9 hónapja

Elképesztő: így akart 40 migránst átcsempészni a szerb férfi Magyarországon

Nem csak embercsempészés miatt felelhet a letartóztatott férfi.

A szerb férfi a menekülteket egy előre megbeszélt helyen felvette, majd kisteherautójával a déli határtól Ausztria felé vette velük az irányt. A rendőrök azonban 2021. december 17-én reggel Devecsernél megállították a férfit, aki gyorsan le is bukott előttük.

A kisteherautó hátuljában 19 pakisztáni, 20 afgán és egy indiai migránst igazolt a rendőrség. A menekültek borzalmas körülmények között utaztak a járműben. Összezsúfolva, víz és szellőztetés nélkül csak szenvedtek a jármű rakterében. Többen el is ájultak az út során és hiába próbálták a sofőrnek elmondani, hogy baj van, ő nem foglalkozott a helyzettel.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

„A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt kihallgatott gyanúsított letartóztatását a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte, a végzés végleges” – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba, újabb 22 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. december 28-án 10 óra 40 perckor újabb 22 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán és indiai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. december 27-én 23 óra 35 perckor Sárhátnál 14 külföldit, majd 2021. december 28-án 4 óra 55 perckor Katymárnál 17 határsértőt tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Hercegszántó-Hóduna, Katymár, Dávod, Sárhát és Homorúd közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén a járőrök 6 esetben összesen 92; míg Pest megyében, Inárcsnál 9 határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, pakisztáni, egyiptomi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 3 esetben a rendőrök összesen 54 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 1 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!