12 hónapja

Világtalálkozó Budapesten! Videón a diákok és sztárok flashmobja

2200 diák részvételével készült flashmob az Esztergomi Bazilika előtti téren. A fiatalok az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus újrahangszerelt himnuszát énekelik.

2200 diák részvételével készült flashmob az ország legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika előtti téren. A fiatalok az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus újrahangszerelt himnuszát énekelve, öt különböző irányból közelítették meg a helyszínt, hogy végül keresztet formázzanak a bazilika lépcsősora előtt, és hírül adják a világnak, hogy Budapesten elkezdődött az 52. Eucharisztikus Kongresszus!

Az ünneplőket maga Erdő Péter bíboros köszöntötte a bazilikából kilépve. Az esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy a fiatalságnak nagyon fontos szerepe van a világeseményben: ők a jelei az örömnek és a reménynek, amelyre a világnak ma nagy szüksége van. Áldást adott a kongresszus önkénteseire és mindazokra, akik áldozatos munkájukkal és imájukkal támogatták a NEK szervezését.

Fotó: Eucharisztikus Kongresszus

„Minden forrásom belőled fakad” – így idézi a Zsoltárok könyvét a NEK mottója. A forráshoz, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba tér vissza rendszeresen Pindroch Csaba színművész, a kongresszus 12 hírnökének egyike. A flashmobról készült videó képkockáin egykori osztályfőnökével, lelki atyjával, Kapisztrán atyával sétál végig az alma mater folyosóin, még az iskolapadba is beül. Rajta kívül a diákok közt sétál még Nagy Bogi, Tóth Gabi, Czinke Máté és Dánielfy Gergő énekes is, ők a kongresszus önkénteseit képviselik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!