10 hónapja

Az életéért küzdött a tüdőbeteg Jázmin, most minden vágya, hogy képeslapot kapjon – videó

Élete legnagyobb küzdelmén van túl Szilvási Jázmin, a kitartását pedig több ezer, arc nélküli támogatónak is köszönheti.

A Bács-Kiskun megyei tüdőbeteg kislány, Szilvási Jázmin szenvedélye a képeslapgyűjtés. Jázmin több ezer emberrel levelezik, levelezőpartnerei pedig minden nap küldik neki a jókívánságokat.

Egy ideje pedig nemcsak belföldről, hanem a világ összes tájáról kap levelet: jelenleg 64 országból írtak Jázminnak. Köztük több királyi család tagja is, például II. Margit dán királynő és II. Erzsébet brit királynő, de még Áder János köztársasági elnök is.

Fotó: TV2

„Én nem vártam volna ezt, hogy ennyi helyről... Hogy királyi családok válaszolnak, de jó érzés„ – mondta Jázmin a TV2 Tényeknek.

A fiatal lány, aki nemrég töltötte be a 18-at, hatalmas küzdelmeket kellett átélnie az életéért, nem is olyan régen. A tüdejében ugyanis 14 éves korában diónyi daganatot találtak.

„Ahogy nőtt a tumor, az neki fájt. Amikor pedig az immunrendszere nem engedte tovább, elhalt a tüdőnek az a része, ahol a daganat volt” – magyarázta Szilvási Erika, a kislány édesanyja. Emiatt kezelések sora várt a kislányra, édesanyjára pedig megpróbáltatások sora, ugyanis az apukája már meghalt. Jázmin tüdejének háromnegyedét végül műtéti úton eltávolították. A kislány ekkor a kórházban vette a fejébe, hogy képeslapokat fog gyűjteni, miután meghatotta egy jókívánság, amit levélben kapott.

Jázmin tüdejében maradtak gócok, de egy ideje már tünetmentes. Hatalmas erőt vett igénybe, de leküzdötte a rákot, amelyhez sok erőt adtak a jókívánságok.

Ha van kedved, küldj Jázminnak Te is egy képeslapot karácsonyra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!