Létrehozva: 2022.01.03.

Fővárosi közműcég-botrány: Mártha Imre „sikerei” 5+5 pontban

Dagad a botrány Mártha Imre, a fővárosi közműcégek luxuséletet élő vezetője körül .

Dagad a botrány Mártha Imre, a fővárosi közműcégek luxuséletet élő vezetője körül, a Metropol cikksorozata nyomán. Miközben Karácsony Gergely kedvenc cégvezére kérkedik milliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: szemeteskukákat, BKK-automatákat szerelnek le, és a közműcégektől kirúgnak egy csomó embert.

A botránykrónika a két ünnep között is folytatódott: az is kiderült, hogy a milliárdos Mártha Imre a maffiózó Prisztás József családjától vette kétmilliárdot érő svábhegyi villáját. A „Gyurcsány-fiókának” is nevezett közműcég-vezér, miközben ki tudja, honnan szerzett milliárdjaiból fényesen él, a közműholding mögé bújva fenyegetőzik. Ez már nem csak a melósoknál verte ki a biztosítékot: december utolsó napjaiban lemondott Pálfalvi Milán a közalapítványi felügyelőbizottsági tagságáról, amit 7 éve viselt. Mint írja: „engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva.”

A kérdés az: hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára, miközben Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le, és sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a temetkezési vállalatnál?

5 pontban a közművezér, Mártha Imre luxusélete

1. Kétmilliárdos villa a Svábhegyen

Mint kiderült: Mártha Imre egy több mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, amit a maffiózó Prisztás József családjától vettek meg.

2. Százmilliós Bentley autó

A feldühödött munkatársaktól érkezett néhány meglepő fotó a Metropol szerkesztőségébe. A budapesti közműalkalmazottak megalázva érzik magukat az általuk Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér provokáló gazdagságától. A képek azt bizonyítják, hogy Mártha Imre, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy 100 milliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

3. Luxusnyaralások hiányos öltözetű nőkkel

Mártha Imre az egyik jachtozó képre, amin egy csaknem meztelen hölggyel volt látható, ráírta: Home office...

4. Milliós karórák, szöfdeszka, zongora, drága ló

Mártha a posztjaiban mintha szándékosan kérkedne vagyonával: hangsúlyozza többmillió forintot érő óráit, de a képeken látható, amint sokmilliós elektromos szörfdeszkát használ, ahogy több tízmilliót érő Steinway zongorájával játszik – állítólag ezzel szórakoztatja villájában a baloldali elitet –, vagy ahogy dicsekszik vele, hogy milyen értékes lovon, egy igazi angol telivéren lovagol...

5. Uszodájából posztolgat munkaidőben

Mártha Imre mintha szándékosan provokálná munkatársait vagyonával: még a nyáron, munkaidőben(!) úszómedencés posztokat tett közzé villájából. A munkatársak állítása szerint Mártha jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre.

5 pontban: Budapest közben lejtőre került

1. 3000 szemeteskukát szereltek le

Látszik a városon, amit elönt a szemét, hogy a tisztaságon spórol a fővárosi vezetés. Saját bevallásuk szerint is közel 3000 szemeteskukát szereltek le az elmúlt két évben, sok letört kukát pedig nem pótolnak.

2. Leszerelt BKK-jegyautomaták

Barbár módon kiszedtek a helyéről több tucat BKK-jegyautomatát a fővárosban, a spórolásra hivatkozva. Városszerte jó magyar módi szerint pozdorja-lapokat tettek a helyükre… Sajnos Ferihegy is „elesett”: nagy káoszt okozva lekapcsolták a jegyautomaták felét. Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója szerint a reptéren, a jegyértékesítő automaták előtt kialakult hosszú sorokkal dőlt meg végképp a társaság eddigi hivatalos kommunikációja, miszerint a mobiljegy miatt szüntetik meg az automatákat.

3. Elbocsátások a közműcégeknél

Ötszáz felett járhat a munkavállalók száma, akiket az elmúlt egy évben rúgtak ki a fővárosi közműcégektől – írta meg a Metropol. Ők a nagy összeolvadás áldozatai, sokuk több évtizedes munkaviszony után került lapátra. Mindig csak pár embert küldenek el, és nem töltik fel a megürülő státusokat. Újabban így intézi „fű alatt”” az elbocsátásokat a főváros vezetése...

4. Az ünnepek előtt kirúgtak egy kétgyerekes családapát

Hónapokig tartották bizonytalanságban a főváros vezetői azt a két gyereket nevelő családos férfit, akit végül az ünnepek előtt rúgtak ki, többedmagával együtt. A férfi megrázó videóinterjút adott a Metropolnak, de nem vállalta az arcát, mert fél, hogy a főváros vezetői „utánanyúlnak”. Mint mondta, folyamatos a „ritkítás” a budapesti közműcégeknél, nyár óta gyomorgörccsel járt dolgozni. Sorra rakják ki az embereket, de mindig csak néhányat, hogy ne legyen csoportos leépítés.

5. A Metropolnak panaszkodnak az FKF-dolgozók

A Metropol cikkei után megkereste a lapot egy újabb munkavállaló. „Nem merek úgy nyilatkozni a lapjuknak, hogy rögzítik, és a kollégáim sem merik vállalni, mert félünk a kirúgásoktól...” – mondta, hozzátéve: miközben a melósokon spórol a cég, a „vízfejet”” feldagasztják, az igazgatók száma nem csökken....

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor: A magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

travelo.hu

A világ legjobb hőlégballonosai érkeznek majd ebbe a magyar városba

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon