9 hónapja

Elképesztő, kiskorú gyerek egyeztette a rendeléseket a drogot kérő vevőkkel

A vevők nagyrésze is 18 év alatti volt.

Egy alkalmi munkából élő öttagú keceli család azzal egészítette ki bevételét, hogy az asszony börtönbüntetését töltő testvérének vevőkörét átvéve és tovább szélesítve, bika drogot és kristályt árultak.

A szintetikus drogok beszerzése 2018-tól a 2020 nyarán történt elfogásukig a családfő feladata volt és ő végezte konyhai mérlegen a kiadagolást is. Ezután két nagykorú fiával együtt 0,1-0,2 grammos csomagokat készítettek, amit 1.000,- Ft/adag áron értékesítettek – írja Magyarország Ügyészsége.

Kiderült: a vevők az egyik közösségi levelezőrendszeren illetve sms-ben küldték el megrendeléseiket, amiket a család kiskorú gyermeke fogadott, majd a szülőkkel való egyeztetés után az anyag milyenségéről, a szállítás időpontjáról és módjáról szintén ő küldte el a tájékoztatást.

A vevőkörükbe tartozott több tizennyolc év alatti fiatal is, akik napi vagy heti rendszerességgel alkalmanként 3-10 adagot vettek tőlük.

Az alufólia paketteket a család felnőtt férfitagjai vitték el személyesen, míg a lakásukon megjelenő vevők az asszonynak fizették ki az átvett dizájner drog árát.

A kiskőrösi rendőrök a család házában tartott kutatás során droggal szennyezett mérlegeket, szívószálat, továbbá az asszony ruházatában több millió forint készpénzt találtak, amit lefoglaltak.

Az ügyészség a család négy nagykorú tagját kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Emellett a szülőknek kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!