Létrehozva: 2021.08.23.

A héten érkezik a családi pótlék – ezekkel a támogatásokkal segítik az iskolakezdést

Minden támogatás fontos ebben a nehéz időszakban, amikor a családok az iskolakezdésre készülnek, közölte a Fiatal Családosok Klubja. Az egyik segítség az, hogy a szeptemberben esedékes családi pótlék néhány napon belül megérkezik.

Üdvözli a tanévkezdéshez adott kormányzati támogatásokat a FICSAK, és ennek kapcsán össze is szedték, mi az a segítség, amire a beiskolázás időszakában számíthatnak a szülők. Figyelem, van, amit automatikusan megkapnak, de olyan is, amit kérni lehet!

„A Fiatal Családosok Klubja üdvözli, hogy Magyarország Kormánya az idei tanévkezdés során is kiemelkedő támogatásban részesíti a gyermekes családokat. A kormány járványügyi intézkedéseinek köszönhetően szeptemberben újra iskolapadba ülhetnek az általános és középiskolás diákok” – közölte a FICSAK.

Arra figyelmeztetnek, hogy mindent szerezzünk be a gyerekeknek, de fontos, hogy csak a valóban szükséges dolgokat, és próbáljunk környezetkímélő megoldásokat találni.

Csak a füzetet, tollat, iskoláatáskát kell megvenni, a tankönyvekért már nem kell fizetnie egyetlen nappali tagozatos diáknak sem. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Nagy segítség a szülőknek, hogy immár minden nappali tagozatos diák ingyen kapja meg a tankönyveit a 2021/2022-es tanévtől, Idén már a köznevelésben és a szakképzésben tanulóknak sem kell fizetni a könyvekért.

A tanévkezdésre minden iskolában rendelkezésre állnak majd a tankönyvek, amiket a legtöbb iskolában a nyári szünet utolsó napjaiban, augusztus 27-31. között osztanak ki, a többiek az első tanítási napon vehetik kézbe.

Az iskolai, bölcsődei és óvodai étkeztetés is ingyenes vagy kedvezményes. Az erre vonatkozó kérelmet írásban kell benyújtani az étkezést biztosító intézménynél, az „Igénylőlap normatív étkezési térítési díjkedvezmény igénybevételéhez” című nyomtatvány kitöltésével, valamint a szükséges igazolások csatolásával.

A bölcsődékben és óvodákban is ingyenes az étkeztetés azon gyerekek számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, vagy saját maga, illetve testvére tartósan beteg vagy fogyatékos, valamint annak is jár, akit nevelésbe vettek.

Továbbá ingyenesen étkezhet az a gyermek is, aki nagycsaládban él, azaz ahol három, vagy ennél több gyermeket nevelnek a szülők.

Az a gyermek, aki olyan családban él, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el a kötelező legkisebb minimálbér nettó összegének 130 százalékát, szintén ingyen étkezhet.

Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Az előrehozott szeptemberi családi pótlék is sokat segít most a tanévkezdésben, így meg lehet időben vásárolni a tanszereket.

A szülők a munkahelyüktől is igényelhetnek iskolakezdési támogatást:

„Fontos tudnivaló, hogy a munkáltató döntésétől függően támogathatja a munkavállalók gyermekeinek iskolakezdését, valamint úgy is dönthet, hogy mindkét szülőnek biztosít iskolakezdési támogatást – hangsúlyozta a FICSAK. – Ez arra az esetre is kiterjed, ha a szülők mindketten ugyanazon munkáltatónál dolgoznak. Az iskolakezdési támogatás feltétele, hogy a szülő családi pótlékra jogosult legyen.

Ez a támogatási forma, mint választható cafeteriaelem, nagy segítséget nyújthat a családoknak az alapvető tanszerek mellett a szükséges kiegészítő eszközök beszerzéséhez.

Az önkormányzatnál is igényelhető támogatás az iskolára való tekintettel.

„Idén is több önkormányzatnál lehet igényelni beiskolázási támogatást, amelynek összege általában 6-20 ezer forint közötti mozog. Fontos feltétel, hogy a diák lakcíme azon a településen legyen, ahol a támogatást megigényli. Budapesten az adott kerületnél lehet érdeklődni a támogatásról és összegéről, ennek mértéke viszont kerületenként eltérő lehet.” - adott tájékoztatást a FICSAK.

A cseden, gyeden és gyesen lévő édesanyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga visszatérítésének lehetőségét 35 éves korig.

Ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt a 20 év alatti fiatalok, valamint a csed-, gyed-, gyes ellátásban részesülők. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Remélhetően idén már nem lesz szükség digitális oktatásra, az iskolák jelenléti oktatásra készülnek és így nyitják meg kapuikat jövő héten.

origo.hu

Megvan az étel, ami elpusztítja a betegségeket

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

borsonline.hu

"Kínt, szenvedést látok" - A magyar jósnő szerint ekkor jön a világvége

vg.hu

Sebestyén Balázs, a hős: ő állította meg az M0-son forgalommal szemben száguldozó negyven tonnás kamiont

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

mandiner.hu

Válság a szomszédban: bukhat Ausztria kormánya is?

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

mindmegette.hu

Hidratál, és fényvédőként is alkalmazható a nyár legnépszerűbb gyógynövénye

ripost.hu

Tápai Szabinát otthonában érte baleset, hihetetlen dolog történt

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

Rendőrök jelentek meg a 4 éves újbudai lány szülinapján: „Sírógörcs tört rá”

INSIDER

Újabb hatalmas elismerést zsebelt be Karikó Katalin

INSIDER

Elítélték a legalacsonyabb magyar betörőt - 73 évesen ennyit kapott

INSIDER

Elképesztő látványban lehet részed a hétvégén a fővárosban!