1 éve

Orbán Viktor: A harmadik oltás felér egy életbiztosítással

Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be a legfrissebb gazdasági és vírusvédelmi helyzetről.

Péntek reggel ismét a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor. A miniszterelnök először a koronavírus-járvány negyedik hullámáról beszélt.

Elmondta, a negyedik hullám lassan bekeríti az országot és Romániában már riasztó a helyzet, így a határhoz közeli két kórházban ötven betegüket mi magyarok látjuk el. Hozzátette, minden adat azt bizonyítja, az oltás működik és ő maga is most hétvégén fogja megkapni a harmadik, emlékeztető dózist.

Tavaly háromszor annyi volt nálunk az aktív fertőzött, mint most, és kétszer annyian voltak kórházban – az oltás tehát működik. Nem fogják tudni az emberek elkerülni a negyedik hullámot, a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Az oltatlanoknak a veszély sokkal nagyobb, mint korábban. Azt kéri az oltatlanoktól, ne kockáztassanak.

Jó ha van az embernél maszk, a kormányfő is használja, ha úgy látja, hogy szükség van rá, de egyetlen dolog bizonyul eredményesnek a járvány ellen, az oltás. A harmadik oltás pedig felér egy életbiztosítással.

A nyáron felkészült az ország, mindenünk van az egészségügyben, az ország működésének leállítása nélkül fel tudjuk venni a harcot a negyedik hullám ellen.

Vakcinagyártás

A magyar vakcináról is beszélt a miniszterelnök, mi, magyarok is próbálunk fejleszteni oltást, nem állunk rosszul vele, minden reményünk megvan, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Migrációs nyomás

A nyugat-európaiak nem bíznak saját magukban, feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük a népesedési válságon urrá tud lenni, ezért pótolnák a hiányzókat migránsokkal. Ez a gondolkodásmód a magyar embert mellbe vágja. Mi, magyarok harcolunk, a magyar fiatalok akarnak gyermeket, többet, mint amennyi megszületik, így ha sikerülne elmozdítani azokat az akadályokat, ami miatt kevesebb gyerek születik, mint amennyit vállalnának, akkor helyrebillenhet az egyensúly.

A nyugati gőg nem éri be azzal, hogy sikeresek, ragaszkodnak ahhoz is, hogy nekik van igazuk. Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy akarnak, de azt is akarják, hogy ismerje el őket mindenki, és vegye át a döntéseiket a többi ország is, meg akarják mondani, hogy éljenek mások. A németek például barátaink, és mindig az a kérdés Európában, hogy mit akar Németország. Az utóbbi időket számításba véve ez egy német Európa, vagyis azt akarják elérni, hogy ismerjük el és vegyük át a megoldásaikat, de ez a magyar felfogástól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Sok Dávid Góliát ellen szervezkedik, 12 ország levelet írt, és leírta, milyen lépéseket kell tenni a határok megvédése érdekében. Ellensúlyt akarunk képezni a német Európa-felfogással szemben.

Mindig magunkra hagy Európa

Ha jött a baj délről, a nyugatiak soha nem segítettek, inkább azt akarták, hogy Magyarország legyen ütközőzóna, ami megvédi őket, és folytathatják a kényelmes életüket. Így volt ez például a török elnyomás alatt is. Egy hiba beismerése az nagyvonalúságot igényel, ma ez hiányzik az európai politikából különösen. Ma már mindenki kerítést épít, de soha egy európai vezető nem ismerte el Magyarországot, nem mondták azt, hogy jól tettük, hogy megépítettük a kerítést.

Rezsicsökkentés

A rezsiharc az első csaták között volt Brüsszellel 2010 után. Magyarországon a kétezres évek alatt, amikor a baloldal irányított, a baloldali kormányok folyamatosan engedték, hogy emeljék a szolgáltatók a rezsiárakat, amik így az egekben voltak. Nagy csata volt ezt megváltoztatni. Hosszú évekig tartó háború.

A rezsiár szabályozás rögzítette a gáz meg a villany árát. Bécsben ma az áram ára duplája a budapestinek, a berliniek pedig háromszor annyit fizetnek, mint mi. A baloldali képviselők, a Gyurcsány-féle csoport a mai napig piaci árat követel, ez 380-400 ezerrel nagyibb költséget jelentene a magyar családoknak. Brüsszel semmit nem tett, amikor már lehetett látni, hogy felfelé fognak menni a rezsiárak Európában. Ráadásul továbbra is árat emelnének az áram és a gáz, valamint az üzemanyag esetében, a klímavédelemre hivatkozva. A magyar álláspont, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kellene ezt megfizettetni. A V4-ek összefogva ellenállnak.

