1 éve

Megöléssel fenyegette a rendőröket a tolvaj, végül ez lett a sorsa

Önkívületi állapotban halálosan megfenyegette a rendőröket, akik meg akarták bilincselni, végül ez lett a tolvaj sorsa.

Az eset egy tyúklopással kapcsolatos bejelentéssel kezdődött. A rendőrök megjelentek a Hajdú-Bihar megyében található településen, majd az ott lakó engedélyével behatoltak a házba, hogy ellenőrizzék a fagyasztót. Ezzel egy időben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság kiérkező többi embere a tyúklopással vádolt férfi házához ment, aki részegen, önkívületi állapotban volt otthonában.

A rendőrök megpróbálták letartóztatni a vádlottat, de ő ellenállt az intézkedésnek és „megöllek, megverlek” és ehhez hasonló fenyegetésekkel illette a hatóság embereit. Szerencsére azonban a helyszínen tartózkodott a rendőrség szolgálati kutyája, amely félelmet nem ismerve teperte le a bűnözőt.

A férfi egyszer még kiszabadult a kutya szorításából és öklét felemelve próbált ütést mérni az egyik rendőrre, de Unió ekkor újra rávetette magát a gyanúsítottra, akinek ezután már nem volt esélye kiszabadulni. A rendőrök végül testi kényszert alkalmazva megbilincselték a vádlottat és letartóztatásba helyezték.

Fotó: Illusztráció/Ripost / Sulyok László

Az eset még 2020 októberében történt, de az ügyben a Berettyóújfalui Járásbíróság most hozott ítéletet:

„Az elsőfokú bíróság R. R.-t bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Budai Szabolcs bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt is állt, amikor a bűncselekményt elkövette” – áll a közleményükben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!