12 hónapja

Ki nem találnád, miben csempészte át a férfi a migránsokat a határon

Bútorokban próbált migránsokat átcsempészni a határon egy román férfi.

A román férfi Magyarországra belépve Szegeden több benzinkúton is megállt, majd a román határ irányába visszaindulva felvett egészen pontosan 17 – szír, szomáliai, etióp, szudáni és afgán – állampolgárt.

A férfi azonban gyanússá vált az úton járőröző rendőröknek, ezért ellenőrizni akarták. A tettes ettől azonban pánikba esett és 140 km/h sebességgel egyszerűen elhajtott a hatóság emberei elől. Egy rövid autós üldözést követően azonban a rendőröknek az utat teljes terjedelmében lezárva sikerült megállítaniuk a férfit.

Képünk illusztráció Fotó:police.hu

A rendőrök a furgon átvizsgálása során meglepő dologra lettek figyelmesek, a jármű hátuljában elhelyezett bútorokat ugyanis, szellőzőkkel látták el, amikor pedig kinyitották őket az erre kialakított rejtekhelyen megtalálták az útközben felvett migránsokat .

A férfit a rendőrök előállították és letartóztatásba helyezték. A román férfit az alábbi bűncselekményekkel vádolják:

„Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványozta a férfi letartóztatását.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt az ügyészi indítvány tárgyában” – közölte a Szegedi Járásbíróság.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!