Létrehozva: 2021.12.10.

Orbán Viktor: ha be vagyunk oltva, nagy karácsonyunk lesz

Januártól minden nyugdíj 5 százalékkal emelkedik. December 15-én kezdődik a gyermekek oltása.

Pénteken reggel a Kossuth Rádióban adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök a kormány legújabb intézkedéseiről. Ismét leszögezte, januártól a korábban bejelentett 3 helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

„Jövőre magasabb lesz az infláció, mint amit a kormány júliusban számított. Így született meg az 5 százalékos emelésről szóló döntés – mondta a kormányfő. – Az erről szóló rendelet jelenik meg a közlönyben. A következő évben visszaadott 13. havi nyugdíj összege is 5 százalékkal emelkedik. A nyugdíjasokkal pontosan kell elszámolni. Láttak ők már olyan kormányokat, melyek nem adtak, hanem inkább elvettek.„

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjút
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A miniszterelnök bejelentette, december 15-től indulhat az 5-11 évesek oltása. Hosszas tudományos vita előzte meg ezt a döntést – tette hozzá. Nem okozunk kárt a gyermekeinknek, ha beadatjuk az oltást a nekik.

A miniszterelnök a napi adatokat elemezve azt mondta, túl vagyunk a járvány negyedik hullámának csúcsán, de továbbra is az a legfontosabb, hogy mindenki oltassa be magát:

Ha nem leszünk beoltva kis karácsonyunk lesz, ha be leszünk oltva, nagy karácsonyunk lesz – fogalmazott a miniszterelnök.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek