1 éve

Varga Judit: A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele

Sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket – olvasható abban a levélben, amit a kormány küldött a gyermekvédelmi törvény kapcsán az Európai Bizottságnak.

A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele – írta Varga Judit a közösségi oldalán. Az igazságügyi miniszter közölte, bár alapesetben két hónap állna rendelkezésre, most csak egy hetet kaptak a bizottságtól, hogy válaszoljanak az álszent aggodalmakra.

„Kezd az egész egy folyamatos, véget nem érő koncepciós perre hasonlítani. A határidőt betartottuk, válaszainkat korrekt módon megküldtük a bizottság részére.”

A bizottság által kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól – olvasható a levélben.

„Sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket.”

Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást – tették hozzá. A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal.

„Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele. Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán”

- közölte Varga Judit. Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik – olvasható a levélben.

Összehangolt támadás indult Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban

Ezt már a miniszterelnök jelentette ki a Kossuth Rádióban a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. Orbán Viktor úgy reagált: „szokva vagyunk”, hiszen ez történt a migráció, a bankadó, a rezsicsökkentés és a multicégekre kivetett extraadó esetében is.

Úgy fogalmazott: „Kétségkívül erős estém volt és durva támadások is voltak, de mindenkit megnyugtathatok, hogy senkinek nem maradtam adósa. Ugyan fokost bevinni nem lehet, de mindenki pontosan megkapta azt, ami járt neki.”

Bírálta a holland miniszterelnököt, „Übermensch-tempónak”, „gyarmattartótempónak” nevezve a viselkedését. Véleménye szerint Mark Rutte meg van győződve arról, hogy erkölcsileg magasabb szinten áll, mint a magyarok, és ezért joga van megmondani, a magyarok hogyan éljenek, hogyan gondolkodjanak, hogyan neveljék a gyereket.

Azt mondta, Nyugat-Európában úgy döntöttek, NGO-k és LMBTQ, azaz a hagyományos családmodelltől eltérő együttélési formát népszerűsítő szervezetek érzékenyítő és felvilágosító kampányokat folytathatnak az óvodákban, iskolákban, Európa másik fele viszont azt mondja, hogy „nálunk másképpen van”.

Hangsúlyozta: a törvény csak a 18 év alattiakról szól, az ő esetükben a szülőnek kell döntenie arról, hogy a gyerekét kiteszi-e ilyesminek.

A Soros-hálózat szervezői abban érdekeltek – mondta Orbán Viktor -, hogy Magyarországot folyamatosan a lehető legnegatívabb színben próbálják feltüntetni, de azt nem lehet tudni, hogy e mögött kizárólag a Soros-hálózat személyes világlátása, gazdasági érdekei vannak vagy „egy nagy vízen túli országnak” az érdekei is megmutatkoznak. Nehéz és folyamatos figyelmet érdemlő kérdésnek nevezte, hogyan kötődnek „ezek a hatalmas, gigantikus amerikai pénzösszegek és alapítványok az amerikai államhoz”.

„De akárhogy is van, mindegy, hogy ők hogy vannak megszervezve, mi biztos, hogy jobban meg vagyunk szervezve, mint ők, mi itt vagyunk, ez a mi otthonunk, ez a mi hazánk, itt a magyar emberek fogják eldönteni, hogy hogy és miképpen neveljük fel a gyerekeinket” – jelentette ki.

Hangsúlyozta: nehéz kérdés gyereket nevelni, ráadásul pubertáskorban a legnehezebb, amikor a szexuális viselkedésmód, társadalmi viselkedés kialakul. „Az ember nem tetszik mindenkinek, időnként csalódások érik, de arra nem az a válasz, hogy arra agitáljuk őket, hogy változtassanak nemet, hanem arra, hogy hogyan próbáljanak együtt élni azzal az adottsággal, fizikai, szellemi adottsággal, amivel rendelkeznek, és így megtalálni a helyüket a felnőtt világban” – mondta a kormányfő. Szerinte ez nagy kihívás a szülőknek, az iskoláknak is. Nem akarjuk, hogy bárki ebbe beleszóljon rajtunk kívül – jelezte.

