tóth gabi
A lélek- és testmelengető ételek és italok a hideg beköszöntével fontosabbá válnak.
Van aki hagyományosan, van aki újragondolva, van aki tejföllel, és van aki kenyérrel szereti a töltött káposztát.
Mindenki megtalálta az ízláésének megfelelőt a Töltött káposzta és pálinka fesztiválon, amit a Westend pláza tetőteraszán tartottak pénteken.
„ Szívvel, lélekkel és jó fűszerezéssel csináljuk„ -mondta nevetve Kővári Sándor szakács, a Kövi Grill Kft. ügyvezetője. Aztán a konkrét receptet is elárulta a Ripost-nak. ”Csinálunk egy sűrű lecsó alapot, füstölt szalonnával. Az apró káposztát mindenképpen át kell mosni a savanyú létől, hogy ne legyen savanyú. Ezt rétegezve rakjuk: egy sor káposzta, egy sor töltelék. Fűszerpaprikát is teszünk bele, a tetejét pedig káposztával fedjük. Végezetül felöntjük vízzel, amíg el nem lepi. Onnantól kezdve 2-2, 5 órát kell főzni„ -avatott be a titokba.
Ez direkt magyar hungarikumokra épített rendezvény, tavaly volt először megtartva – magyarázta stábunknak Rosta László, a rendezvény szervezője.