9 hónapja

„Mérgezte az ételem a feleségem” – meglepő fordulatot hozott a magyar férj bejelentése

Filmbe illő történettel rukkolt elő a férfi volt barátnőjéről. Az igazság azonban hamar felszínre került.

Elképesztő sztorival állt elő egy férfi a Pápai Rendőrkapitányságon.

A férfi azt állította, hogy exbarátnője folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét és ugyanezt tette vele is. Később pedig azzal is kiegészítette a történetet, hogy az asszony egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe is beletette a mérget. Hogy még hitelesebb legyen a vallomása, olyan üzeneteket is bemutatott, melyekben a nő arról mesél az egyik ismerősének, mennyire aggódik, hogy kiderül, mit tett.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A feljelentés után a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azonnal nyomozásba kezdett. A nyomozók azonban a beszerzett információk alapján kiderítették, hogy semmi sem igaz abból, amit a férfi állított. Egyértelművé vált, hogy a nő volt férjének halálát nem mérgezés okozta, ezért ki sem hallgatták a nőt a rendőrök, helyette az őt hamisan megvádoló volt párját tartóztatták le.

„Az első fokon eljárt Pápai Járásbíróság a vádlottat hamis vád bűntettében bűnösnek mondta ki, és mint többszörös visszaesőt, 90 nap elzárásra ítélte.

Az ügyész fellebbezésében a férfival szemben elzárás helyett börtönbüntetést, valamint a közügyektől való eltiltását indítványozta, amelyet a Veszprém Megyei Főügyészség fenntartott, figyelemmel arra, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő elkövető a rendkívül súlyos vád hamisságát ugyan elismerte, de nem önszántából, hanem az elé tárt bizonyítékok kényszerítő ereje miatt.

A másodfokú bíróság a büntetés súlyosítására irányuló fellebbezést alaposnak tartva az elkövetőt jogerős ítéletében 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától” – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!