Létrehozva: 2021.09.05.

Orbán Balázs: az oltás működik, Magyarország működik

Az oltás működik, Magyarország működik, és ezen az úton kell tovább menni – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs a Polgári Magyarországért Alapítvány által rendezett, a Somogy-megyei Kötcsén szombaton tartott Polgári Piknik elnevezésű találkozót áttekintve hangsúlyozta: „a járványok és a népvándorlások korába érkeztünk”, erre fel kell készíteni az országokat.

A koronavírus-járványról szólva kiemelte, hogy az oltás működik, Magyarország működik, és ezen az úton kell tovább menni.

Bebizonyosodott, hogy a koronavírus ellen nem a korlátozások bevezetése a leghatékonyabb fegyver, hanem az oltás, ezért az oltási programot kell sikerre vinni újabb és újabb akciókkal, nem pedig lezárásokban gondolkodni – mondta.

Kitért arra is, hogy a magyaroknak az elmúlt évtizedekben az Európai Unió volt a „legélhetőbb keret”, ugyanakkor „óriásiak a kihívások”, vannak olyan politikai erők, brüsszeli bürokraták, baloldali liberális csoportosulások, NGO-hálózatok és médiumok is, amelyek ideológiai konfliktusokat éleznek ki, és ezek az EU összeomlásával fenyegetnek.

Orbán Balázs ezzel összefüggésben említette a migrációs kihívást, a genderkérdést és a klímaváltozás elleni küzdelem anyagi terheit.

Mindezek helyett arról kellene inkább beszélni, hogy az EU miért gyengül a geopolitikai térben, miért egyre kisebb az érdekérvényesítő képessége, és miért vannak versenyképességi problémái – hangoztatta.

Orbán Balázs úgy fogalmazott: egyértelműen látható, hogy a legtöbb országnak az uniós tagság előny, de az eurózóna „recseg-ropog”, és erre nincs adekvát válasz Brüsszelből.

Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, „még akkor is, hogy ha az EU szétesik, mi ott leszünk az utolsók között, tartjuk az utolsó gerendát, és azon fogunk dolgozni, hogy a szétesést megállítsuk és visszafordítsuk”.

A politikus kitért arra is, hogy komoly migrációs hullám várható Afganisztánból. A probléma az, hogy az EU továbbra is megosztott a migráció kérdésében – tette hozzá. Hangsúlyozta, noha 2015-höz képest egyre több tagállam mondja, hogy a határokat meg kell védeni, a „liberális bevándorláspárti oldal megpróbálja rákényszeríteni az akaratát a többiekre”.

Nem fognak sikerrel járni, ugyanakkor „egyfajta mellékvágányként” az egész közösséget sújtja az általuk előidézett megosztottság – mondta.

A jövő évi országgyűlési választásokra kitérve azt mondta, hogy Orbán Viktor „nagyon komplex, összetett és bonyolult” stratégiát vázolt fel, amelynek összefoglalása: „mi győzünk, ők veszítenek. Ez a haditerv”.

A választás leegyszerűsödött, mert a 2010 előtti Magyarországhoz való visszatérés és az elmúlt 10-11 évben sikert hozó politika között lehet 2022-ben választani – mondta.

Részletezte, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök vezetésével a baloldal „egyértelműen a 2002 és 2010 közötti kudarcos kormányzást szeretné visszahozni, ugyanazok a szakpolitikai megoldások, ugyanazok az emberek, ugyanazok a javaslatok várhatók”.

„A mi ajánlatunk az, hogy ne menjünk oda vissza, ahol akkor álltunk, ami egy gyenge és lecsúszó Magyarországot eredményezett”, hanem erősítsük meg a szövetséget a magyar politika és a magyar emberek között, és akkor az ország a következő évtizedben is a sikeres országok közé fog tartozni – mondta.

Az államtitkár azt mondta, Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban. Elmondta, hogy a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről.

„Helyzetértékelésük szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan – egyesek szerint világrend nélküli – világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére” – mondta Orbán Balázs.

Az államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök az Európai Unióról is beszél majd.

Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon

- mondta.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: adósságválság, versenyképességi problémák, és az, hogy nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban. Azt is mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért, de nem mindenki gondolja így;

a brüsszeli bürokraták és baloldali, liberális politikai csoportok ebben a nehéz helyzetben is olyan, szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek, mint a migráció ügye és a genderideológia.

„Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták kérdése, és úgy tűnik, hogy Brüsszelben a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme” – mondta.

„A harmadik kérdés az, hogy hogyan küzdjünk a klímaváltozás ellen. Brüsszelben a klímaváltozást okozók helyett az egyszerű európai állampolgárokkal akarják megfizettetni ennek az árát” – közölte Orbán Balázs.

Azt is mondta, az elmúlt tíz év politikája sikert hozott:

mind a kormány családtámogatási, mind az adócsökkentési politikája, a segély helyett munka elve, a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás megerősítette Magyarországot.

„2022-ben lehet választani, hogy ez a politika folytatódjon, vagy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk. A baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc ajánlata az, hogy jussunk vissza a 2010 előtti korszakba. Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar állampolgárokat, hogy tartsanak ki az elmúlt tíz év politikája mellett” – mondta az államtitkár.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fertőzött gyümölcsöket hívnak vissza, egy terhes nő evett belőle, koraszülés indult meg nála

origo.hu

Amíg Karácsony szelfizik, addig az utasok tolják az elakadt trolit - fotó

borsonline.hu

Dráma a bíróságon: 20 évet kapott a szemkinyomó rém, a megvakított nő összeesett a folyosón

vg.hu

Lavrov megérkezett kerülőúton az európai tanácskozásra, de nem akarnak vele egyeztetni a biztonságról

ripost.hu

Dráma a Farm VIP-ben: "Nem hiszem, hogy van annál fájdalmasabb, mint elveszíteni valakit"

hirtv.hu

Meghalt Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter + videó

origo.hu

Szörnyű titkokat őriz egy szellemépület a Budapest szívében - videó

mindmegette.hu

Hihetetlen! Egészen eddig rosszul használtuk a fokhagymanyomót! Ez a helyes, gyors módszer

borsonline.hu

A véres vizeletet véresen komolyan kell venni! (x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

Túl sokat stresszelsz? A szervezeted jelzi, ha ideje megállni(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Miért káros, amit az albán pékségekben veszel? Itt az 5 legfőbb bűnük

INSIDER

Számlagyárat üzemeltethetett az Amnesty International igazgatójának testvére

INSIDER

Víg Karácsony: Miközben az első hó megbénította a budapesti közlekedést, a főpolgármester vidáman fotózkodott

INSIDER

Meghosszabbította a kamatstopot a kormány: íme, a részletek

INSIDER

Nem csak adott – ezt kérte a beteg Patriktól a tévés műsorvezető

INSIDER

"A papa nélkül nagyon nehéz lenne" - nagyszülei küzdenek a daganatos beteg fiú gyógyulásáért

INSIDER

Harmadfokú riasztást adtak ki ónos eső miatt négy vármegyére

INSIDER

Fordulat az időjárásban: ez vár ránk pénteken