Létrehozva: 2022.01.07.

Már a gyerekeken is spórol Márki-Zay Péter, kiakadtak a szülők

Ízetlen ételek, kis adagok és éhes gyerekek – Hódmezővásárhelyen arra panaszkodnak, hogy csapnivaló az intézményekben a kaja, amióta a polgármester, Márki-Zay Péter lecserélte a közétkeztetőt.

Éhesen mennek haza az iskolából a gyerekek, kritikán aluli a minősége az ételeknek és még az ovisoknak sem elegendő az adag, amióta új közétkeztető látja el a feladatokat Hódmezővásárhelyen.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere – mellesleg a baloldal kormányfő-jelöltje – eddig csak nyilatkozataiban utalt a spórlásra.

„Kevesebb áramot kell használni, kevesebb vizet kell használni, kevesebb gázt kell használni, cseréljétek le az autóitokat kisebbre”. - ajánlotta a saját rezsicsökkentő ötleteit a miniszterelnök-jelölt.

Hódmezővásárhelyen, ahol lehetőséget kapott arra, hogy az ötleteit polgármesterként meg is valósítsa, a helybéli közétkeztető vállalkozót január 1-től lecserélte egy Pest megyei multira és a cseppet sem olcsónak mondható, napi 900 forintos áron csapnivaló kosztot ad a gyerekeknek – állítják a szülők. Ezt akkor tapasztalták, amikor újra iskolába, óvodába mentek a gyerekek.

 

Még egy hét sem telt el, de már özönlenek a panaszok. A szülők kiakadtak. Sem a minőséggel, sem a mennyiséggel nincsenek megelégedve.

„Eddig még nem is kaptak rendes húst a gyerekek. Hétfőn túrós tészta volt, kedden spenót virslivel, szerdán krumpli vagdalttal. A gyerek éhesen jött haza minden nap, ezért fizetek napi 900 forintot” -panaszkodott egy ovis gyerek anyukája.

Volt, aki fotót is tett közzé a minősíthetetlen ételről. „A reggeli egy szelet vajas kenyér volt néhány darab répával , az uzsonna meg egy szelet üres kenyér” - számolt be a keddi menüről a másik felháborodott szülő.

A közétkeztetésben részt vevő gyerekek abból a szempontból szerencsés helyzetben vannak, hogy ők otthon is esznek, de a szociálisan rászorulók és nyugdíjasok közül sokan csak innen számíthatnak meleg ételre.

„A virslit bőröstül nem lehet elrágni, viszont a bőrét nem lehet lehúzni” ‒ írta egy férfi, aki a szociális étkeztetés keretében hordja az ételt. Egy néni is csatlakozott: „Sajnos a krumpli sem volt megfőve a levesben, így nem lehet megenni”

A minősíthetetlen ételről rengeteg a panasz a közösségi médiában, özönlenek a kommentek. Sokan visszasírják a korábbi közétkeztetőket, a Hód-Menza Kft.-t és a HKI-t és nem értik, hogy miért kellett lecserélni a helyi cégeket egy Pest megyei multira.

Mint ahogy azt a Pesti Srácok megírta, a Pest megyei mamutcég ráadásul kapcsolatot mutat a baloldal egyik kedvenc milliárdosával, a Demszky főtanácsadójához köthető cégbirodalommal. A nyáron kiírt közbeszerzésen a Prizma Food volt állítólag a legjobb ajánlattevő, ők 558 millióért vállalták a szolgáltatást, ezért szúrtak ki a helyi szolgáltatóval.

Ez azt jelenti, hogy a 270 bölcsődés, közel 800 óvodás, több ezer iskolás és többszáz idős, rászoruló polgár étkeztetését adta ki a kezéből az önkormányzat a következő tíz évre. Az ételt a helyieknek már nem a város cége készítheti, hanem egy olyan vállalkozás, melynek székhelye többszáz kilométerre található.

Márki-Zay Péter polgármesterként sem a helybéliek érdekeit nézi Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország
Fotó: Délmagyarország

A Prizma Food ígéretet tett arra, hogy támogatni fogják a helyi beszállítókat és együttműködnek velük, de máris kitették a több vásárhelyi család megélhetését biztosító Flamand Pékséget. Így a legalapvetőbb élelmiszereket is kilométerekről hozzák és sokan a munkájukat is elveszítik a településen. Mindez a polgármestert nem érdekli.

Márki-Zay Péter sorra privatizálja azokat a szolgáltatásokat Hódmezővásárhelyen, melyek évtizedekig a város kezelésében voltak – mondta a Promenadnak Benkő Zsolt helyi fideszes képviselő. Kijelentette: a a vásárhelyiek számára fontos, hogy a gyermekeik, időseik étkeztetése jó kezekben legyen, de ennek a jövőjét jelenleg nem látják biztosítottnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal