1 éve

Kemény Dénes nem lát okot, ami miatt váltani kellene

A legendás kapitány létfontosságú döntésről beszélt. Sokan úgy vélték, miután a női pólósok 10-9-re megverték a címvédő, a később újabb olimpiai aranyérmet szerzett USA-t, akár a az arany is meglehet.

„Effélét feltételezni a lehetetlenség.” -szögezi le Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi válogatott ex-kapitánya.

Kemény Dénes
Fotó: Vaskó Tamás

A főesélyes Egyesült Államok mögött akadt hat olyan válogatott, amelyik sokféle módon eloszthatta volna egymás között a végső helyeket a másodiktól a hatodik pozícióig bezárólag.

Kiemelendő Bíró Attila kőkemény építőmunkája, elvégre egy olyan együttest utaztatott ki,amelyik csak egyszer, a spanyolok elleni elődöntőben kapott mattot.

TOKIO OLIMPIA 2020 A bronzérmes magyar válogatott
Magyarország-Oroszország női vízilabda válogatott mérkőzése.
fotó: Mirkó István

„Ami mindig benne van a pakliban.” – magyarázza Kemény. „És jó, ha az amerikaiak is tudják, a tőlünk a csoportban kapott pofon után tértek magukhoz. Ha mi nem nyerünk ellenük, talán nem is döbbennek rá, hogy nem elég, ha csak az úszódresszüket viszik medencébe.”

fotó: Mirkó István Magyar Nemzet
Magyarország – Kína Tokio2020 olimpia női vízilabda mérkőzés.
képen: Bíró Attila edző

Bíró jó döntés

Bíró Attila éppen Kemény elnöki munkálkodása éveiben jutott állásához, és a lehetőséggelfényesen élt is.

„Előzetesen több olyan edzőkolléga is megkeresett, akik értői a női pólónak és ők javasolták Attilát, azzal egyetértettem, majd az elnökség szentesítette a kinevezését. Hogy Bíró marad-e a tisztében, arról újra az elnökség dönt, hiszen az olimpiával az ő kinevezése is lejár.

Nem látom annak okát, hogy váltani kellene.” így Kemény. „Ami pedig a párizsi olimpiáig vezető utunkat illeti, meg kell várnunk, hogy kik azok a játékosok, akik esetleg közlik: ők a nemzeti színekben nem játszanak tovább. Fájlalnám a visszavonulásokat, elvégre Attila stílusosan játszó kollektívát hozott össze, mellyel korábban nyert Eb-t. Tokióban a sorsdöntő fordulat a Hollandia elleni a negyeddöntőnk volt, azon múlott, hogy fiaskó esetén hatodikként is zárhatunk…”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!