11 hónapja

„Repültek az alkatrészek elém fentről. Nagyon ijesztő volt” – Így történt a tömegbaleset az Árpád hídon

Megszólalt a balesetben érintett egyik autós, aki részletesen beszámolt a sokkoló pillanatokról. Az is kiderült, mi okozta a balesetet.

Óriási dugó alakult ki Budapest III. kerületében csütörtök délelőtt. Az eddigi információk szerint több autó rohant egymásba az Árpád híd lehajtóján. S a forgalom konkrétan a Lehel útig állt.

Fotó: Eszter Szakály

A Metropol egyik kommentelője éppen a baleset helyszíne mellett állt, így élőben megélte a csattanást. Megdöbbentő részleteket osztott meg a tragédiáról:

„Pont ott álltam elsőként a felüljáró alatt… repültek az alkatrészek elém fentről. Nagyon ijesztő volt” – számolt be a karambolról a szemtanú.

A budapesti autósok olvasója részese volt a balesetnek és a következő információkat osztotta meg, hogy tisztázza a félreértéseket. Első sorban kihangsúlyozta: a hírekkel ellentétben csak 6 autó karambolozott és volt egy Skoda, ami miatt bekövetkezett a szerencsétlenség.

„Egy fehér skodás hölgy nekicsapódott a szalagkorlátnak a lehajtó elején a kanyarban, ezután az elmondása szerint hívtak neki egy autómentőt, aki megérkezett, még a rendőrség előtt. (...) A hölgy autójából sajnos nagy mennyiségű olaj kifolyt, melyet nem vett észre és ez az egész felüljáró lehajtó részét beterítette. A hölgy az autómentővel távozott” – részletezte a balesetben érintett autós.

„Rá egy jó 10-20 percre megérkezett egy fekete személyautó, aminek sofőrje érezte, hogy csúszik az út, így fékezett, de nem tudott megállni, ezáltal ő is belement a szalagkorlátba, csak már lent, a lehajtó alján. Ezután jött egy taxis, mely sikeresen megállt a külső sávban vesztegelő autó mellett és próbált – gondolom én – segíteni a hölgynek. Ekkor megérkezett egy másik autó is, mely nehezen, de megállt. Majd jöttem én, miután feltorlódott előttem 30-50 méteren a sok autó és hiába mentem megengedett sebességen belül egyszerűen a csúszós útfelület miatt, amit az esővizes és olajos felület képezett. Az ütközés erőssége miatt ő is a taxiba majd a taxi az első autóba hajtott. Ezután mögöttem sem tudott két autó megállni így ők is egymásba mentek. Személyi sérülés szerencsére nem történt” – árulta el, mi is történt pontosan. A sofőr egyébként rendkívül hálás a tűzoltóknak, akik a segítségükre siettek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!