11 hónapja

Ennél rosszabb már nem jöhet az időjárásban

Nem elég, hogy csepereg az eső és az elmúlt napokhoz képest fázósan kell összehúznunk magunkon a kiskabátot, még kettős front is terheli a szervezetünket. Mi jöhet még?

Az elmúlt napokban még elkényeztetett bennünket az időjárás, hiszen bőven meghaladta a 20 fokot a csúcshőmérséklet és örülhettünk a verőfényes napsütésnek is.

Mára nagyot változott az időjárás, hiszen már-már hideg van, ráadásul sok helyen az eső is esik. Ilyenkor az ember kedve sem az igazi, a bajokat pedig csak tetézi, hogy kettős fronthatás uralja a légkört.

A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. A légköri változásokra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, teljesítőképesség-csökkenés, koncentrálási nehézség és ingerlékenység, ami a balesetveszélyt jelentősen megnöveli.

Fotó: Shutterstock

Az arra érzékenyeknél migrén is felléphet, valamint a krónikus betegségben szenvedők panaszai is felerősödnek.

Fotó: Shutterstock

A lehűlés miatt ízületi panaszok jelentkezhetnek, a korábbi műtétek és törések helyei fájdalmasak lehetnek – írja a koponyeg.hu.

Ma az időjárási portál előrejelzése szerint a csúcshőmérséklet mindössze 13 fok körül várható esővel és csütörtökön gyakorlatilag ugyanez az időjárás ismétlődik meg.

Fotó: Ripost

Péntektől van némi remény arra, hogy időnként előbújjon már a nap is, és ekkor már 15 fok körül várható a napi maximum hőmérséklet.

Az idokep.hu 30 napos előrejelzéséből az látszik, hogy idén már elfelejthetjük a 20 fok feletti hőfokokat, vagyis végérvényesen itt az ősz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!