Létrehozva: 2021.09.09.

Megkaptuk a friss adatokat: nőtt a fertőzöttek száma, ismét elhunyt 3 beteg

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.

A beoltottak száma 5 830 217, közülük 5 535 463 fő már a második oltását is megkapta, 461 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 345 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 814 409 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 080 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778 531 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 5 798 főre emelkedett. 215 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus.gov.hu.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

A vírus ellen az oltás a megoldás. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. Az oltás tehát minden más védekezési módszernél hatékonyabb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, annak sem késő. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van. További részletek: itt!

Ugyancsak az oltás felvételére kérjük a még beoltatlan egyetemi hallgatókat és oktatókat. Bővebben, itt!

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető.

Több, mint 1,4 millióan töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációt.

A világon 222 516 512 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 596 053 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 225 ezer 12-17 év közötti diák vette fel eddig az oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága. A 18-19 éves korosztály 60%-a már beoltatta magát, ebben a korosztályban 121 ezer fiatal élt már az oltás lehetőségével. Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást és ott és közel 47 ezer diák jelent meg, a második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok. Emellett továbbra is folyamatosan nyitva az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége minden 12 év felettinek.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasoljuk a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Enyhén csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

Azt írták, a 35. héten a vizsgált városok többségében alacsony volt a koronavírus koncentrációja, Budapesten és Szegeden csökkent, míg Szolnokon enyhén emelkedett. A mért koncentrációk Budapest agglomerációs településeinek közös mintájában, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen a mérsékelt, míg a többi 13 város esetében az alacsony tartományba esnek – tették hozzá.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízadatok hétről hétre tapasztalható ingadozása – enyhe emelkedése, illetve csökkenése – a relatíve alacsony betegszámokból ered. A járvány újbóli felerősödésének megakadályozása érdekében kiemelten fontosnak nevezték, hogy azok is oltassák be magukat, akik eddig még nem kérték a koronavírus elleni védőoltást.

A koronavírus elleni oltás működik, Magyarország működik – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt újságíróknak. Orbán Balázs hozzátette: továbbra sem terveznek járványügyi korlátozásokat, „mert nem azok, hanem az oltás a megoldás”, és mindenkit arra bátorítanak, hogy oltassa be magát. Az államtitkár kijelentette: Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban. Orbán Balázs elmondta: a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről. Hozzátette: helyzetértékelésük szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan – egyesek szerint világrend nélküli – világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére – közölte.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

"Anya, nézd, mit tudok!" – Újabb mérföldkövön van túl SMA Tomika

INSIDER

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

INSIDER

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl” – Agydaganattal operálták Marcit, most iskolába mehet a hős kisfiú

INSIDER

Jó hír a véradóknak: már applikáció is segíti az életmentést!