9 hónapja

Itt a friss statisztika: nem hiszed el, Magyarország hányadik helyen áll a 3. oltás terén

Magyarország magasan vezet, az Európai Unió országai közül nálunk vették fel legtöbben a harmadik oltást.

Az Európai Unió országai közül népességarányosan eddig Magyarországon vették fel eddig legtöbben a harmadik oltást. Ez azért is nagy eredmény, mert több országban még el sem kezdődött a vakcináció harmadik köre.

Koronavírus: Magyarországon rendkívül jól halad az oltási program
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Ripost által készített grafikon jól mutatja, hogy milyen jól áll hazánk a többi EU-s országhoz képest. Mint ismeretes, a hétfői friss koronavírus-adatok szerint 2 477 399 fő vette fel a harmadik oltást.

Fotó: Our World in Data/Ripost

Mindez nagymértékben köszönhető múlt héten elindított Oltási akcióhétnek, ami annyira sikeres volt, hogy Magyarország Kormánya meghosszabbította azt, így az új időpont szerint december 5. vasárnap estig lehet a kórházi oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltakozni.

Az oltási akcióhéten eddig a legtöbben már a megerősítő harmadik oltást vették fel, amely mindenkinek javasolt, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltással ismét 80-90%-ra emelhető a védettségi szint. A még oltatlanokat továbbra is kérjük, hogy vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, súlyos megbetegedést képes okozni.

A koronavírus-járvámny elleni harc kapcsán Rogán Antal hétfőn azt mondta: minden eszközt be fognak vetni ahhoz, hogy január végéig a már beoltottak 70 százaléka a harmadik oltást is megkapja.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!