A rendőrség megtalálta a telefont, amit Magyar Péter a Dunába dobott

POLITIK
Létrehozva: 2021.08.16.

Migránsroham a magyar határnál, döbbenet, hány illegális határsértőt kaptak el a rendőrök

Rengeteg migráns próbált meg bejutni az országba az utóbbi bő egy nap alatt.

 

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 15-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban nem csekély számú határsértőt tartóztattak fel: összesen 281-at – írja a . A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, palesztin, pakisztáni, afgán, szír, török, jemeni, valamint bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Fotó: police.hu Ha mindez nem lenne elég, ma ismét több migráns is próbálkozott:
  • A rendőrök augusztus 16-án 00 óra 40 perckor és 2 óra 50 perckor további két esetben 32 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.
  • 0 óra 35 perckor 14 külföldit tartóztattak fel Bácsborsódnál, ahol 4 óra 30 perckor újabb 12 külföldit kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • 3 órakor 11 külföldit tartóztattak fel Bácsszentgyörgynél.
  • 6 óra 30 perckor újabb 14 külföldit tartóztattak fel Bácsbokodnál.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Azonnal elutasították a déli határzár felállítását és támogatták a migránsok országba való beáramlását a baloldali pártok, élen a baloldal vezérével, Gyurcsány Ferenccel, de miután a magyarok erősen ellenezték terveiket, taktikai okokból megpróbálták ezt letagadni. Ez a hazugság jutott a csúcsra a közelmúltban, amikor Karácsony Gergely véletlenül elszólta magát, és , hogy a migránsok érdekében fognak dolgozni, de ezt a kampányban eltitkolják, mert tudják, hogy nem népszerű. Ezeknek a szavaknak óriási jelentőséget ad, hogy Afganisztán összeomlása miatt Európa felé. Ezért érdemes felidézni, mi is a baloldal valódi álláspontja, és hogyan próbáltak már korábban is hazudni róla. „Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra” – váratlanul a Die Zeitnek adott két héttel ezelőtti interjújában Karácsony Gergely, hogy a baloldali összefogás, ha tehetné, lebontaná a kerítést, és beengedné a migránsokat az országba. Ezt azonban nem fogják a nyilvánosság előtt hirdetni, mert a magyar társadalom túlnyomó része ellenzi a felvetést, így az erősen kontaproduktív lenne. Érdemes most különösen figyelni ezekre a szavakra, amikor a déli határon, és több millió migráns indulása várható a hamarosan tálib uralom alá kerülő Afganisztánból. A főpolgármester véletlen elszólásával akaratlanul és újra rámutatott arra, hogy a baloldal minden erkölcsi fenntartás nélkül képes lenne átverni a magyarokat a hatalom megszerzése érdekében. Ez nem meglepő. Karácsony főnöke, Gyurcsány Ferenc, és az általa vezetett MSZP-SZDSZ szövetség 2006-ban úgy nyert választást, hogy eltitkolta a valós gazdasági adatokat a magyar közvélemény és az Európai Unió elől. Emlékezetes, mi követte a durva kampányhazugságot: állandósultak az utcai tiltakozások, a gazdaság az államcsőd szélére került, és magyarok milliói kerültek nagyon nehéz helyzetbe. A baloldal most ugyanezzel a forgatókönyvvel készül, amit jól mutat, hogy Karácsony Gergelyt az a Gyurcsány Ferenc választotta ki miniszterelnök-jelöltnek, aki hazugságaival és inkompetens kormányzásával tönkretette Magyarországot. Így a kampányban azzal kell számolni, hogy a baloldal „nem fogja kibontani az igazság minden részletét” (ahogy cinikus módon Gyurcsány relativizálni próbálta a hazugságait), másképp fogalmazva, el fogja titkolni, mire készülne hatalmon. Ezt tökéletesen alátámasztja az, ahogyan a migrációs kérdéshez viszonyulnak: korábban a kerítés megépítése ellen és lebontása mellett szólaltak fel, de miután megmérték ennek a társadalmi támogatottságát, megpróbálták letagadni.

Gyurcsány Ferenc

„A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra”. 2015 nyarán ezt mondta Gyurcsány Ferenc a határzárról. Bár már akkor nyilvánvaló volt, hogy óriási migrációs hullám veszélyezteti Magyarországot, Gyurcsányék megpróbálták ezt elhazudni. Nem sokkal korábban „kormányzati gumicsontnak” nevezte a fizikai határzárat. A DK vezetője nem tágított, és az atv-nek 2015 júliusában úgy fogalmazott, hogy „látványos és hangulatformáló kerítést építeni, de ez semmit nem fog megoldani.” Gyurcsány a védelmi vonal felállítását követően is kitartott álláspontja mellett, és az Inforádiónak 2015 októberében azt mondta, hogy „a kerítés nem hatékony megoldás, és ha mindenképpen bele vagyunk szeretve, mert kell egy erős szimbólum, akkor le kell zárni a határt jelentős szakaszokon, de ki kell építeni három-négy, nagy tömeg átlépésére alkalmas állomást”. Ehhez képest a 2018-as kampány előtt egy rendezvényen elismerte, hogy a kerítés az emberek számára „egy nagyon erős szimbólum. Az emberek fejében ez a biztonság szimbóluma lett, ezzel számolni kell. (...) Éppen ezért ma azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna. És én nem szeretnék öngyilkos lenni. Helyette a már meglévő kerítést használni is lehet, a szabályozott beengedés eszközeként, ha mögötte egy humánus rendszer áll.” Vagyis ugyanazt mondta, mint most Karácsony, csak körmönfontabban. Nem lehet lebontani a kerítést, de értelmetlenné akarják tenni. Lehet, hogy ott hagynák – bár szívük szerint ahogy tehetik, lebontják – , de akár marad, akár nem, kinyitnák: átengednék rajta a migránsokat. Karácsony jól észrevehetően ugyanezen logika mentén nyilatkozott a Die Zeitnek, csak ügyetlenebbül, mint főnöke: az emberek ellenzik a kerítés lebontását és a migránsok beengedését, ezért ezt hangoztatni „politikai öngyilkosság” lenne, de bármi legyen is az ára, a migránsok jogait fogják előtérbe helyezni, nem a magyar választókét.

Karácsony Gergely

„Semmiképpen se kerüljön sor a határ menti kerítés megépítésére” – a jelenlegi főpolgármester az ATV 2015 májusában adásba kerülő műsorában. Karácsony Gergely egyébként korábban nem titkolta el, hogy szívesen látná a bevándorlókat Magyarországon. Miután a kormány bejelentette a kerítés felállítását, pártja, a Párbeszéd nevében azt posztolta a közösségi oldalára, hogy „meggyőződésünk, hogy egy sokszínű, különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező közösség erősíti és előreviszi Magyarországot.” Arról nem is beszélve, hogy Gyurcsány Ferenc kommunikációját hűségesen követve több ízben is „gumicsontnak” nevezte a bevándorlás jelentette veszélyeket és a kormány intézkedéseit. A budapesti polgármester egyébként még a 2018-as parlamenti választás előtt, az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltjeként is , hogy nem építette volna meg azt a „nyamvadt kerítést”, aminek a felállítását „butaságnak” nevezte. Jól látjuk a nyugat-európai terrorhullámból, hogy a kerítés és az Orbán-kormány határozott bevándorláspolitikája mitől védte meg Magyarországot – gondoljunk csak a legutóbbi esetre, amikor egy Miután a magyarok nem voltak vevők a bevándorláspárti szlogenjeire, Karácsony az elbukott választás után, mint mindig, főnöke példáját követve, megpróbálta a kerítés értelmét elvenni. A Presse am Sonntag (a Die Presse vasárnapi kiadása) nevű osztrák lapnak idén májusban azt mondta, hogy a déli határkerítés sok magyar számára garancia a tömeges migráció ellen (emlékezzünk, ugyanezt kellett elismernie Gyurcsány Ferencnek is), így: „Szerintem nem lehet lebontani. De nem a kerítés a probléma: Magyarország nem tartja be azokat a nemzetközi és humanitárius törvényeket, amelyek mellett elkötelezte magát. Ezen változtatnunk kell”. Vagyis ugyanazt mondta, mint Gyurcsány: lehet, hogy ott hagyják a kerítést (amíg muszáj), de mindenképp átengedik rajta a migránsokat. A Die Zeitnek adott interjújában végképp egyértelművé tette a lényeget: a kampányban hazudni fognak, le fogják tagadni a szándékaikat, de ettől ne ijedjenek meg külföldi szponzoraik, ki fogják nyitni a kapukat a migránsok előtt.  

 

 

origo.hu

Sokkoló és megrázó képeken a brutális ütközés, ami Varga Barnabás súlyos sérülését okozta - videó

ripost.hu

Biztosan éretlen és íztelen a dinnye, ha ezt a jelet látod rajta

mindmegette.hu

Így tartsd távol a darazsakat - 5 bevált házi praktika

vg.hu

Foci Eb-2024: őrjöngenek a skótok a magyar meccs után – „Gyalázat”

ripost.hu

Bőséges termést hoz a paradicsom, ha betartod ezeket a trükköket

magyarnemzet.hu

Most a 98. percben segítette a csoda a magyar válogatottat, egy esély bejött

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. június 25.: Az Ikrek nyitott, a Halak óvatos kedden

ripost.hu

3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

ripost.hu

Testvérek? "Kulcsár Edina klón" lett Magyarország Szépe

ripost.hu

„Lehet, hamarosan kisbabád lesz” – Vajna Tímea szívszorító üzenetet küldött Gelencsér Timinek

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy sorsfordító lehetőséget kap júliusban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

A háborúpárti Brüsszel azért szabott ki gigabüntetést hazánkra, mert a magyarok a a békére szavaztak

INSIDER

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

INSIDER

Ennyit az igazi nyárról: itt csapnak le jégesővel a zivatarok, kiadták a riasztást

INSIDER

Halálúton vesztette életét a családapa Bélmegyernél, tucatnyian gyászolják Jánost - Videó

INSIDER

Őket hordozza tenyerén a sors: két csillagjegyre még a nyáron rátalál a boldogság

INSIDER

Mindenki őt keresi: Rejtélyes üzenetet küldött a titkos helyre menekült Dominik