12 hónapja

Megszületett a kormánydöntés a hitelmoratóriumról

Kormányzati körökből származó információk szerint a kormány döntött a hitelmoratórium feltételekkel történő meghosszabbításáról.

 

A kormány foglalkozott a hitelmoratórium kérdésével, és döntést hozott annak meghosszabbításáról – értesült a . Fotó: Shutterstock

Kormányzati körökből származó információk szerint a kormány döntött a hitelmoratórium feltételekkel történő meghosszabbításáról. A rendszerben történő bennmaradást négy feltételhez kötik, ezek a következőek: Továbbra is kérhetik a moratóriumban való megmaradást a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a keresete, a bércsökkenés mértéke nem lesz meghatározva. A vállalkozások esetében pedig azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek az árbevétele 25 százalékkal esett az előző évihez képest. Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy a moratóriumban maradás nem lesz automatikus, ezt az igényt jelezni kell a banknak. A moratóriumban való maradás igényét nemcsak személyesen, hanem online is be lehet jelenteni. A lap információi szerint a hosszabbítás jövő év júliusig lesz érvényben. „A megfelelő jövedelemmel, törlesztési forrással rendelkező ügyfelek számára a moratóriumban való maradással elérhető előnyt hosszabb távon meghaladhatja annak kockázata, hogy feleslegesen nő meg a hitelük futamideje és a teljes visszafizetendő összeg” – figyelmeztetett többször az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!