Létrehozva: 2022.01.21.

Orbán Viktor: „A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között”

Hazánk miniszterelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legutóbbi döntéseiről a gazdasággal és a koronavírussal kapcsolatban.

Orbán Viktor először az omikron vírusvariánsról beszélt a Kossuth Rádióban. Ez annyiban különbözik a korábbi variánsoktól, hogy szélsebesen terjed, de a veszélye gyengébb, mint a korábbi változatok esetében. A kormányfő elmondta, nő a fertőzöttek száma, míg a lélegeztetőgépen lévők száma csökkent, a kórházban lévők száma lassan nő. Meg kellett változtatni néhány szabályt: február 15-től lépnek életbe az új szabályok. A védettségi igazolványból oltottsági igazolvány lesz. Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is, vagy a második oltása óta nem telt el hat hónap – tette hozzá.

A karaténkötelezettség is 7 napra csökken, de 5 nap után negatív tesztel lehet szabaduni – mondta a kormányfő. Orbán elmondta azt is, hogy januárban csütörtöktől szombatig regisztráció nélkül lehet oltáshoz jutni. „Az országot honvédségi oltóbuszok folyamatosan járják, és eddig 32 ezer embert sikerült beoltani így.”

Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában (Fotó: Facebook)

Nem gyengék az ápolóink és orvosaink

Összeurópai jelenség, hogy vita van a védekezésről, de az egyedi, amit a magyar baloldal művel. Kamuvideókat gyártanak, tényeket hamisítanak meg. Orbán közölte, ezzel gyengítette a baloldal a védekezés erejét. Szabad és kell vitatkozni a jó védekezésről, de ezt úgy kell tenni, hogy a védekezés erejét senki se gyengítse.

A kórházban dolgozók erőn felül teljesítenek, mindent megtesznek, hogy segítsenek a betegeknek. Elismerést érdemelnek.”

Nem gyengék az ápolóink és orvosaink – mondta a kormányfő.
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy senkinek nem kell szégenkeznie az oltás megszervezése miatt sem. Büszkének kell lennünk erre a munkára – tette hozzá.

„A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.”

A kínai vakcináról szóló vitáról azt mondta, hogy azt a WHO jóváhagyta. Komoly nemzetközi szervezetek ismerték el ezt a vakcinát, ők jobban értenek hozzá, mint a politikusok. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a vakcinák támadása mögött üzleti érdekek is állhatnak az egyes országokban. Miközben sok százmillió embert oltottak be a kínai vakcinával világszinten.

Magyarország előre megy, nem hátra

Arról is beszélt, hogy a politika részben kapcsolatban áll az irodalommal. A „Magyarország előre megy, nem hátra” kifejezés sokak számára mást jelent, de ebben benne van az ország 12 éves küzdelme. 2010-re az országot a baloldal tönkretette – mondta a kormányfő. „Gazdasági csökkenés volt, az adók az egekben voltak, és itt volt a nyakunkon a IMF.” A kormányfő szerint nagyon kemény munkával 12 év alatt sikerült a baloldal hibáit kijavítani. „A 13 havi nyugdíjat most sikerül visszaadni.” Orbán Viktor közölte, előre ment az ország.

„Most pedig jönnek azok, akik korábban csődbe vitték az országot, és ha lehetőségük lesz, akkor ismét tönkre fogják tenni az országot.”

Ezeket a lépéseket támadja a baloldal

A baloldal 2010 után az emberek érdekében hozott kormányzati döntéseket nem támogatta. Nem szavazták meg a 13. havi nyugdíjat, az adócsökkentéseket – ismertette a kormányfő. Senki sem boldog attól, hogy az árak felfelé mennek, a nyugati világ egy magas inflációs helyzetben van. „A magyar kormány nem azt teszi, hogy szétteszi a kezét, hanem rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedéseket hoz. Bevezettük a benzinárstopot, a kamatstopot, az élelmiszerárstopot.” Tanulni kell abból, mi volt 2010 előtt – mondta Orbán Viktor.

„Kérdés, érdemes-e visszafordulni.”

Ezért akarja privatizálni az egészségügyet a baloldal

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amikor a magyar egészségügy magánosításáról beszélünk, akkor egyértelmű üzleti érdek látható. A baloldali politikusok közül sokan dolgoztak nyugati cégeknél, tehát üzleti lehetőséget akarnak nyitni a nagytőke előtt, és segítenek privatizálni az egészségügyet.” Senki nem beszél a magántőke ellen, és bárki nyithat magánrendelőt Magyarországon, de a biztosítottak pénzét senki nem fogja megkapni – hívta fel a figyelmet a kormányfő. Nem a privatizáció, hanem a jobb működés megteremtése a feladat.” Olyan egészségügyet nem láttam, amin ne lehetne javítani. A hazain is lehetne, és lesz is. Az orvosbéremelés sem fejeződött be – mondta a kormányfő. A világ egészségügyi tudása is folyamatosan nő, ezért is kell fejleszteni – tette hozzá. Orbán úgy látja, az államilag tulajdonolt közegészségügyi rendszer hazai működtetése és javítása a legfontosabb feladat, és nem a privatizálása.

A migráció, mint fenyegetés velünk él

A migrációról azt mondta, hogy 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el, míg 2021-ben már 122 ezret. Orbán Viktor közölte, a magyar emberek nincsenek a tudatában annak, hogy milyen kemény munkát végeznek a katonák és rendőrök a határon. Állandó készenlétben kell lenni, folyamatosan figyelni kell – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, 2022-ben két hét alatt 4200 határsértőt fogtak el. A migráció, mint fenyegetés velünk él, és meg is kell erősíteni a határvédelem rendszerét, új erőket kell bevonni – tette hozzá.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

magyarnemzet.hu

Olimpikonunk játszóterezett a kislányával, majd egyből érezte, nagy a baj

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin