Létrehozva: 2021.08.15.

Ezek voltak a súlyosabb európai és hazai buszbalesetek 2016 óta

Vasárnap hajnalban felborult egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében. A balesetnek nyolc halálos áldozata és negyvennyolc sérültje van.

Szerző Ripost

Ahogy a RIPOST megírta, tömegszerencsétlenség történt ma hajnalban, amikor 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz oldalára borult.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínen nyolc ember életét vesztette, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben sérültek meg.

A megrázó részletekről ITT olvashatsz.

A helyszínen készült fotókat ITT tudod megnézni.

A sérült utasok drámai mentéséről készült videót ITT láthatod.

A Mentőszolgálat jelentéséről ITT tájékozódhatsz.

Orbán Viktor részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, ezt ITT láthatod.

A tömegszerencsétlenség lehetséges okairól ITT olvashatsz.

Nem ez volt az elmúlt 5 év egyetlen tragikus buszbalesete, mindannyian emlékszünk még a veronai tragédiára, ahol tizenhatan haltak meg, köztük sok középiskolás diák is.

Az MTVA Sajtóarchívumának összeállította az elmúlt öt év súlyosabb európai és hazai buszbaleseteinek listáját.

2016. március 20. – SPANYOLORSZÁG: Balesetet szenvedett egy egyetemistákat szállító autóbusz Katalóniában. A busz 13 utasa meghalt, 43-an pedig megsérültek, köztük egy magyar diák is.

2016. szeptember 5. – MAGYARORSZÁG: Egy gyereket szállító iskolabusz és egy munkásokat fuvarozó kisbusz ütközött össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd és Nagykálló között. A balesetben a kisbuszban ülők közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette, ketten súlyosan, huszonnégyen könnyebben megsérültek.

2016. december 17. – MAGYARORSZÁG: Az M3-as autópálya 133-as kilométerénél, Mezőkövesd és Mezőkeresztes között az ónos eső miatt eljegesedett úton felborult a debreceni Grand Tours utazási iroda autóbusza, amely a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé. A balesetben kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött még egymásnak. A busz nyolcvanegy utasa közül öten meghaltak (hárman a helyszínen, ketten a kórházban) és több tucatnyian megsérültek.

2017. január 21. – OLASZORSZÁG: Tizenhatan meghaltak és huszonhatan megsérültek egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz balesetében, amely egy veronai autópálya-csomópontnál történt.

2017. május 13. – TÖRÖKORSZÁG: Legalább 23 ember meghalt a tengerparti Mugla tartományban, amikor az autópályán ismeretlen okból felborult egy utasokat szállító autóbusz.

2017. október 9. – MAGYARORSZÁG: Két tehergépkocsi és egy rendőröket szállító autóbusz ütközött össze az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében. A balesetben ketten meghaltak, tizenhatan pedig megsérültek.

2017. december 14. – FRANCIAORSZÁG: Vonattal ütközött egy középiskolásokat szállító busz a délnyugat-franciaországi Millasnál, a spanyol határ közelében. A balesetben négyen életüket vesztették, tizenkilencen megsérültek.

2018. április 13. – BULGÁRIA: A Frakija autópályán, Szófiától mintegy 28 kilométerre keletre összeütközött egy személyautó és egy autóbusz. A balesetben tíz ember meghalt és több mint 20 megsérült.

2018. június 27. – MAGYARORSZÁG: Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg meghalt, 22 sérültet vittek kórházba.

2018. augusztus 25. – BULGÁRIA: Szvoge közelében, kanyargós hegyvidéki autópálya-szakaszon, egy éles kanyarban haladva felborult, szakadékba zuhant, és lángra kapott egy zarándokokat szállító autóbusz. A balesetnek 15 halálos áldozat és több mint húsz sebesültje volt.

2018. szeptember 3. – SPANYOLORSZÁG: Avilésben, a Gijón felé tartó autópályán egy távolsági autóbusz frontálisan nekiütközött egy épülő viadukt pillérjének, amely gyakorlatilag kettévágta a jármű elejét az első három üléssorig. Legkevesebb öt ember életét vesztette és többen megsérültek.

2018. október 5. – OROSZORSZÁG: Tizenhárman életüket vesztették, további négyen pedig megsérültek egy utasokat szállító autóbusz és egy mikrobusz frontális ütközésében az oroszországi Tver megyében.

2019. február 14. – ÉSZAK-MACEDÓNIA: Szkopje és Tetovo között az autópályán felborult egy autóbusz, tizennégyen meghaltak.

2019. április 17. – PORTUGÁLIA: A madeirai Canico településen egy autóbusz sofőrje elvesztette az uralmát a jármű felett, amely letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant. A balesetben huszonkilencen meghaltak, az áldozatok német állampolgárok voltak.

2019. november 13. – SZLOVÁKIA: Nyitragerencsér közelében egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz teherautóval ütközött. A balesetben tizenketten haltak meg, köztük négy gyerek.

2020. január 23. – NÉMETORSZÁG: Súlyos balesetet szenvedett egy iskolabusz a türingiai Eisenach közelében, két nyolcéves diák életét vesztette, öten súlyosan, tizenöten pedig könnyebben megsérültek

2021. január 11. – OROSZORSZÁG: Az M-9-es autópályán, Gluhovo község közelében négy ember életét vesztette, 42-en pedig megsérültek, amikor egy billenőplatós teherautó belerohant egy öt autóbuszból álló katonai konvojba.

2021. február 18. – MAGYARORSZÁG: Kömlő és Tiszanána között menetrend szerinti autóbusszal ütközött össze egy gépkocsi. A személyautó vezetője és egyik utasa a helyszínen életét vesztette, további ketten pedig megsérültek.

2021. július 25. – HORVÁTORSZÁG: A kelet-horvátországi Slavonski Brod közelében lesodródott az autópályáról, majd felborult egy busz. A balesetben tíz ember meghalt és legalább harmincan megsérültek.

2021. augusztus 2. – TÖRÖKORSZÁG: Legalább három orosz turista meghalt és öten súlyosan megsérültek a dél-törökországi Manavgat üdülővárosának közelében egy buszbalesetben.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal