Létrehozva: 2021.10.01.

Újabb fejlemények a halállistát készítő magyar radikális halálbrigád ügyében

További gyanúsításról adott hírt a Központi Nyomozó Főügyészség, elképesztő, miket mondott a meggyanúsított férfi.

Mint azt korábban a Ripost megírta, a magát „Magyar Felelős Nemzeti Kormánynak” nevező brigád Kulcson tartott gyűlésén halálos ítéletet mondtak ki ismert magyar politikusokra és közszereplőkre, s olyan mondatok hangzottak el, mint „megkérnélek benneteket, hogyha öltök, öljetek szépen! Ne haragból, ne indulatból, ne bosszúállásból”. A radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira – különösen a devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra: „az én ítéletem halál”. A gyűlésről videofelvétel is készült.

A férfi utolsó, hétfő reggeli élő videóbejelentkezésében egy kést szorongatva arról beszélt, hogy az általa említett politikusok már halálra vannak ítélve, s a Hosszú kések éjszakáját emlegette. Követőinek azt mondta, nem biztos, hogy szólni fog, mielőtt cselekszik, de már évek óta készen áll.

Legutolsó videója után a Terrorelhárítási Központ emberei kapták el P. Imrét és házkutatást is tartottak nála és több társánál is.

P. Imre elfogása.
Fotó: Terrorelhárítási Központ YouTube

Most az ügyben négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, míg a halálbrigád két vezetőjét egy hónapra letartóztatták.

„Az ügyben közölt újabb gyanúsítás szerint egy férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel azzal, hogy legalább öt hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”. Ezen gyanúsított kifejtette azt a nézetét is „tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni,… meg kell halljanak, nincs más!” – tudta meg lapunk a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

Utóbbi férfit is elkapták, az ő további sorsáról pénteken fognak tárgyalni. A vezető buzdítására, hogy emberéleteket oltsanak ki, többen jelentkeztek. Szándékuk komolyságát jelzi az is, hogy már a módszerekről és a fegyverek beszerzéséről is megbeszélést folytattak.

Mint ismeretes kommandósok csaptak le a nagy követőtáborral rendelkező P. Imrére, a magukat „Magyar Felelős Nemzeti Kormánynak” nevező brigád vezetőjére hétfőn, a férfit emberölés előkészületével gyanúsítják. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében több helyszínen összehangolt akciókat hajtott végre, P. Imrénél is házkutatást tartottak... A magát „Magyar Felelős Nemzeti Kormánynak” nevező brigád Kulcson tartott gyűlésén halálos ítéletet mondtak ki ismert magyar politikusokra és közszereplőkre, s olyan mondatok hangzottak el, mint „megkérnélek benneteket, hogyha öltök, öljetek szépen! Ne haragból, ne indulatból, ne bosszúállásból”. A radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira – különösen a devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra: „az én ítéletem halál”. A gyűlésről videofelvétel is készült. P. Imre a információi szerint tanult ember: 1992-ben vegyvédelmi szakmérnökként diplomázott, valamint pszichológusi diplomával is rendelkezik. Valószínűleg utóbbi képzettségi is hozzájárult ahhoz, hogy annyi embert tudott maga mellé állítani és emberölésre buzdítani a magyar radikális halálbrigádban. A férfi utolsó, hétfő reggeli élő videóbejelentkezésében egy kést szorongatva arról beszélt, hogy az általa említett politikusok már halálra vannak ítélve, s a Hosszú kések éjszakáját emlegette. Követőinek azt mondta, nem biztos, hogy szólni fog, mielőtt cselekszik, de már évek óta készen áll. A férfi zavaros tévképzetei szerint a Magyar Állam egy külföldön bejegyzett cég, ami valójában nem létezik abban a formában, amiről mi tudunk. Ezzel indokolta, hogy nem szankcionálható az általa említett emberek életének kioltása. „A jelenleg is folyamatban lévő bűnügyi akció végrehajtásában a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség egyenruhás állománya és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr- főkapitányság közreműködött. Az ügyészség eddig két elkövető őrizetét rendelte el, és vizsgálja súlyosabb bűncselekmény megvalósulását is.” – írja Magyarország Ügyészsége.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal