Létrehozva: 2021.08.31.

Félve közlekednek a lakók a XVII. kerületi Szabadság utcában

Nem érzik biztonságban magukat a XVII. kerületi Szabadság utcában élők, amióta egy nagyjából hatfős társaság egy éjszaka feltörte az utcában található, lakatlan MÁV-házakat. Az illegális lakásfoglalók azóta ott élnek, bent alszanak az épületekben.

Egyik éjszaka kopácsolás és szerszámok hangjára ébredtek az utcában élők. Kiderült, egy kisebb csoport töri fel éppen a lezárt épületeket. Azóta sötétedés után félve közlekednek a lakók, és ha éjszaka elhagyják a lakásaikat, mindig a kutyákat engedik ki először. A lakatlan MÁV-házak lebontására korábban már kaptak ígéretet az utcában lakók, azonban évek óta csak az enyészet végzi a munkát a három elhagyatott házon.

Fotó: Metropol

„A kutyáim ugatására lettem figyelmes éjfél előtt néhány perccel. Mintha egy tamtam dobot ütnének folyamatosan, olyan hangot hallottunk„ – idézte fel a Metropolnak az egyik neve elhallgatását kérő szomszéd hölgy. „A házunk előtt egy nő és egy fiatalember ült, ők csak figyeltek. Közben meg négy emberke elemlámpákkal nézegette az üresen álló MÁV-házakat. Ekkor hívtuk a rendőröket. A rendőrség igazoltatta a társaságot, akik ezután elhagyták a helyszínt, azonban azóta ismét birtokba vették az épületeket.”

Az itt lakók elárulták, hogy a MÁV munkatársai kint jártak a helyszínen, és az utcafronti részen a feltört kapukat lánccal és lakattal zárták le. A vasút felőli bejáratokkal azonban nem igazán foglalkoztak, a lakók szerint ott ki be járkálnak az emberek. A hátsó fronton tárva-nyitva az ajtó. Van olyan épület, aminek már befalazták az ajtaját, ablakát, vagy éppen bedeszkázták az utcafront felőli oldalon.

„Az utolsó lakásban laknak csak, az összes többi lakatlan, az egyik 20 éve, a másik 10 éve” – mondta az egyik szemben lakó hölgy. „A hajléktalanok beköltöznek, feltörik a zárat, és elvisznek amit lehet. Legutóbb két hete bontás hangokat hallott az egyik szomszéd. Épp az egyik házat törték fel. Kijött a rendőrség, de azt mondták, hogy tehetetlenek, mert ezeket már rég feltörték.”

Fotó: Metropol

A helyiek elmondták: a helyszínen megjelentek az illegális szállásközvetítők is.

„Nemrég megjelent itt egy bedrogozott vagy részeg férfi, két 120 literes szemeteszsákkal. és egy tagbaszakadt figura, aki azon bosszankodott, hogy a MÁV miért zár le egy önkormányzati kézben lévő házat. Ezután mindketten beszálltak egy új SUV autóba, és elhajtottak. Előtte azonban a nagydarab férfi még elmondta, hogy ő csak azért járt erre, mert a hajléktalanoknak szerez alvóhelyet.„

Olyanok is vannak, akik titkos találkahelynek tekintik az elhagyott lakásokat.

„Egy párocska pár napja elemlámpával pásztázta a házakat, de nem találták meg a nyitott lakást, mivel MÁV addigra már lezárta” – mondta el az egyik szomszédos házban lakó férfi. „Aztán jött egy rendőrautó, egészen lassan hajtva, erre ők elbújtak a betonkerítés tövében, majd gyorsan továbbálltak.”

A villanykapcsoló-szekrényt pár napja az még be volt csukva, mostanra azonban valaki leszaggatta.

A Metropol megkérdezte az illetékeseket is

Az illegális házfoglalók ügyében megkeresték a BRFK-t, valamint a MÁV sajtóosztályát is. A BRFK válaszában ezt írta: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a XVII. kerületi Szabadság utcából 2021. augusztus 15-én éjfél után arról érkezett bejelentés, hogy az ott található használaton kívüli ingatlanoknál gyanús alakokat látnak. A kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottai azonnal a helyszínre mentek, ahol öt embert igazoltattak. A rendőrök ellenőrizték őket nyilvántartásban, de egyiküket sem körözték. Betörésre, rongálásra, vagy más bűncselekményre, illetve szabálysértésre utaló körülmény nem merült fel, így eljárás nem indult. Az igazoltatott személyek elhagyták a lakatlan házat.”

A lap felkereste kérdéseivel a MÁV sajtóosztályát is, azonban egy héttel az írásbeli és telefonos megkeresések ellenére sem kaptak választ.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő adat érkezett a magyar születésszámról

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Hosszú lesz a húsvét: íme néhány programötlet, ha unatkoznál

INSIDER

„Az életem értelme veszik el” – kilátástalan helyzetbe került az Eltűntkereső Laci

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó