Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.19.

Jónak lenni jó! : több mint 304 millió forint gyűlt össze a Covid-árvák számára

Nagyon sokan döntöttek úgy, hogy támogatják a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeket.

Több mint 304 millió forint gyűlt össze vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, jubileumi jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke a műsorban elmondta, hogy a szervezet a Regőczi Alapítvány számára éves támogatásként mintegy 40 millió forintot ajánl fel. Megemlékezett arról, hogy tagtársaik közül ezren hunytak el a járvány alatt. A támogatást a következő évben is fel szeretnék ajánlani az alapítvány számára.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója átadja adományukat Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívónak (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

A műsorban elhangzott az is, hogy a Volánbusz és a MÁV is pénzadománnyal támogatja a Jónak lenni jó! kampányt és ezzel a Regőczi Alapítványt.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány őket is súlyosan érintette, az 56 ezer embert foglalkoztató vállalatnál is vannak Covid-árvák, ezért amikor ez a kezdeményezés elindult, úgy döntöttek, hogy csatlakoznak hozzá.

A cégcsoport összesen 20 millió forintot, 15 millió forint pénzbeli adományt és 5 millió forint értékű üzemanyagkártyát ajánlott fel a jótékony célra, ezzel segítik a koronavírus járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeket. Ebből a MÁV Zrt. adománya 15 millió forint.

A műsorban kiemelték, hogy az idei Jónak lenni jó! egyik jószolgálati nagykövete Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, aki világbajnoki aranyérmét ajánlotta fel az adománygyűjtő kampányra.

Nagy Tímea elmondta, hogy örömmel vállalta el a tisztséget. Döntésében az is befolyásolta, hogy háromgyerekes édesanya. Mint mondta, régen nem gondolta volna, hogy bárkinek odaadná az 1993-ban Essenben elnyert aranyérmet, de ebben az esetben nem volt kérdés, hogy felajánlja az alapítvány javára ezt a különleges emléket.

A műsorban elhangzott az is, hogy folyamatosan érkeznek a felajánlások a 1357-es adományvonalra, sokan telefonálnak, akik érintettek a járványban és volt, aki milliós összeget adományozott. Sokan szabadkoznak a felajánlott összeg miatt, mert kevésnek ítélik, de minden összeg számít, minden felajánlásnak nagyon örülnek.

Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a segíteni vágyókat a Jónak lenni jó! kampány. Ezen a napon a társadalmi felelősségvállalás jegyében kapcsolódnak össze a közmédia csatornái. Az idei kedvezményezett a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány.

Tíz évvel ezelőtt indította útjára Jónak lenni jó! kampányát a közmédia. A több héten át tartó gyűjtés részeként minden évben az egyik adventi vasárnapon kapcsolódnak össze a csatornák. A Duna, a Duna World, az M1, az M4 Sport+, az M5 és a Kossuth Rádió műsoraiban is középpontba kerül a jótékonysági akció. Vasárnap több mint nyolc órás élő adást láthatnak a nézők egyedülálló tartalommal. Riportokon, beszélgetéseken keresztül ismerhetik meg az idei kedvezményezett szervezetet és

külső helyszíni kapcsolások is lesznek, ahonnan további segítség érkezik a koronavírus-árvákat segítő Regőczi Alapítvány számára.

