10 hónapja

Emberi csontokat és egy koponyát találtak a szemétben a Szent Márton temetőben

Megdöbbentő állapotban van sok sír a szombathelyi temetőben. Olyan kripta is akad, amiben szabadon láthatók az emberi maradványok.

Szombathelyen borzalmas állapotok uralkodnak a Szent Márton temetőben. Van olyan sírhely, aminek a fedele szinte teljesen oda lett, a csontok látszanak a nyughelybe bepillantva, ráadásul tele is van dobálva szeméttel.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ugyanis rengeteg a magára hagyott, összedőlt sír, amiknek elmozdult vagy eltört a fedele.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ráadásul a macskák már birtokba is vették a helyet, hiszen etetni kezdték őket. Műanyag tálkákat helyeztek el a sírók között a kóbor állatoknak – számolt be a megdöbbentő esetről az ugytudjuk.hu oldala, ahol képek is láthatók a borzalmas állapotokról.

A megrázó látványról megbizonyosodva a Vas Megyei Temetkezési Kft-nél érdeklődtek a site-tól, hogyan fajulhatott el idáig a temető. Ám válaszukból az derült ki, hogy nem felelősek az érintett temető síremlékeinek helyreállításáért, felújításáért, sem pedig a gondozásáért.

A portál azt írta: Az üzemeltető szerint a Szent Márton úti temetőben 3 kripta esetén látni emberi maradványokat, amelyek megoldására viszont intézkedni fognak.

Sőt azt is megtudták, hogy a fedetlen sírokat a temető személyzetének el kellett volna kerítenie. Egyéb korrigáló munkálatra jelenleg nincs forrása az önkormányzatnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!