10 hónapja

Forgalommal szemben hajtott az M30-ason a friss jogsis, azt állítja, eltévedt

Az autópályán megfordult a sofőr, mert elvétette a kijáratot és nem akart eltévedni. A rendőrök sehol nem találták, később feladta magát.

A borsodi rendőrök máris bevonták három hónapos vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak azzal a férfival szemben, aki miután észlelte, hogy rossz irányba halad az autópályán, megfordult és szemben a forgalommal közlekedett az encsi lehajtóig.

November 6-án a déli órákban több lakossági bejelentés érkezett a rendőrséghez egy kistehergépjárműről, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt.

Forgalommal szemben ment a friss jogsis az autópályán
Fotó: Police

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, azonban már nem találták meg a szabálytalan járművet. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően sikerült azonosítani a gépjárművet, amely egy vállalkozás tulajdonában állt.

A telephelyen azonban az egyenruhások senkit nem találtak. A délutáni órákban az Encsi Rendőrkapitányságon váratlanul megjelent a gépjárművet vezető sofőr.

A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. Miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán, úgy döntött, hogy megfordul és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról. Az eset során a csodával határos módon baleset nem történt.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták – írja a Police.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!