6 hónapja

A buszsávban kerüli ki a dugókat Karácsony Gergely – most fegyelmit kapott a sofőrje

Fegyelmit kapott Karácsony Gergely sofőrje, miután kiderült: a főpolgármester a saját dugóit kikerülve, szolgálati autójával a buszsávban száguldva, szabálytalanul előzi meg a sorokban veszteglőket. A budapestiek anyáznak, elegük van abból, hogy semminek nincs következménye.

A Városháza-eladási botrány, a nem létező nyelvvizsga és a hamis tudományos fokozat ügye után a főpolgármesternek úgy tűnik, elege lett abból, hogy letagad valamit, másnap pedig azonnal bizonyítékokkal cáfolják meg. Ezért taktikát váltott: újabban fegyelmiket osztogat a beosztottjainak – miközben persze mindenkit meghagy a pozíciójában.

Fotó: Sáfár Tibor

Először Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója kapott kamu fegyelmit, mivel a gyanú szerint megpróbálta eladni a Városházát a főpolgármester tudta nélkül. Kedden pedig Karácsony sofőrje kapta meg a jelképes büntetést, miután egy motoros a fedélzeti kamerájával rögzítette, amint a kora délelőtti órákban a főpolgármester jól ismert szolgálati autója az Erzsébet hídon a buszsávban előzi meg a sort, miközben a munkába igyekvő autósok a dugóban ácsorognak.

A képmutatását leleplező videó után Karácsony így próbált magyarázkodni az újságíróknak: „Én nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna. Nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult”.

Felháborodással és humorral reagáltak a budapestiek

A botrányos videó, az azt követő zűrzavaros magyarázkodás, majd a sofőr látszatfegyelmije nem hagyta hidegen az internet népét sem: a Facebookon folyamatosan ömlenek a hol felháborodott, hol ironikus humorral fűszerezett hozzászólások. Összegyűjtöttünk néhány gyöngyszemet a legjobbak közül.

Katalin: „Ó,hát nem Karácsony kapta???Ja,ő aludt,nem tudta hol jár! Egyre jobb!”

Kálmán: „Látvány fegyelmi után majd letörlik azokat a könnyeket, egy hízott karácsonyi pénzzel.”

János: „Egy fegyelmivel szívesen megúsznám a trafipaxxot.”

Zoltán: „Lehet, hogy ebben is hazudik és a sofőr jutalmat kapott.”

Gyula: „Olyat azért ritkán látni, h egy polgármester tönkreteszi egy nagyváros közlekedését, majd áthágja a maga alkotta, hirdette szabályokat.”

Attila: „Ez az eset biztos hajnali 10 órakor történt, és kaligeli még aludt a jobb hátsó 1-en, tehát nem volt éber állapotban.”

István: „Enyhítő körülmény: »nem emlékszem arra. Hogy éber állapotban« benne lettem volna a városházaeladás mutyijában!”

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A budapestiek szerint Karácsonynak vállalnia kéne a felelősséget

A Metropol megkérdezte az utca emberét is, hogy mi a véleményük a főpolgármester által kiosztott fegyelmikről.

Edit:

„Ha mást élhetetlen szabályok betartására kötelez, akkor a főpolgármesternek példamutatóan be kéne tartania azokat. A fegyelmi szerintem nem igazságos, nem hiszem, hogy a főpolgármester nem tudott róla, hol szokott közlekedni az autója.”

Miklós:

„Egyáltalán nem csodálkozom, hogy Karácsony nem vállal felelősséget, és mindent a sofőrjére vagy másra fog. Szánalmas, ahogy össze-vissza következetlenül minden nap mást mond, ezt is az egykori mestereitől tanulhatta.”

Károly:

„A buszsávban a busz menjen, ne a főpolgármester! Nem a sofőrt kell megbüntetni, hiszen nyilván ott ült a kocsiban a főnöke is.”

Éva:

„Ha valaki ilyen pozícióban van, akkor felelősséggel tartozik az embereiért, szerintem nem helyes, hogy meg akarja úszni a számonkérést.”

 

Máskor is a kisember vitte el a balhét

Karácsony Gergelynek volt kitől tanulnia, hiszen a baloldaltól korábban sem volt idegen, hogy a kisemberrel vitesse el a nagy balhét. 2006 augusztus 20-án hatalmas vihar csapott le Budapesten az esti tűzijátékot a Duna-partról néző tömegre. A 100 km/órás szélben és jégesőben ágak és fatörzsek zuhantak a pánikba esett tömegre. A katasztrófában öten meghaltak, és több százan megsérültek. Utólag kiderült: a tűzijátékot annak ellenére tartották meg, hogy már órákkal korábban lehetett tudni, hogy óriási vihar közeledik Budapest felé.

A tragikus események alatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elérhetetlen volt, mivel a Balatonnál nyaralt, más pedig nem vállalta, hogy leállítja a rendezvényt. Az ügyeletes meteorológus ugyan többször is elküldte a figyelmeztetést a közelgő viharról, azonban a levelet a katasztrófavédők el sem olvasták. A Gyurcsány Ferenc által elrendelt vizsgálat végén végül kirúgtak egy tűzoltó-alezredest, a miniszterelnökség egy főosztályvezetőjét, és megbüntették az ügyeletes meteorológust is, azonban náluk följebb nem találtak felelőst. Így Gyurcsány mellett megúszta az intézkedési jogkörrel rendelkező Szilvásy György kancelláriaminiszter és Demszky Gábor, akkori főpolgármester is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lehangoló üzemidőt hozhat az új Motorola Razr összehajtható mobil

origo.hu

Meztelenül jógázik a hatalmas mellű Playboy-modell - fotók

mindmegette.hu

Több tízmilliót fizetnek ezért a receptért: emiatt olyan különleges

magyarnemzet.hu

A volt pénzügyminiszter szerint a németek nem értik, mi vár rájuk

ripost.hu

Szörnyű baleset: kéthetes baba zuhant le az áruház mozgólépcsőjén

magyarnemzet.hu

Von der Leyen: Fel kell készülni a további gázszállítási zavarokra

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

INSIDER

Tévhitek a fulladásról: miről ismerhetjük fel, ha valóban baj van?

INSIDER

Tovább tombol a liberális elmebaj: már Mozarttal és Beethovennel is gond van

INSIDER

A hatodik hullám és a nyár – erre készül Rusvai Miklós

INSIDER

Vissza akar térni, puccsra készül Jakab Péter: a Jobbik-szexbotrány főszereplője mögé bújik

INSIDER

Egyszerre jön az áldás: Óriási kánikula, vihar és tomboló szél

INSIDER

Így nem unatkozik a gyerek utazás közben

INSIDER

Sokkot kaptak a netezők attól, mit tett a 90 éves sofőr

INSIDER

Ámokfutó a Megyeri hídnál: itt a döbbenetes videó a tettéről