6 hónapja

Deák téri késelés: megtörtént a vádemelés, ez vár a bandára

Megrázó részleteket derítettek ki a rendőrök a szörnyű éjszakáról. Az ügyészség nem késlekedik igazságot szolgáltatni az elhunyt fiataloknak.

Mint arról a Ripost is beszámolt, tavaly május 22-én hajnalban, a Deák tér közelében a 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót. A támadók ezek után elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel később elfogták őket a Nyugati téren.

A brutális kettős gyilkosság előtt pár órával korábban, az aznap 18. születésnapját ünneplő fiatal egy rablásban is részt vett, amelynek során szintén kést használt. A két ügynek összesen 6 vádlottja van.

Fotó: police.hu

Az ügyészség csütörtökön döntött a vádemelésről, erről közleményben tájékoztattak.

„A Fővárosi Főügyészség az akkor 18 éves késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, a 19 éves testvérpárt – egyiküket, mint bűnsegédet – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, két további verekedőt csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás ügyében – amelyben az akkor 17 éves lány is vádlott – felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete a vád” – áll az ügyiratban.

Ez történt a tragikus éjszakán

A nyomozás során a rendőrség minden részletét kiderítette mi vezetett az egész országot megrázó kettős gyilkossághoz.

Május 22-én éjszaka a 18. születésnapját ünnepelte Cs. Krisztián, egy 19 éves testvérpárral. Az V. kerület, Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egy a társaságukban lévő 17 éves lány – aki szintén vádlott az ügyben – elvett egy padon alvó fiatal férfi mellől egy hangfalat.

A két társaság között emiatt szóváltás alakult, majd a három férfi a hangfal megtartása érdekében verekedésbe kezdtek. A 18 éves férfi az egyik sértettet a nála lévő késsel combon szúrta, ököllel arcon ütötte, majd az ütés erejétől hátra eső férfit megrúgta. A sértettek még ezután is követték Krisztiánt és a társaságát, hogy a hangfalat visszaszerezzék. A további verekedést egy arra elhaladó járőrautó megjelenése szakította félbe, amelynek láttán a vádlottak elszaladtak a helyszínről, és egy órán keresztül a VI. kerület, Paulay Ede utcában lévő egyik lépcsőházban húzták meg magukat.

Pár órával később, hajnali fél négy körül, az V. kerület, Hercegprímás utcai gyalogátkelőhelynél K. Gergő, M. László és barátaik, valamint egy másik társaság között dulakodás alakult ki.

Ekkor érkezett meg a járdaszigethez Krisztián a haverjaival, akik bekapcsolódtak a verekedésbe. Az egyik testvér a 16 éves sértettel is verekedett, a sértett ennek során megütötte őt. Ekkor szaladt oda a sértetthez a 18 éves vádlott, aki a vád szerint a nála lévő késsel a 16 éves férfit először a hátán, majd a vele szembe forduló sértettet a mellkasán is többször megszúrta. A 16 éves férfi a szúrásoktól összeesett, de még eszméleténél volt, amikor odalépett hozzá az a 19 éves vádlott, akit a sértett az előbb megütött, és a földön fekvő sértettet többször megrúgta a fején. Eközben a testvére – őt a bántalmazásban biztosítva és támogatva – szorosan mögötte állt.

A szúrásokat követően eleve nagy fájdalmakat átélő, még életben lévő sértettnek a bántalmazás fokozott fájdalmat és szenvedést okozott. A sértett ezután még feltápászkodott a földről, tett néhány lépést, majd összeesett és a helyszínen meghalt. A sértett halálát a mellkasát ért szúrások okozták.

Ekkor az ellenkező irányból a másik, 20 éves sértett a késelő vádlott felé futott, majd dulakodni kezdtek, amelynek során a vádlott a késsel többször megszúrta a sértettet. Ekkor a sértett kissé eltávolodott, azonban a vádlott követte őt, majd a késsel még egyszer megszúrta. A sértett a földre esett és rövid időn belül meghalt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem engedték Majkáékat fellépni a Balaton Soundon

origo.hu

60 migráns akart áttörni Magyarországra a fegyveres bandaháború helyszínéről

borsonline.hu

Gratulálunk, párja megkérte Marsi Anikó kezét!

mandiner.hu

Karácsony Gergely (Facebook): Szigorítjuk a szmogadó szabályait is

ripost.hu

Forróbb, mint a kánikula: bikiniben mutatta meg a melleit Metzker Viki

vg.hu

Menekültek támadtak egymásra a magyar határnál, lövöldözés is történt

metropol.hu

Sokkoló, amit az apa tett, megerőszakolta és megölte a 10 hónapos kislányát

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2022. július 4-10.: a Mars jegyváltása izgalmas fordulatokat hoz

ripost.hu

Így lesz édes a paradicsom, segít a szódabikarbóna!

ripost.hu

„A csillagok között utazol tovább, ott várj rám, ha időm lejárt” - 3 fiatal élete lett oda az alcsútdobozi balesetben

ripost.hu

Vizesen tapad a sárga bikini Kárpáti Rebeka testére - fotó

További cikkek

INSIDER

Migránsháború a magyar-szerb határon: két halott, sok sérült

INSIDER

Orbán Viktor: a haza véd meg minden bajtól és veszélytől

INSIDER

Köztörvényes bűncselekmény gyanúsítottját választhatják ma a Jobbik elnökének

INSIDER

„A csillagok között utazol tovább, ott várj rám, ha időm lejárt” - 3 fiatal élete lett oda az alcsútdobozi balesetben

INSIDER

Már gyerekekre is veszélyes a majomhimlő, erre a 7 tünetre kell figyelni

INSIDER

13 évvel ezelőtt eltűnt lány holtteste kerülhetett elő Diósjenőn egy családi ház kertjében

INSIDER

Rendkívüli közleményt adott ki az Operettszínház a házomlásban megsérült balerina állapotáról

INSIDER

Most adtak ki újabb riasztást a meteorológusok több megyére: borzalmas, ami jön