„Reggel 9-kor kezdünk, és egészen este fél 11-ig, hát ha jól számoltam majdnem kilencórás műsorfolyam lesz a legkülönfélébb csatornáinkon, és bárki, bármikor bekapcsolódhat lehet hogy lesz olyan aki reggeltől késő estig néz végig minket”mondta az M1 Híradónak Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője. A stúdió vendégei az élő műsorban osztják meg gondolataikat, ezen kívül egyedi, különleges produkciókkal is készülnek. Ezen a napon is lehet még vásárolni a felajánlott tárgyakból, de lesznek árverésre bocsátott relikviák is, mint például a köztársasági elnök és felesége által felajánlott ezüst tányér, vagy a porcelán fehérfejű rétisas a Herenditől. Az adományozás azonban nem ér véget ezzel a nappal, hiszen a 1357-es adományvonal a műsor után is él még, egészen az év végéig. A korábbi évekhez hasonlóan Novodomszky Éva beszélget a stúdióban a vendégekkel, a 1357-es adományvonalon kívül ezen a napon több vonal is él majd, ahol felajánlásokat lehet tenni. A hívásokat reggeltől estig a közmédia műsorvezetői fogadják. „Elsődleges célunk a segítségnyújtás, azonban küldetésünk az ismeretterjesztés is, hogy az emberek megismerjék a segítő munkát végző alapítványokat” – hívta fel a figyelmet Novodomszky Éva, akit a kezdetek óta láthatnak a nézők a Jónak lenni jó! műsorvezetői között. „Minden évben vannak egészen szívszorító, személyes történetek, amikor tényleg megküzd az ember azzal, hogy utána vissza tudjon térni a képernyőre és szinte rezzenéstelen arccal folytassa a műsort. Sokat tudunk meg azokról a helyzetekről, amelyekben a segítségre szoruló emberek élnek, és azokról a segítőkről, akik ennek szentelik az életüket. A legszívbemarkolóbb része talán az, amikor elmegyünk forgatni az érintett családokhoz” – idézte fel élményeit a Duna Televízió műsorvezetője, aki gyerekeit is kiskoruk óta úgy neveli, hogy a segítségnyújtás életük része legyen. „Rendszeresen összegyűjtünk olyan régi játékokat, amelyeknek az iskolai adományozáskor majd örülhet valaki. Megtanultuk, hova vihetünk tartósélelmiszer-csomagot és eljönnek velem adományt vásárolni. Ha gyerekként azt látják, természetes a segítségnyújtás, úgy vélem felnőttként is meg lesz erre az igényük és

a világ legtermészetesebb dolga lesz számukra a rászorulók megsegítése”.

Az idén jubiláló karitatív kampány a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segíti. „Végtelenül fontos a Regőczi Alapítvány tevékenysége kapcsán, hogy hosszú távú, személyre szabott megoldást keres. Ebben a helyzetben ugyanis nem elég egyszer támogatni valakit, mert ez az állapot nem múlik el” – emelte ki az alapítvány által végzett munka fontosságát Novodomszky Éva, aki maga is rendszeresen juttat el pénzadományt a kedvezményezettekhez és hangsúlyozza, ha sokan összefognak, akkor sok kicsivel is lehet akkorát lépni előre, mint egy vagy két nagy adománnyal. Természetesen a közmédia több műsorvezetője is kiáll a jó ügy mellett, Rókusfalvy Lili, a Dal 2022 és Fodor Imre, a Duna Televízió műsorvezetője például videóüzenetben beszélt az adakozás fontosságáról a kampány kapcsán. A Regőczi Alapítvány egyébként rengeteg gyászoló családot támogat. Többet közülük a Duna Televízió és a Duna World Embermesék című riportsorozatában rendkívül mély és érzelmes anyagokon keresztül láthattunk. Megismerhettük például a Galántai- és a Czompó-család történetét is.

Egy hívás 500 forint

Egy hívás és SMS továbbra is 500 forintot jelent a gyerekeknek. Lehet segíteni a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon is, ahol tárgyi adományokat lehet megvásárolni. A közmédia jótékonysági akciója vasárnap zárul egy egész napos műsorfolyammal.
Az adományvonal az év végéig elérhető. A Jónak lenni jó! idei, immár tizedik kampányát bejelentő sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány.
A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. Olyan világsztárok csatlakoztak korábban az összefogáshoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, vagy a néhai Jean-Paul Belmondo. A felajánlók sora 2021-ben Chuck Norris nevével is bővült, aki több alkalommal bizonyította, mennyire fontos neki ismert emberként a társadalmi felelősségvállalás. Világszerte támogat nemes jótékonysági kezdeményezéseket, magyarországi akciókat is több alkalommal segített már. Az amerikai karate-világbajnok és színész Against All Odds: My Story című, angol nyelvű önéletrajzi könyvét ajánlotta fel, ami hazájában bestseller lett. A dedikált kötetet, amelyet az akciósztár a „Your friend, Chuck Norris”, azaz Barátod, Chuck Norris bejegyzéssel látott el, megvásárolható a Jónak lenni! hivatalos weboldalán. A relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak. Többek között felajánlásra került Katona György A csíksomlyói búcsú című festménye, amelyen impresszionista stílusban jelenik meg a magyarság egyik legnagyobb zarándoklata.
A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívósisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.
HUF 11705084-21448492-00000000 EUR IBAN: HU20 1176 3055 5885 6886 0000 0000 USD IBAN: HU26 1176 3055 5885 7014 0000 0000 Az adományvonal: 1357. A hívások díja egységesen: 500 Ft/hívás, sms

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát