12 hónapja

Mártha Imre-botrány: a közműholding mögé bújik a cégvezér

A milliárdos Mártha Imre arra használja a közműcéget, hogy mögé bújjon. A dolgozók szerint követnie kellene Pálfalvi Milánt, aki lemondott.

„Van, amihez közvetetten sem adom a nevem, ezért demonstratív céllal lemondtam” – mondta év végén Pálfalvi Milán, aki felügyelőbizottsági tagként, hét évig töltött be közalapítványi tisztséget.

„Engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva” – indokolt Pálfalvi, aki lemondásával demonstrálni szerette volna, hogy nagy baj van a holding háza táján.

Mártha erről is hallgatott, annyi volt érzékelhető, hogy Pálfalvi hivatalos Facebook-oldala megszűnt, szinte azonnal a nyilatkozata után. Érdekes…

Elismerik, hogy magánügyben írnak...

Mártha sorozatos közleményt jelentetett meg személyes magyarázkodásával a cég oldalán, amióta decemberben kirobbant a botrány. A személyes közleményeket rendszerint azzal kezdi, hogy elismeri: magánéleti posztot közöl a cég hivatalos oldalán ...„Egyes médiumok újra, ismétlődő tartalmú cikkeket jelentettek meg Mártha Imre, a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának magánéletéről, karrierútjáról...” - írják.

Az FKF- és FŐTÁV-oldalon is Mártha magánügyeiben posztolgatnak

Nem csak a Budapesti Közművek Zrt., oldalát használja erre, ahol december vége óta eddig 6 közlemény jelent meg a magánügyeiről, hanem még az FKF és a FŐTÁV Facebook-oldalát is elöntötték a Mártha Imre-ügyekben magyarázkodó és fenyegetőző közlemények, így a cégvezér magánjellegű magyarázkodása között elsikkadnak az igazi, fontos közügyek...

Megint a Metropolnak panaszkodnak a dolgozók – de Karácsony Gergely hallgat

Miután megírtuk, hogy több száz embert bocsátott el „fű alatt” a budapesti közműholding, sok panaszkodó dolgozó fordult hozzánk. Most ugyanez a helyzet: a közműcég dolgozóit nagyon bosszantja, ami náluk folyik, és amit a luxuséletet élő vezérük megenged magának, ezért nálunk „jelentgetik fel” vezérüket, újabb és újabb bizonyítékokat szolgáltatva Mártha Imre gazdagodására és munkaidőben folytatott hivalkodó viselkedésére…

Csak a „Gyurcsány-fiókának” csúfolt Mártha Imrét futtató főpolgármester hallgat: nem reagál semmit a Mártha-botrányra. Úgy látszik, Karácsony Gergelyt nem zavarja, mi folyik a közműcégnél...

A Budapesti Közművek Zrt. szerint a Bentley nem is olyan nagy ügy...

A budapesti közművek hivatalos Facebook-oldalán például arról is hosszan magyaráznak, hogy nem is nagy dolog, hogy a cégvezér esténként a szolgálati Škodájából átül egy Bentley luxusautóba. „...a 2008-as gyártási évjáratú autót Mártha Imre 2017-ben, használtan vásárolta. Így az jelenleg több, mint 13 éves” -írják Budapest közműcégének hivatalos oldalán… A Metropol kérdése: ilyen magyarázkodásra való egy közműcég? A Bentley-ről egyébként feldühödött munkatársaktól érkezett néhány fotó a Metropol szerkesztőségébe.

Míg Budapesten leszerelték a kukákat, Mártha „home office”-ból posztolgat jachtokról és medencepartról

A Metropolt megkereső alkalmazottak szerint Mártha jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. Erre így reagált a közműcég a holding Facebook-oldalán: „Mártha Imre, a több vezetői megbízásából kifolyólag, az elmúlt két évben összesen 3 különböző fővárosi hivatali helyszínen végzett irodai tevékenységet. Így az egyes munkahelyeken eltöltött idő értelmezhetetlen...”

A Metropol kérdése: vajon melyik fővárosi „hivatali helyszínhez” tartozik a medenceparti napozás? A közműcég többi irodistája is így napozgat-e munkaidőben?

A budapesti közműcég a melósokat provokáló Mártha Imre -féle „home office” feliratokról is kínosan magyarázkodik, a járványra fogva a provokatív feliratokat: „minden érintett dolgozó a lehetőségekhez mérten korlátozta a hivatali jelenlétet, és ezzel a személyes kontaktusok számát” - írják. Vajon a közműcégek dolgozói is spanyol luxusjachtozáson vesznek-e részt hiányos öltözetű nőkkel, amikor elmennek céges „home office”-ra? – kérdezzük mi...

Mártha Imre luxusnyaralása, a kezén milliós óra…

Honnan az amerikai milliárdosokat megszégyenítő vagyon?

A BKM „hivatalos”posztjaiként közzétett mosakodásból eddig nem derült fény a legalább 50 milliárdos titkos vagyon eredetére. A Metropolhoz eljuttatott és ellenőrzött dokumentumok szerint Mártha Imre egy amerikai milliárdosokat is zavarba hozó ingatlanbirodalmat is „összehozott”. A Metropolhoz eljuttatott legfrissebb dokumentumok szerint mindaz, amit korábban láthattunk Mártha vagyonából, beleértve a 2 milliárdot érő Prisztás-villát is, csupán a „jéghegy csúcsa”. Az övé például egy balatoni kikötő és van hatalmas luxusvillája a Balatonon is. Kiderült: a fővárosi közmácégek csúcsvezére sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve LÁZÁR HOUSES. A vélhetően családi díszletcég tulajdonában legalább 30 drága ingatlan van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Agyonrúgták a Real Madrid sztárcsatárát - videó

borsonline.hu

Kitálalt a Kucsera-Tápai család barátja: Nem egy megcsalás volt, már az esküvő előtt is állt a bál!

hirtv.hu

Vezércikk: Így lehet jövője a Dunai Vasműnek

ripost.hu

Súlyos dolgokat állít Tápai Szabina, ezért válnak el Kucserával

vg.hu

Adani már százmilliárd dollárt bukott, lassan teljes Indiát porig égeti

borsonline.hu

L.L. Junior páros lábbal szállt bele Iszak Eszterbe

mindmegette.hu

10 + 1 ropogós házi lángos, ami eltelít a téli napokon

ripost.hu

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

ripost.hu

Az a furcsa, hogy csak most lett vége, mondja a barát Kucseráék házasságáról

ripost.hu

Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme – Fotó

ripost.hu

Flört a levegőben: ennek a 3 csillagjegynek félrelép most a párja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Senki sem ismeri el, hogy napi 5 órát néz tévét - pedig ez az átlag

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

Ilyet még nem láttál: egyedülálló fotókiállítás készült a mellrákos nőkről

INSIDER

Megölte a 2 éves kisfiát Katalin, mégis csak a mobiljáért aggódott a bíróságon

INSIDER

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

INSIDER

Figyelem: Ezzel a módszerrel lopják el a magyarok banki adatait