1 éve

Figyelem, csalás! Adathalász nyereményjátékot hirdettek a Penny nevében

Jogosulatlanul használják a cég logóját és becsapják a jóhiszemű embereket.

A Facebook csoportokban osszák meg és privát üzenetek formájában is küldik a legújabb adathalász üzenetet.

Nyeremény lehetőségét felajánlva akarnak hozzájutni az adatokhoz.

Így néz ki a hamis hirdetés! Ne dőlj be!

A hamis hirdetésben jogosulatlanul használják a cég nevét és logóját. Olyan jól leutánozták, hogy megtévesztésig hasonlít az eredetire. A boltlánc 50. születésnapjára hivatkoznak a csalók. Ez azért megtévesztő, mert a Penny tényleg születésnapot ünnepel, a 25.-et. Ezen alkalomból pedig valóban zajlik egy nyereményjáték.

Így ismerhetjük fel az adathalászatot

A hirdetés szövege viszont tört magyarsággal van megírva, ami gyanakodásra ad okot. Ha a linkre kattintunk, akkor nem a cég oldala jön be, hanem egy . work-os domain név.

Soha, semmilyen nyereményjáték vagy promóció során nem kérik a bankkártya-adatok megadását!

 

99 százalékos kedvezménnyel roller

Legutóbb az Amazon nevében csaltak hasonló módszerrel. A Facebookon, a fizetett hirdetések között tűnt fel az adathalász, nyereményjátéknak beállított hirdetés. Azt állították, hogy 99 százalékos kedvezménnyel lehet rollert nyerni. Amikor valaki ki akarta használni a hatalmas kedvezményt, akkor partneri szerződés kitöltését kérték, amihez a bankkártya adatokat is be kellett írni a felületen. Itt is a domain volt gyanús. Az Amazon pont hu-ra hivatkoznak, de a nemzetközi cégnek nincs magyar , ,hu-s domain neve.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!