12 hónapja

Segíteni próbáltak a hajléktalannak – nem tudták, hogy a vesztükbe rohannak

Életfogytiglani fegyházbüntetés várhat arra a hajléktalanra, aki a vád szerint két embert megölt, két másikat pedig súlyosan megsebesített.

Kevés volt a felebaráti szeretet a hajléktalannak? Nos, a vád szerint: az őt egy éjszakára befogadó ismerősét puszta kézzel megölte 2017-ben az akkor 46 éves férfi. Három évvel később pedig ismét vér tapadt a kezéhez – a vádirat szerint. 2020 májusában ugyanis a vádlott egy XIII. kerületi, használaton kívüli épületben 20-nál is többször vágta bele egy másik ismerősébe a kést, hogy megszerezze annak sportcipőjét, és ezüst nyakláncát.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A kegyetlen hajléktalan azonban – a vád szerint – újabb áldozatra vágyott: 2020 nyarán egy harmadik, alvó férfira is késsel támadt rá. Az áldozat azonban túlélte a vérontást, mert még időben szakszerű orvosi ellátást kapott.

A negyedik bűncselekményre szintén 2020 nyarán került sor: a vádlott ököllel súlyosan bántalmazott egy másik hajléktalant, hogy az többszörös arc-, illetve állcsont törést szenvedett.

A gyilkossággal vádolt hajléktalant végül az utolsó támadása után fogták el a rendőrök. A tettes az elkövetett bűncselekményei után próbálta elrejteni a bizonyítékokat, így a kést is, amivel leszúrta áldozatát, ám az esetről videófelvételt készített egy térfigyelő kamera:

A Fővárosi Főügyészség friss közleménye szerint egy életre megfékezhetik a kegyetlen hajléktalant: „A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.”
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!