.

Az elmúlt 12 évben előre ment az ország. „Most pedig jönnek azok, akik korábban csődbe vitték az országot, és ha lehetőségük lesz, akkor ismét tönkre fogják tenni” – vélekedett Orbán Viktor.

Úgy tűnik, az internet népe nemcsak megértette az üzenetet, de sokan egyet is értenek vele. Sőt, még a baloldalon is van, akinek tetszik „piros lett a paradicsom, nem sárga”. Erről is oplvashatsz a Ripost7 2022. január 25-én meghjelent számában. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon aggasztó hírt kaptak öt népszerű autómárka tulajdonosai

origo.hu

Jennifer Lopez ledobta a ruhát, így mutogatja magát - képek

borsonline.hu

Ez kellemetlen! Óriásplakát hirdeti Kulcsár Edina és Csuti szerelmét

mandiner.hu

Zelenszkij: Oroszország nagy bosszúja elkezdődött!

ripost.hu

Új cickókat kapott Berki Mazsi? Gyanakodnak a kommentelők – Fotó

vg.hu

Új termékek, növekvő árak, változó polcok – holnaptól átalakul a Nemzeti Dohányboltok rendje

origo.hu

A világ legszebb melleivel hódít a hihetetlenül hajlékony szuperszexi tornászlány - képek

mindmegette.hu

A 3 legjobb női szeszély, aminek lehetetlen ellenállni

ripost.hu

Pánik a 4-6-os villamoson, riasztották a rendőröket - videón a megrázó eset

ripost.hu

„Gyönyörű látvány! És az óceán sem csúnya…” Bódi Sylvi új, popsis fotóját dicsérik

ripost.hu

Drámai sorok: Megrázta a magyar sztárt a nagykőrösi öngyilkos lány tragédiája

ripost.hu

Egy ország kereste, holtan találták meg az eltűnt esztergomi édesanyát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

A németek szegényebbek lesznek a szankciós válság miatt

INSIDER

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

INSIDER

Felfoghatatlan: Mankójával küldte halálba lakótársát a férfi Pécsett

INSIDER

Omladozó házból kellett kutyákat menteni Borsodban

INSIDER

Nem élte túl: 11 törött bordával vitték kórházba a kiszáradt nőt

INSIDER

Dráma a vonaton: egy magyar férfi életéért küzdöttek