RETRO RÁDIÓ

Elképesztő dőzsölés a budapesti pláza tetőteraszán, a pálinka is előtérbe került

Elképesztő dőzsölés a budapesti pláza tetőteraszán, a pálinka is előtérbe került
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2021. 10. 21. 17:30

A lélek- és testmelengető ételek és italok a hideg beköszöntével fontosabbá válnak.

Van aki hagyományosan, van aki újragondolva, van aki tejföllel, és van aki kenyérrel szereti a töltött káposztát.

Mindenki megtalálta az ízláésének megfelelőt a Töltött káposzta és pálinka fesztiválon, amit a Westend pláza tetőteraszán tartottak pénteken.

„ Szívvel, lélekkel és jó fűszerezéssel csináljuk„ -mondta nevetve Kővári Sándor szakács, a Kövi Grill Kft. ügyvezetője. Aztán a konkrét receptet is elárulta a Ripost-nak. ”Csinálunk egy sűrű lecsó alapot, füstölt szalonnával. Az apró káposztát mindenképpen át kell mosni a savanyú létől, hogy ne legyen savanyú. Ezt rétegezve rakjuk: egy sor káposzta, egy sor töltelék. Fűszerpaprikát is teszünk bele, a tetejét pedig káposztával fedjük. Végezetül felöntjük vízzel, amíg el nem lepi. Onnantól kezdve 2-2, 5 órát kell főzni„ -avatott be a titokba.

Ez direkt magyar hungarikumokra épített rendezvény, tavaly volt először megtartva – magyarázta stábunknak Rosta László, a rendezvény szervezője.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.