Nyugati bizonytalanság

A nyugati országokban a politikustól nem azt várják el, hogy irányt mutasson és vezessen, hanem, hogy az intézményeket menedzselgesse. Jobb a gyenge vezető. Amikor a dolgok rosszul mennek, új ellenség ütötte fel a fejét, akkor nem lehet hagyományos megoldásokra támaszkodni, felelős döntések kellenek, virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt, miközben a rendőröket és a katonákat támadják a határon. Járványok és migrációk korát éljük, a vezetőknek dönteni kell, ha a rezsiár nő, azt meg kell fékezni. A migráció okait nem csak elmagyarázni kell, meg kell akadályozni, hogy az illegális migránsok bejussanak. Nyugaton bizonytalanság van, ez a különbség köztük és Közép-Európa között.

Ne a családok fizessenek, a klímaromboló cégek helyett!

A rezsiharc az első csaták között volt Brüsszellel 2010 után Magyarországon. Amikor a baloldal irányított, a baloldali kormányok folyamatosan engedték, hogy emeljék a szolgáltatók a rezsiárakat, amik így az egekben voltak. Nagy csata volt ezt megváltoztatni – mondta a miniszterelnök.

A rezsiárszabályozás rögzítette a gáz meg a villany árát. Bécsben ma az áram ára duplája budapestiek, a berliniek meg háromszor annyit fizetnek, mint mi.

A baloldali képviselők, a Gyurcsány-féle csoport a mai napig piaci árat követel, ez 380-400 ezerrel nagyobb költséget jelentene a magyar családoknak – emelte ki.

Brüsszel semmit nem tett, amikor már lehetett látni, hogy felfelé fognak menni a rezsiárak Európában, ráadásul továbbra is árat emelnének az áram és a villany, valamint az üzemanyag esetében, a klímavédelemre hivatkozva – tette hozzá a miniszterelnök.

A magyar álláspont, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kellene ezt megfizettetni. A V4-ek ellenállnak – emelte ki Orbán.

Határozott és tapasztalt vezetőre van szükség

A nyugati országokban a politikustól nem azt várják el, hogy irányt mutasson és vezessen, hanem az intézményeket menedzselgesse. Jobb a gyenge vezető. Új ellenség ütötte fel a fejét, nem lehet hagyományos megoldásokra támaszkodni, felelős döntések kellenek, virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt, miközben a rendőröket és a katonákat támadják a határon.

Járványok és migrációk korát éljük, a vezetőknek dönteni kell, ha a rezsiár nő, azt meg kell fékezni. A migráció okait nem csak elmagyarázni kell, meg kell akadályozni, hogy az illegális migránsok bejussanak. Nyugaton bizonytalanság van, ez a különbség köztük és Közép-Európa között – tette hozzá.

A mostani szabályozási rendszer a spekulációnak teret nyit, ez rossz szabályozás, meg kell változtatni. A klímaromboló cégeket kell megadóztatni, nem az embereket – ezzel a gondolattal zárta Orbán Viktor az interjút.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő fotókon a felismerhetetlenre hízott szupermodell

origo.hu

Képtelenség levenni a tekintetet a szuperszexi ringlány hatalmas melleiről - képek

metropol.hu

Az egész világot bejárja Marcsi, a tanárnőből lett kamionsofőr

mandiner.hu

Gyurcsány (már megint) újraosztaná mások vagyonát

ripost.hu

Krausz Gábor a hét nyertese – Mindent vitt!

vg.hu

Rutinfeladathoz riasztották a tűzoltókat – ledöbbentek attól, ami a házban várta őket

origo.hu

Köllő Babett magából kikelve ordibált, dobálta zsűritársát

travelo.hu

Tokió legállatibb kávézói: extrém sütizés übercuki élőlényekkel

vg.hu

Visszaállítani a szakember szó becsületét (X)

ripost.hu

Mindörökké harc: Ezek a csillagjegyek gyűlölik egymást

ripost.hu

Ők a legszerencsésebb jegyek a kínai horoszkóp szerint

ripost.hu

Lángoló gödörbe zuhant egy 4 éves kisfiú Nagykállón, életveszélyesen összeégett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a videóbizonyíték: Amit Karácsony állít, fizikailag lehetetlen

INSIDER

"Minden szabályt betartott” – fegyelmezett, de rossz képességű tanulóként emlékezett kollégiumi társa az esztergomi robbantóra

INSIDER

70-80 ezerrel több pénzt kap egy átlagnyugdíjas novemberben

INSIDER

„Muszáj erősnek látszani, de igazából padlón vagyunk” – nem reagál a kemoterápiára az ötéves, leukémiás Leni szervezete

INSIDER

Világvége hangulat: szórakozásból gyújtogatnak a lomtalanításon Szolnokon – Galéria

INSIDER

Hívásmaszkolással támadnak a csalók: ezúttal az MNB hivatalos telefonszámait másolják

INSIDER

Megrázó tragédia történt, halálra gázolt egy gyalogost a balesetező autó - videó

INSIDER

Ezen a napon tér vissza a meleg idő