Létrehozva: 2021.08.22.

Orbán Viktor: Akár 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot is kaphatnak a nyugdíjasok

Eddig soha nem látott mértékű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok.

Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ – mondta el a Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, a Kossuth Rádió stúdiójában Budapesten 2021. augusztus 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most. Ezért az emberek büszkék lehetnek magukra, ugyanakkor a kedvező növekedési adatban a kormánynak is szerepe van – jegyezte meg. Orbán Viktor a negyedik hullámról is beszélt, miután a műsorvezető felidézte, hogy tavaly nem ünnepelhettünk augusztus végén.

„Tegnap a jókedvű és felhőtlen ünneplésé volt a terep, de jó, ha mindenki tudja: a negyedik hullám kopogtat az ajtón. A legerőteljesebben és leghangosabban nem is a mi ajtónkon, hanem a környező országok ajtaján. Nem fog elkerülni bennünket, megérkezik hozzánk. Gondolatban és lelkileg is mindenki arra készüljön, hogy lesz negyedik hullám. Nyolcmillió vakcina van a raktárainkban, mindenki kaphat oltást egy héten belül, aki kér”

– mondta a miniszterelnök, aki hozzátette: szeptember 1-jétől ismét egy nagy oltási kampány indul. A miniszterelnök mindenkit arra fog kérni, hogy győzzön meg még egy embert az oltás fontosságáról. Kiemelte: a koronavírus elleni védekezésben szerinte nem a lezárás a megoldás, hanem a vakcina felvétele, ami megfelelő védettséget nyújt a megbetegedéssel szemben.

Mindenki vegyen rá legalább egy, eddig be nem oltott embert a családjában, a munkahelyén, hogy kérje a koronavírus elleni védőoltást, ötszáz beoltottból ugyanis egy fertőződik meg, és a betegség lefolyása nála is enyhébb, mint az oltatlanoknál

– húzta alá a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy látja: ha mindenki még egy embert meggyőz, akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval. Felidézte: Magyarország az első országok között volt Európában, amely két vakcinát is beadott a felnőtt lakosság több mint felének.

Ötvenezer forinttal is több lehet a nyugdíj

Orbán Viktor a gazdasági növekedésről is beszélt:

A gazdaság nem nő magától, növeszteni kell, ahhoz pedig dolgozni kell.

Kapcsolódó
Soha nem látott prémiumot ígér a nyugdíjasoknak a kormány

Soha nem látott prémiumot ígér a nyugdíjasoknak a kormány

Csak a rendszerváltás óta nem látott éves gazdasági növekedés kell hozzá. A negyedéves adatok alapján meg is lesz.

Megállja a helyét az az állítás, hogy a rendszerváltás óta soha nem dolgozott annyi ember Magyarországon, mint ma – emelte ki. Hozzátette: a kormány nyugodtan, elégedetten nézheti a számokat, mert Magyarország visszatért abba a helyzetbe, hogy az a kérdés, lesz-e elég munkás kéz. A magyar gazdaságban ma mindenki két kézzel kapkod azokért, akik tudnak dolgozni – jelentette ki a kormányfő. Rámutatott: szeretnék a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatos és a fiatalok szja-mentességére vonatkozó ígéreteiket tartani. Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek a nyugdíjasok esetében, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ

– közölte a miniszterelnök, aki a vendéglátásról is beszélt. Meglátása szerint a budapesti vendéglátás és turizmus a külföldiekre épül. A miniszterelnök azt kérte: próbáljanak a vendéglátósok és a szállodaiparban dolgozók a magyarokra építeni.

Föl, magyarok, Budapestre!

– hangoztatta a kormányfő, és arra buzdította a magyar szállodásokat, hogy használják ki a hazafias érzelmet az üzlet szempontjából is. Ha a vidékiek jó ajánlatot kapnak, biztos szívesen feljönnek a fővárosba megnézni – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Riasztó az afganisztáni helyzet

Hetek kérdése és a szélsebesen harcoló tálibok elfoglalják egész Afganisztánt. Ha ez bekövetkezik, akkor nagyon komoly problémákkal szembesül a világ.