Többszörösére nőtt a migrációs nyomás a határokon

A kormányfő a migráció témájára áttérve együttérzését fejezte ki az osztrákoknak amiatt, hogy afgán bevándorlók meggyilkoltak egy 13 éves kislányt.

Kiemelte: az osztrák kancellár példamutató küzdelmet folytat az illegálisan beengedett migránsok kitoloncolása ügyében, azonban ez nehéz helyzet, mert éppen Afganisztánból érkeztek az elkövetők, ahonnan most vonul ki az Egyesült Államok, illetve a NATO. Arra figyelmeztetett: ha Afganisztánban összeomlás lesz emiatt, nagyon nagy tömegben indulnak meg migránsok Európa felé.

Ezért a kormányfő szerint Magyarországnak is érdemes szerepet vállalnia az afgán helyzet stabilizálásában. Úgy fogalmazott, a magyar nemzet „első védvonala” a migráció ügyében ott van, ahonnan a migránsok elindulnak: Afrika esetében ez Mali, illetve Szíriától és egész Afganisztánig húzható meg ez az ív.

Rámutatott: tavaly összesen mintegy 10 ezer illegális migráns próbált bejutni Magyarországra, míg az év eddigi hónapjaiban 38 ezer.

Ez azt jelenti, hogy többszörösére nőtt a nyomás a határokon, és ez folytatódni fog, ezért fel kell készülni arra, hogy „nagyobb migrációs nyomással élünk együtt”, mint a pandémia idején – figyelmeztetett.

Elindult a nemzeti konzultáció

Hangsúlyozta: azért is indított a kormány nemzeti konzultációt, mert egyetértést szeretne létrehozni a magyarok között a tekintetben, hogy mire készüljenek fel.

Véleménye szerint járványok, migrációs hullámok korszaka, népvándorlások időszaka következik el, veszélyesebb világ jön, mint ami volt.

„Ezt tudomásul kell venni, nem dughatjuk homokba a fejünket, föl kell készülnünk a veszélyek korszakára, és meg kell erősíteni Magyarországot azokon a pontokon, ahol egyébként a nemzeti konzultáció a kérdéseit megfogalmazza” – jelentette ki a kormányfő.

Jelezte: szeretné, ha megerősítést kapna a konzultáción abban, hogy Magyarország továbbra is szilárdan tartson ki a migránsok befogadását elutasító álláspontja mellett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolgot vallott be Ábel Anita

origo.hu

Másokat hibáztat a kudarcai miatt Tóth Andi

borsonline.hu

Szívszorító: Búcsúlevelet írt 10 éves lányának Zoltán, majd mélybe vetette magát

vg.hu

Hivatalosan tizenkét magyar áldozata van a háborúnak, de akár sokkal több lehet

metropol.hu

Zokognak a rajongók: megható fotó került ki Michael Schumacherről

magyarnemzet.hu

Valami nagyon nincs rendben Biden körül, már az FBI keresi a nyaralójában a minősített iratokat

borsonline.hu

Mi történik az RTL-nél? Sorra rúgják ki a műsorvezetőket, a rajongók kiakadtak

ripost.hu

Vele osztja meg hálószobáját Lajcsi - videóval!

ripost.hu

Ő az a kegyetlen szerető, aki bosszúból kinyomta szerelme mindkét szemét

ripost.hu

Mint két tojás: Kovács Áron megmutatta tinédzser fiát

ripost.hu

Megszakad a szív: levélben elbúcsúzott kislányától Zoltán, majd kiugrott az óbudai panelből

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

A németek szegényebbek lesznek a szankciós válság miatt

INSIDER

Sorra búcsúznak tanítványai és tisztelői Béky Lászlótól - elment a Tanár Úr

INSIDER

Négy témáról is beszélt Novák Katalin és Giorgia Meloni olasz kormányfő

INSIDER

Megszakad a szív: levélben elbúcsúzott kislányától Zoltán, majd kiugrott az óbudai panelből

INSIDER

Szívszorító sorokkal üzent a holtan talált Szilágyi Piroska családja