Létrehozva: 2021.08.17.

Ilyen monumentális lesz az augusztus 20-i felvonulás – videó

A legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulással lesz gazdagabb augusztus 20-i nemzeti ünnepünk. Szent István napján az Oktogon és a Hősök tere között monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenedik Magyarország alapításának története. A nem mindennapi látványosságot a HG Média és a TulipánTündér közös produkcióként hozza létre.

Augusztus 20-án, Magyarország szimbolikus születésnapján hatalmas installációkkal, hazánk vezető művészeivel, több száz résztvevővel készülő zenés – táncos felvonulást láthatnak az érdeklődők az Andrássy úton. A látványos forgatag megidézi, mi több életre kelti a magyar mondavilág alakjait és nemzeti szimbólumainkat.

A produkciót a Játékkészítő és az Álomutazó produkciót jegyző kreatív-művészcsapat álmodta meg. A felvonulás művészeti vezetője Juronics Tamás, Kossuth-díjas művész, producere Illés Gabriella.

„Most rendhagyó módon nem színpadon, hanem egy különleges felvonulás keretében készítünk showműsort, mely augusztus 20-án, Magyarország alapításának történetét mutatja be” - mondta Illés Gabriella producer.

A Szent István Nap alkalmából készülő felvonulás tervezete három önálló egységből áll: A FÖLD, A HAZA és A NEMZET.

  • Elsőként a magyar eredetmondák legendás állatai, pogány korunk hitregés világának eredeti alakjai, a TURUL és a CSODASZARVAS jelennek meg, melyek a sámánok korában a hitet adták a magyaroknak, és hosszú vándorútjukon kísérői, vezetői voltak a népnek az ígért új hazába.
  • A négy és fél méter magas Turulmadarat és a 16 ember által működtetett Csodaszarvast A HAZA blokkban a 9 méter átmérőjű KORONA követi, és természetesen SZENT ISTVÁN is megjelenik majd a felvonuláson, óriásszobor formájában.
  • És mi más lehetne az ünnepélyes felvonulás zárójelképe, mint az utolsó egységében megjelenő, 60 méter hosszú, varrott magyar zászló.
  • „A trikolor színei szimbolikus jelentéssel bírnak. A piros a kitartó ERŐ, a fehér a nemzeti HŰSÉG, a zöld a haza jövőjében bízó REMÉNY. Ezek együttesen pedig egy nagyszerű ország jövőjét tárják elénk” – mondta Juronics Tamás, művészeti vezető.
    A programnak augusztus 20-án 10 órától az Andrássy út ad otthont. A látványos menet az Oktogontól indul, a show a Kodály Köröndön éri el csúcspontját, majd egészen a Hősök teréig vonul. A produkciót az MTVA élőben közvetíti. A felvonulás több száz fellépője között ott lesz: Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati, Nvratil Andrea, Horváth Tamás énekesek; a Kelemen Kabátban, a Road és a Göncöl Zenekar, valamint mellettük több száz táncos – köztük a Duna Művészegyüttes, Fitus Dezső Társulata és a Szegedi Kortárs Balett táncművészei, de felvonul majd a Magyar Honvédség Katonazenekara és a Magyar Díszőrség Lovas egysége is. Az installációk az augusztus 20-i felvonulást követően az ünnepi hétvégén látogathatók lesznek egy interaktív kiállítás keretében a Hősök terén, ahol sötétedés után egy különleges fényfestés adja a történelmünket bemutató óriás tárgyakat esti pompáját.
    Az ünnepi hétvégére máris negyven százalékot emelkedtek a szobafoglalások – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
    Az eddigi számok alapján jelentős az érdeklődés a meghirdetett állami ünnepségsorozat iránt. A Szent István-nap fellendíti a vendégforgalmat. Megugrottak az előzetes szobafoglalások augusztus 19-re és 20-ra. Az elmúlt hetekben mintegy negyven százalékkal nőtt ez a mutató, és ígéretes, hogy a foglalások 56 százaléka belföldről érkezett – mutatott rá Guller Zoltán. Az augusztus 20-i ünneplésen kívül is igen széles körű Budapesten a nagyrendezvények palettája, ide sorolható a nemzetközi eucharisztikus kongresszus, a vadászati világkiállítás, az MTV Europe Music Awards, a Bocuse d'Or európai döntője. A hivatalos programok mellett augusztus 19-22. között 17 további szórakoztató, kulturális, zenei és családi program lesz Budapesten, valamint több fesztivál. Az egész rendezvény célja az, hogy a magyarok négy napot töltsenek el Budapesten “Istvánkor”, a főváros tartogat annyi izgalmas programot, hogy megéri ide látogatni – mondta. Hozzátette, hogy a budapesti szálláshelyek akciós ajánlatot dolgoztak ki. A programok között említette, hogy a veszprémi Utcazene fesztivál már augusztus 19-én a Szabadság térre költözik, ahol kora délutántól változatos koncertek lesznek. Szintén 19-én kezdődik az Erzsébet téren a látványos Szabad rét fesztivál, a Vigadó előtt pedig operettekkel várják a vendégeket. A Vörösmarty téren Csárdafesztivál lesz a magyar konyha legjavával és népzenével, a Március 15. téren a magyar sporthősöket ünnepelik. Az idén először, augusztus 20-án felvonulást rendeznek az Andrássy úton, amelyen a magyar történelem kiemelkedő személyiségeit, művészeit – közöttük Szent Istvánt – mutatják be. A gyerekeknek a Vajdahunyad várában lesznek programok. A Bálna környékén ismert tervezők, iparművészek mutatkoznak be, a Filózófusok kertje pedig a komolyzenei koncerteknek ad majd otthont, a budai Várban hagyományosan a Mesterségek Ünnepét rendezik meg – sorolta Guller Zoltán. A részletes, folyamatosan frissülő információk a https://szentistvannap2021.hu/programok oldalon olvashatók.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

    origo.hu

    Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

    metropol.hu

    Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

    vg.hu

    Dől a pénz a leggazdagabb magyarhoz, rengetegen akarnak vele üzletelni

    metropol.hu

    Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

    origo.hu

    Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

    astronet.hu

    Bika hava: 1 éves szültésnapi horoszkóp a Bika jegyűeknek

    ripost.hu

    Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

    INSIDER

    Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

    INSIDER

    Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

    INSIDER

    Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

    INSIDER

    "Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

    INSIDER

    Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

    INSIDER

    A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

    INSIDER

    Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk