9 hónapja

Kocsis Máté: petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel

Szeptember elsejétől petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel, ezzel arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint „akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot” – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szerző Ripost

Kocsis Máté azt mondta: 2002 és 2010 között, amikor a baloldal kormányzott – a legtöbb ideig Gyurcsány Ferenc vezetésével -, elvettek egy havi nyugdíjat, elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól, megszüntették az otthonteremtési programot, devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat, megszüntették a családi adókedvezményt, kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügyből, 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel, hatezer egészségügyi dolgozót elbocsátottak, háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát, valamint 16 százalékról 19-re emelték a társasági adót.

Kocsis Máté
Fotó: Magyar Nemzet

Az elmúlt években a baloldalon a teljes kontrollt Gyurcsány Ferenc szerezte meg, ezért mindegy, hogy Jakab Péter, Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára indul miniszterelnök-jelöltként, Gyurcsány Ferenccel állunk szemben – jelentette ki.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc „szereplők mögé bújva újra hatalomra akar kerülni”, ezért a Fidesz azokat, akik nem akarják, hogy „újra hazudjanak reggel, éjjel és este, akik nem akarják, hogy Gyurcsány újra lovasrohamot vezényeljen a saját honfitársai ellen, vagy szemeket lövessenek ki, akik nem akarják, hogy fizetőssé tegyék az egészségügyet”, arra biztatja, hogy támogassák a petíciót.

„Nem hagyhatjuk, nem fogjuk engedni”, hogy „ugyanazok az emberek, akik 2002-2010-ben tönkretették az országot”, hatalomra kerüljenek – emelte ki.

A frakcióvezető szerint Karácsony Gergely főpolgármester fővárosi teljesítménye nem értékelhető. Budapest romokban van, mindenhol kosz, szemét és dugó van, és eszkalálódott a hajléktalanhelyzet is – fogalmazott, hozzáfűzve: számos fővárosi döntés Gyurcsány Ferencéknél születik meg, mivel tele van a városháza is az ő embereivel.

Kocsis Máté arra számít, hogy az uniós viták folyamatosan lesznek, és elítélő nyilatkozatokat tesz majd az európai mainstream, mert a brüsszeli elit a baloldalt szeretné hatalomra segíteni.

Magyarország és a brüsszeli vezetők között vita van például a migrációs kérdések miatt, és a gyermekvédelem területén is „összeakadtunk” – mondta a frakcióvezető, aki szerint meglepő uniós álláspontok voltak ezzel kapcsolatban. Hozzátette: „azt hittem, a gyermekvédelem közös európai érték, de kiderült, hogy ezt már beelőzte az LMBTQ-propaganda feltétel nélküli támogatása”.

A frakcióvezető közölte: a migrációs kérdésekben Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni a kvótajavaslatokat, amelyek az afganisztáni helyzet miatt újra felerősödtek.

Megtartotta XI. kongresszusát a Demokratikus Koalíció. A rendezvényen felszólalt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is, akik az elszámoltatás és egy új rendszerváltás megteremtéséről beszéltek, nem hagyva kétséget afelől ki is a főnök a baloldali összefogásban. A baloldali politikus azt is fejtegette, hogy a baloldalnak egységesnek kell maradnia, mert csak együtt tudnak kormányozni. Emiatt Dobrev bejelentette, hogy év végéig megalakítják az „új köztársasági kormányt”, egyfajta árnyékkormányt, és nekilátnak a kormányprogram kidolgozásának.

A DK kormányfőjelöltje a remélt választási győzelem után tárgyalásokat akar kezdeményezni az európai és amerikai szövetségesekkel, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat.

– A választásokat meg fogjuk nyerni, de el kell kerülni, hogy a kormányzásba belebukjunk. Az előválasztás tétje, hogy ki az, aki április után is tud kormányozni – mondta Dobrev, hozzátéve: nem csupán kormányváltásra készülnek, hanem rendszerváltásra is. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője úgy vélekedett: aki miniszterelnök-jelölt akar lenni, annak tudomásul kell venni, hogy ha nem tudnak leszámolni az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer számol le velünk. Továbbá azon véleményének is hangot adott Dobrev Klára, hogy amennyiben nem történik meg egy új rendszerváltás 2022-ben, akkor Orbán Viktor egy év után visszatérne a hatalomba. Ehhez kapcsolódóan a DK európai parlamenti képviselője arról beszélt – mint korábban Gyurcsány Ferenc –, hogy forgatókönyvekkel készülnek a választás utáni időszakra.
A békét és a tisztességet a beszéde során többször is emlegető Dobrev szerint a jelenlegi kormánnyal szemben minden konfliktust „el kell vinni a falig”, de a balliberális pártok közötti konfliktusokat el kell simítani.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szintén felszólalt a kongresszuson és megvédte a rasszista és antiszemita jelölteket is indító Jobbikkal kötött szövetséget, amikor úgy tett: „sok helyről indultak hadba azok, akik polgári demokratikus alternatívát akarnak nyújtani, de megérkeztek”. Dobrevhez hasonlóan a férje is arról értekezett, hogy rendszerváltást kell végrehajtania a szivárványkoalíció pártjainak, ha 2022-ben győzedelmeskednek az országgyűlési választáson. A baloldali politikus szerint az „eucharisztia nevében” nem ígérhet bocsánatot, mert nem bocsát meg azoknak, akik szerinte megrabolták, meggyalázták, tönkretették Magyarországot. A pártelnök az előválasztásról elmondta, hogy nem volt „nagy híve” a lebonyolításnak, az összefogást érintő konfliktusokat pedig „karcolgatásoknak” nevezte, amire szerinte szükség van a politikában.

Gyurcsány végül a jelenlegi kormánypártoknak és támogatóiknak üzenve ismét az elszámoltatás szükségességét hangoztatta, amit szerinte egy „tisztességes igazságszolgáltatás” fog megtenni, ha a baloldal hatalomra jut 2022-ben. Kijelentette: „ki fogjuk söpörni a hatalomból a karmelita kolostorban ülő nemzetáruló brigádot!”

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szemből, teljesen meztelenül mutatta meg magát a 63 éves, Oscar-díjas színésznő - fotók

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz-KDNP az időközi választásokon

borsonline.hu

Vastag Csaba szerelme megmutatta, mit csinálnak az ágyban

hirtv.hu

Felállították egymással szemben az orosz és az amerikai rakétarendszereket

ripost.hu

Árulkodó lesifotó készült Pécsi Ildikó fogadott fiáról és az Exatlon bombázójáról

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

borsonline.hu

Korhatáros kvíz: Szexjáték vagy kutyajáték van a képen? – 18+

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

ripost.hu

Tóth Andi levetkőzött, rajongói nem térnek magukhoz - itt a vadító képsorozat

ripost.hu

Így éljük túl idén a kánikulát

ripost.hu

Közleményt adott ki Michael Schumacherről a családja: ez az igazság!

ripost.hu

Ennek a három csillagjegynek szerelmet hoz a Rák jegyébe lépő Vénusz júliusban

További cikkek

INSIDER

Vérlázító! Szörnyen kellemetlen helyzetbe hozták Rusvai Miklóst

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás, a háborúnak mielőbb véget kell érnie

INSIDER

Rendkívül súlyos helyzetről számolt be a honvédelmi miniszter

INSIDER

Elárulta a 6 gyermekes édesanya, miért vállalt nagy családot

INSIDER

Erre jobb lesz felkészülni: 40 fok közeli meleg is lehet a jövő héten

INSIDER

Sokkoló: kiderült, hogy miért halhatott meg az anya, aki kislányaival balesetezett Zalában

INSIDER

Riasztást adtak ki a hőség mellett már a zivatarok miatt is

INSIDER

Több kilométeres torlódás az M7-esen, a Balaton felé