9 hónapja

Több rendőr is megsérült: így tudták csak megfékezni a bajonettel támadó borsodi férfit

A férfi úgy döntött, nem adja meg magát a házánál megjelent rendőröknek.

Mintha csak egy akciófilm elevenedett volna meg a borsodi településen, amikor a rendőrök be akartak vinni egy több bűnténnyel is gyanúsított férfit.

A gyanúsított a házba lépő rendőrök elől először eltorlaszolta az egyik szoba ajtaját, s az ablakon át próbált elmenekülni, de a zsaruk körbevették a házat, így új tervvel rukkolt elő. Elővett egy bajonettet és támadásba lendült.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Először egy őrnagyot akart nyakon döfni, aki kitért a penge elől, majd egy másik rendőrt próbált mellkason szúrni, ám az a szúrása sem ért célba – a rendőrök földre vitték, lefegyverezték és előállították a rendőrkapitányságra.

Az intézkedés során két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.

„A nyomozási bíró indoklásában elmondta, a korábbi erőszakos cselekmények miatt folyamatban volt eljárásokban a férfit kóros elmeállapota súlyos, illetve közepes fokban korlátozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése estén újabb, hasonló jellegű szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. Ezért a Debreceni Járásbíróság a letartóztatás végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A gyanúsított esetében nincs meg a feltétele magának az ideiglenes kényszergyógykezelésnek, ám szükséges a férfi pszichiátriai kezelése.

A bíróság végzése nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be” – közölte a Debreceni Törvényszék.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!