Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.11.

Szita Bence nővérének megrázó vallomása: Polcz Erika ezt mondta neki a gyilkosság előtt

Kilenc éve már, hogy a tizenegy éves felsőmocsoládi kisfiút kegyetlenül meggyilkolták. Szita Bence nővére óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot.

Szita Bence. Talán nincs olyan ember az országban, aki nem ismerné ezt a nevet és a hozzá tartozó tragikus, kegyetlen részleteket.

A tizenegy éves felsőmocsoládi kisfiút kilenc évvel ezelőtt, 2012. október 29-én gyilkolta meg kegyetlenül három felnőtt: Bogdán József, Kertész József, és Bence apukájának barátnője, Polcz Erika, aki felbujtotta a két hajléktalant a szörnyű tettre.

A nő – mint később kiderült – féltékeny volt Bencére, az ördögöt látta a kedves, nyitott kisfiúban, aki rajongásig szerette a nevelőapukáját, Gyöngyi Sándort. Erika azonban nem tudta elviselni a szoros köteléket apa és fia között, ő csak magának akarta a férfit. Szörnyű tettét végül a két hajléktalannak, Bogdánnal és Kertésszel hajtotta végre.

Szita Bence húsz éves lenne
Fotó: Ripost

Erika üzenetben rávette Bencét, hogy Felsőmocsoládról buszozzon be hozzá Kaposvárra, és töltsenek együtt néhány napot. A nevelőapa jóhiszeműen elengedte a kisfiát, aki örült, hogy Erikával, és az idővel a nőhöz költözött nővérével, Lillával lehet.

Ez a vágya azonban soha nem teljesült: Erika autóba ültette Bencét, és az általa felbérelt két elkövetővel, Bogdán Józseffel és Kertész Józseffel először egy kocsmába vitték a kisfiút, ahol alkoholt itattak vele, majd Sántos külterületére csalták, ahol brutális módon kivégezték az ártatlan gyereket.

A tizenegy éves kisfiú az orvosszakértői vizsgálatok szerint még élt, amikor – megannyi kínszenvedés után – egy erdős részen a föld alá temették.

A gyilkosokat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, és azóta meghaltak. Akárcsak Bence apukája, Gyöngyi Sándor, aki belebetegedett imádott fia elvesztésébe. Most a férfi lánya, Gyöngyi Lilla – aki anyai ágon Bence féltestvére – Vujity Tvrtkónak beszélt őszintén a múltról, a lelki erőről, ami átsegítette őt a tragédiákon, az érzéseiről és eddig sosem hallott részleteket is elárult Bence eltűnésének időszakáról.

Kiderült, hogy Bence meggyilkolása előtt Polcz Erika egyszer már kegyetlenkedett a kisfiúval.

„Bencus mondott nekem olyan dolgokat, de csak pár olyan dolog volt, amiket nem gondoltam komolynak, nem tudtam elképzelni, hogy például egyszer Bencus játszott a földön, és Erika rálépett a kezére. Bence azt mondta nekem, Erika nem kért tőle bocsánatot. Én nem így ismertem Erikát, lehet, hogy nem vette észre? De olyan előjel, hogy ilyen volumenű dolog történjen, nem volt. A legrosszabb, amire az eltűnésekor gondoltam aznap éjjel az volt, hogy valami baleset történt, és Erika nem meri elmondani” – mondta el a videós beszélgetésben Gyöngyi Lilla, aki hozzátette, Erika összességében körbeugrálta Bencét, mindig igyekezett a kedvében járni.

A kegyetlen gyilkosság előtti este azonban különös dolog történt, ami szintén csak utóbb nyert értelmet az akkor tizenkilenc éves lány számára.

„Kedves embernek ismertem meg, mint a környezete, mint mindenki más is. Az volt a legelképesztőbb az egészben, hogy mielőtt megcsinálták volna ezt az egészet, előtte való este rám nézett, és a semmiből azt mondta: 'Ugye tudod, hogy szeretlek?' Nem értettem a helyzetet, mondtam, hogy igen, én is szeretlek, de mi a baj, miért nézel így rám? Nem tudta megmagyarázni, nem mondott semmit” – számolt be a szörnyű gyilkosság előtti estéről Gyöngyi Lilla.

A beszélgetést itt nézheted vissza:

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

vg.hu

Harmadszor is csökken az üzemanyagok ára, olajat talált a Mol – heti összefoglaló

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

vg.hu

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

origo.hu

Továbbra is nagy a titkolózás Berki Krisztián haláláról

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Győrffy Balázs: a magyar kormánynak prioritás a gazdák támogatása

INSIDER

"Több időt töltök a TikTokon, mint a családommal" – Ezt gondolják a magyar fiatalok a felület betiltásáról

INSIDER

Képek a múltból: így nézett ki az érettségiző Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Pintér Sándor

INSIDER

Több mint 10 fokot esik vissza a hőmérséklet: mutatjuk, hogy mire készülj!