Létrehozva: 2021.12.15.

Légtisztítóval a tiszta és friss levegőért (x)

Zárt terekben különösen fontos a rendszeres szellőztetés. Azokban a helyiségekben, ahol naponta sok időt töltünk, ajánlott, hogy a levegő tiszta és friss legyen.

Egészségügyi szempontból is nagy jelentősége van, hogy tiszta, friss legyen a levegő, hiszen az elhasznált, szennyezett levegő nagy hatással van a közérzetünkre is, bágyadtságot és fáradtságot okoz. A meleg, oxigénszegény levegő megfelelő körülményeket biztosít a különböző baktériumok elszaporodásához, ami kedvez a vírusok és betegségek terjedésének. Ha ezek a káros anyagok túlságosan elszaporodnak, ez igen kellemetlen mellékhatásokkal járhat a szervezetünkre nézve.

Tavasztól őszig nem jelent akkora gondot a helyiség kiszellőztetése, de vannak olyan esetek, amikor a beáramló kellemetlen szagok miatt kudarcba fullad a szellőztetés. Télen a hideg és a szmog szinte teljesen ellehetetleníti ezt a műveletet. A légtisztítók azonban megoldást jelentenek erre a problémára, hiszen segítségükkel otthonunk levegője mindig tiszta és friss lehet. Ezek a készülékek könnyen elbánnak a kellemetlen szagokkal, a szilárd és lebegő szennyeződéseket is könnyen kiszűrik. Bármilyen zárt helyiségben használhatók, gyerekszobában azonban kifejezetten ajánlott az alkalmazásuk, hiszen a gyerkőcök szervezete jóval érzékenyebb a rossz minőségű levegő káros hatásaira.

A légtisztítók azért lettek kifejlesztve, hogy a tiszta levegő őrei legyenek az otthonunkban. A készülék úgy működik, hogy a rajta áthaladó levegőt megszűri, és semlegesíti a nemkívánatos részecskéket. A helyiség levegőjét mentesíti a kellemetlen szagoktól, az egészségre káros anyagoktól és a portól is. Rendszeres használatával gondoskodik arról, hogy otthonunkban friss és tiszta levegőt lélegezzünk be. A modern civilizáció és a városi környezet miatt igen szennyezett a bennünket körülvevő levegő. A légtisztítóknak emiatt élettani szempontból nagy jelentőségük van. A belélegzett levegő minősége nagy szerepet játszik abban, hogy teljes életet tudjunk élni, hiszen közérzetünkre is hatással van.

Fotó: Pixabay

Típusukat tekintve találkozhatunk szűrő segítségével vagy ionizáló technológiával működő légtisztítókkal.

A HEPA szűrős berendezések nagy hatásfokú szűrővel vannak ellátva. Ventilátor segítségével működnek, amelyet több fokozatba tudunk kapcsolni, és így vezetik át a levegőt a légtisztítón. Ez a fajta berendezés alapos tisztítást végez, a terméktől függően, akár 2-4 szintes légszűrést, légtisztítást hajt végre. Éjszakai üzemmóddal is rendelkeznek, nyugodtan tudunk mellettük aludni, hiszen a működésük nem jár zavaró zajszinttel. Nagyon alaposak is, szinte 100%-os szűrési hatékonysággal működnek. Széles körben alkalmazhatók: otthonunkban, irodában, de még iskolákban és kórházakban is kitűnő szolgálatot tesznek.

Az ionizációs légtisztítók működésük során negatív töltésű oxigén ionokat engednek szabadjára a levegőben. Ily módon semlegesítik a baktériumokat. Az ionizátor a helyiség levegőjéből anionokat állít elő, és így tünteti el a szennyező részecskéket. Jó megoldást jelentenek por, dohányfüst és más kellemetlen szagok semlegesítésére. Az ionizációs légtisztítók tökéletesen megfelelnek 18-20 négyzetméter nagyságú helyiség tisztán tartására. Az elektromos töltésének köszönhetően egy statikus fémlemez vonzza magához a levegőben lévő port, baktériumokat és minden egyéb más egészségre ártalmas anyagot. Működésük nem jár hangképződéssel, így a munkában, koncentrációban vagy a pihenésben sem zavar bennünket. További nagy előnyük még, hogy vásárlás után nem igényelnek további befektetéseket. Fémlemeze nedves ronggyal könnyen tisztítható, és mivel ez nem számít kopó alkatrésznek, nem szorul cserére sem.

Ha légtisztítót szeretnénk vásárolni, elsődleges szempont, amit érdemes figyelembe venni, az a helyiség nagysága, ahol használni szeretnénk. Érdemes szem előtt tartanunk a berendezés óránkénti légcsere-képességét. A berendezés akkor végez hatékony munkát, ha a helyiség levegőjét egy órán belül 4-5 alkalommal képes megtisztítani. Nem elhanyagolható szempont a légtisztító zajszintje és az energiafogyasztás mértéke sem.

(x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy váltás jön az MVM-nél nyáron, erre készülhetnek az ügyfelek

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

life.hu

A legtöbben figyelmen kívül hagyják azt a jelet, ami a párkapcsolat végét jelentheti

mandiner.hu

Francia elnök: szárazföldi csapatokat kell beküldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria