1 éve

A Prisztás családtól vette a házát a fővárosi közműholding vezére

Megdöbbentő szenzáció, hogy közvetlenül a hírhedt maffiózótól, Prisztás Józseftől és családjától vette a legalább 2 milliárdot érő házát a Gyurcsány-fiókának „becézett” Mártha Imre, illetve a családja nevén futó cég.

Ahogy arról a Metropol hétfőn reggel beszámolt, ez az a villa, amelynek teraszáról, illetve medencéje partjáról provokáló képeket tett közzé a fővárosi közműholding elsőszámú vezetője. Innen gördül ki délutánonként, miután a szolgálati Skodát letette, Bentley márkájú, a világ milliárdosai által kedvelt autójával.

A beosztottjai által csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér időközben valóságos hajtóvadászatot indított azok ellen, aki révén kiszivárogtak az amerikai milliárdosokat megszégyenítő életvitelét bizonyító képek.

26 követőjét nyilvánította egyik napról a másikra gyanúsnak, s azonnal letiltotta őket. A Metropol úgy értesült, hogy komoly személyes konfliktusok is adódtak a gyanúsításokból, miután Mártha Imre magánnyomozót fogadott, hogy kiderítse, kik buktatták le.

Napról napra egyre több követőjétől szabadul meg a Mártha Imre. Mindenkit letilt, akit gyanúsnak talál.

A Karácsony-féle önkormányzat milliárdosa, a Fővárosi Közterület-fenntartó, a FŐTÁV, a kertészet, a temetkezési vállalat és a kéményseprők nagy hatalmú vezetője a Metropol információi szerint nagyon sok ismerősét személyesen is kifaggatta a napokban. Azt szeretné minden áron megtudni, hogy ki szivárogtatta ki a luxusutakról, jachtozásról alulöltözött hölgyekről készült, nagy vihart kavaró képeket.

De ennél is megdöbbentőbb, hogy Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég az egyik leghírhedtebb maffiózótól, Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerezte meg a legalább 2 milliárdra becsült svábhegyi luxusingatlant, ahol jelenleg kizárólag ő maga lakik...

Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt, több milliárd forinttal, rengeteg ingatlannal és telekkel rendelkezett, vagyonát leginkább az éjszakai életben szerezte. A kilencvenes évek végén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában lőtték közvetlen közelről fejbe. Ingatlanok miatt kellett meghalnia: egy kölcsönügyletben ugyanis ugyanazokat a nagy értékű házakat, telkeket ajánlották fel neki is fedezetül, amiket Portik Tamásnak. Prisztás, és az Energol-vezér nem tudtak megegyezni az ingatlanokat illetően, Portik ezért megölette Prisztást, akire eleve féltékeny volt.

Mártha Imre luxusházának tulajdoni lapján pontosan követhető, hogyan szerezte meg a Mártha család a maffiózótól, illetve annak meggyilkolása után az örököseitől a komoly vagyont érő ingatlant.

A 2 milliárd forintot érő ingatlan korábban Prisztás József legendás maffiozó tulajdona volt.

Időközben újabb fotók is eljutottak a Metropol szerkesztőségébe arról, hogyan provokál a megszerzett milliókkal Mártha Imre, akinek csak az óragyűjteményét 100 millió körülire becsülik közvetlen ismerősei.

A Metropol szerkesztőségébe beküldött képek egyikén látható például egy méregdrága zongora, amelyen a műkedvelő milliárdos gyakran saját maga szórakoztatja a baloldali elit tagjait azokon a partikon, amelyeket a Prisztáséktól megszerzett villában ad.

A zongora ára használtan is 34 millió forint, újonnan pedig 50 millió forint körül kezdődik. A Steinway cég nem hoz nyilvánosságra árakat, minden egyes zongorája külön alku tárgya a világ leggazdagabb embereivel.

Minden Steinway & Sons zongorát kizárólag kézzel készítenek el. Az eddigi legdrágább darabot 1,2 millió euróért (444 millió forint) vette meg egy műgyűjtő.

Egy másik, szintén a Metropolhoz eljuttatott kép már szinte említésre sem méltó, ezen a milliárdos közművezér „csak” egy sokmilliós, elektromos szörfdeszkával dicsekszik. Földi halandók aligha ismerhetik a világ leggazdagabb embereinek ezt a luxus-sporteszközét, aminek ára alsó hangon 2 millió 300 ezer forintnál kezdődik.

Az Onean spanyol elektronikus szörfdeszkák ára 2-3 millió forintról indul. Csak milliomosoknak!

Prisztás-villa, 40 milliós zongora, többmilliós szörfdeszka, és ez még nem minden.

A Gyurcsány-fióka név ellen tiltakozni próbáló fővárosi közművezér, akivel gyakorta és nagyon szívesen fotózkodik Karácsony Gergely, egy Írországból behozott versenylóval is provokálja a munkatársait. Mártha rendszeresen posztol fotókat egy Apache Girl nevű angol telivérről, ami egy bejegyzése szerint az angol arisztokrácia híres lóversenyén, az ascoti derbyn is megállná a helyét.

Ha így van, akkor a ló ugyancsak megérhet akár 100 milliót is, hiszen az angol királyi család kedvenc lóversenye, a Royal Ascot versenylovainak ára alsó hangon 200 000 angol font környékén kezdődik.

Apach-Girl hátán Mártha Imre, a fővárosi közműcégek vezére.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő bénázás: az évszázad egyik legnagyobb potyagólját hozta össze a válogatott kapus - videó

origo.hu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

metropol.hu

Tóth Andi eddig bírta, teljesen kiakadt az énekesnő

magyarnemzet.hu

Meglepő dolgot árult el a kisfiú, akinek nem jutott kabát a magyar-bolgár meccsen

metropol.hu

Iszonyat, milyen időjárás éri el hazánkat

mandiner.hu

„Nem erre számítottunk!” – beleszálltak Putyinba az orosz állami médiában

origo.hu

Újabb hírek érkeztek az RTL Klub gyerekverő színészéről

travelo.hu

Csodájára járhatunk az első fővárosi mókus- és madárparknak!

origo.hu

Száz különleges térkép QR-kódokkal - A Pallas Athéné Könyvkiadó ajánlója

vg.hu

Technológiai fejlesztések megvalósítása a ZOLMAT Kft.-nél (x)

mindmegette.hu

Egy igazi retró édesség: így készül a diótorta főzött krémmel.Receptvideó! (x)

mindmegette.hu

13 csodás desszert húsvétra, amit képtelenség elrontani

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kulcsár Edina olimpiai bajnok, Győzike eredeti neve Csonka József - legalábbis a mesterséges intelligencia szerint...

INSIDER

Szurkoló politikusok: nem mindenki örült a magyar válogatott győzelmének

INSIDER

A Holdért folyik az űrverseny – mondja a magyar űrkutatási miniszteri biztos

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Volt izgalom: átadták az év horgászsportolói elismeréseket

INSIDER

Két fiatal fiú tűnt el a XVII. kerületből

INSIDER

Elképesztő, milyen könnyen lehet valaki milliárdos Magyarországon

INSIDER

Halálos baleset az M5-ös autópályán: két kamion és egy kisteherautó karambolozott