10 hónapja

Tragédia a Blaha Lujza téren: meghalt egy férfi a villamosmegállóban – Videó

Nem akart cigarettát adni a részeg férfinak, amivel később az életéért fizetett. Barátai és a rendőrök sem tudták megmenteni az életét.

Egy 31 éves férfi, még június 26-án, hajnalban, a VIII. kerület, Blaha Lujza téren ittasan odament a későbbi sértett társaságában lévő egyik férfihoz és cigarettát kért tőle.

A férfi határozottan visszautasította, mire a részeg közölte vele, hogy több évet ült börtönben. Feldühödött, közelebb lépett a férfihoz, és felé ütött, azonban az elhajolt, majd földre vitte a támadót.

Nem akart cigit adni neki a férfi, ezért megölte
(Fotó: Ügyészség)

Az elkövető végül kis időre távozott a térről. Később egy 2 méter hosszú vasrúddal tért vissza. Odament a vele korábban konfliktusba került férfihoz és társaihoz, köztük a sértetthez, miközben azt kiabálta, hogy megöli őket.

Az egyik férfi a téren tartózkodó rendőrökhöz indult segítséget kérni, mialatt a sértett a másik társával pedig követte a 4-6-os villamos megállója felé tartó részeg randalírozót és közben többször felszólították, hogy tegye le a kezében lévő vasrudat.

A villamos megállójában a férfi szembefordult a még a síneken álló sértettel, és vasrudat a feje fölé emelve, fentről lefelé irányuló mozdulattal, nagy erővel fejbe ütötte a férfit, aki az ütéstől azonnal összeesett.

A rendőrök az elkövetőt a helyszínen elfogták és értesítették a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították, a férfi azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére pár nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!