Vannak még olyan magyarok, köztük katonák is, akiket biztonságosan ki kell menekíteni – mondta Orbán Viktor. Hangsúlyozta: katonai akciók vannak folyamatban, ezért nem beszélhet sokat az ügyről. Amikor vége a küldetésnek, a részletekről beszámolnak a nyilvánosságnak – jelezte a miniszterelnök, aki a katonáknak megköszönte a bátorságukat és a munkájukat. Hangsúlyozta:

Magyarország azokat az afgánokat is kihozza, akik életveszélyben lehetnek, mert együttműködtek Magyarországgal az elmúlt tizenöt-húsz évben.

Az egész helyzet riasztó – jellemezte az afganisztáni állapotokat a kormányfő. Úgy fogalmazott: az emberek bíznak a nagyhatalmakban, itt van Amerika, ami elég nagy ország, az ember azt gondolná, hogy sok ész, információ és pontosság társul hozzá, de a felkészültséget és a cselekvőképességet nem az ország nagysága határozza meg.

Csonkítással, kövezéssel térhet vissza a talibán

Hogyan épül fel az iszlám vallásjog? Mire használják a tálibok? Az Index szakértő segítségével kereste a választ.

A miniszterelnök szerint addig „rendben voltunk”, amíg a terrorakciók elhárítása volt a katonai akciók célja – fejtette ki a kormányfő. Hozzátette: a NATO-ban az a szabály, hogy a tagországok megvédik egymást, Magyarországnak is bármikor szüksége lehet ilyen segítségre. A miniszterelnök szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor a „terrorfészkeket” már megsemmisítették, az amerikaiak viszont úgy gondolták, jó lenne, ha az egész világ úgy működne, ahogyan az ő társadalmuk. A demokráciaexport, amely az összes kulturális-történeti sajátosságot figyelmen kívül hagyja, szinte mindig kudarcot vall – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: Magyarországot is próbálják „megjavítani”, úgy gondolják, ők tudják a legjobban, hogyan kell kezelni a migráns- és a genderkérdést.

A „demokráciaépítés” tehát nem működött Afganisztánban. De az működhetett volna, hogy felállítanak ott egy hatékony afgán kormányt, amely képes megvédeni a saját országát az amerikai csapatok kivonulása után

– fejtegette a miniszterelnök. A menekülő afgánok kérdésében is állást foglalt:

Szerintem tisztességes dolog Magyarország részéről, de a többi NATO-tagállam részéről is, hogy mindenki gondoskodik azokról az afgánokról, akik együttműködtek velünk. Az a korrekt, az a fair, ha kimentjük őket. Van egy zárt lista, a rajta szereplőket azonban le kell ellenőrizni, nem akarunk akárkit beengedni, ez pedig nem könnyű ilyen távolságból.

Orbán Viktor a munka ezen részét nevezte a veszélyesebb, de egyszerűbb résznek.

A migráció nem emberi jog

A miniszterelnök attól tart, hogy újabb menekültválság várható az afganisztáni válság következtében. Az ügyben szerinte Törökországot érdemes figyelni:

A törökök vannak legközelebb, nekik van terepismeretük, és pontosan tudják, mi a valóság, és az Egyesült Államokkal ellentétben nincs „demokráciaexport-mániájuk”. A török kormánnyal való együttműködés kulcskérdés. Nekünk az az érdekünk, hogy az Afganisztánt elhagyni akaró leendő migránsokat ott tartsuk a térségben. A segítséget vigyük, ne a bajt hozzuk ide

– fogalmazott a kormányfő. Úgy látja: ennek érdekében a török mellett a balkáni migrációs útvonalon lévő államokkal is „fel kell melegíteni” a szoros kapcsolatot, hogy meg tudjuk védeni Magyarországot a tömeges bevándorlással szemben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

vg.hu

Somogy vármegye a kakukktojás nyugaton, Szabolcs hozza a megszokottan rossz formáját

magyarnemzet.hu

Jó hír a válságba zuhant magyar válogatottnak a bohócos nap végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Ezek Magyarország legszebb, mesebeli főúri kastélyai

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka

INSIDER

Ez már több, mint szájkarate, egymásnak feszül a két atomhatalom

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka