12 hónapja

Pápalátogatás: kiderült, hogy mit vihetünk magunkkal és mik tiltottak

Sem biciklit, sem rollert nem lehet bevinni a rendezvény területére!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak Budapest ad otthont 2021. szeptember 5-12. között, pápalátogatás is lesz.

Szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét celebrálja Ferenc pápa a Hősök terén. A szentatya védelméről pedig a Vatikánban és azon kívül is az 1506-ban megalakult svájci gárda hivatott gondoskodni.

Fotó: MTI

Biztonsági okok miatt bizonyos dolgokat nem lehet bevinni a rendezvény területére. A programfüzetben a szervezők tételesen felsorolják a tiltott tárgyakat, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés.

Tilos a rendezvények területére bevinni:

szeszes italt, kábítószert
pirotechnikai eszközt
üvegtárgyat, üvegkulacsot, fémpalackot
robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt
lőfegyvert, szúró-, ütő-, és vágóeszközöket (kést, bicskát, pillangókést, rugós kést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit)
egyéb, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat
drónt vagy bármilyen távirányítható eszközt, játékot
kerékpárt, rollert
bármilyen reklámanyagot, jelképet, transzparenst, molinót, feliratot, amely a rendezvény céljával, szellemiségével nem összeegyeztethető
élő állatot (kivéve a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyákat) A zászlórudak és a táblák, transzparensek rúdjainak hossza nem haladhatja meg az 1,5 métert, a rendezvényterületre csak összecsukható, kisméretű zarándokszék vihető be.

Tanácsokkal is ellátják a különleges szentmisére érkezőket.

Javasolják, hogy legyen nálad:

programfüzet/applikáció
kézfertőtlenítő
ivóvíz (műanyag palackban)
hideg élelem
saját gyógyszereid
kalap, naptej /esőkabát, poncsó

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy probléma esetén mindenképp a helyszíni személyzethez forduljanak először (jelenlévő szervezők, önkéntesek, hatóság). A rendezvényeken folyamatos orvosi és mentőügyelet működik. Javasolják továbbá, hogy feltöltött mobiltelefonnal érkezzünk, és a rendezvényeken kapcsoljuk a készüléket csendes üzemmódba.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!