1 éve

„Isten óvjon, Harcos” – saját életét áldozta kutyájáért Csabi, szívszorító üzenettel búcsúzik tőle a húga

Életét áldozta kedvencéért a 34 éves férfi, családja felfoghatatlan fájdalmat él át.

Megrázó esetről számolt be a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület: mentett kutyájuk befogadójával tragédia történt. Közösségi oldalukon arról írnak, hogy egyik kutyájuk pár hónapja került el egy fiatal házaspárhoz. Az egyik séta alkalmával játék közben a kutya megcsúszott és beesett a mély vízbe. Gazdája utánaugrott, hogy megmentse kedvencét, ám a férfi nem élte túl a mentőakciót. Életét áldozta a kutyusáért.

Az állatvédők bejegyzésükben részvétüket fejezték ki a családnak, amelyre az áldozat testvére is reagált.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Csodálatos ember volt, és a legjobb testvér volt a világon” kezdte Vivien. „Felfoghatatlan, hogy ma az Ő temetésén voltunk. Napokkal ezelőtt még szövögette a szerelmével életre szóló terveit, édesanyánkkal tervezgette milyen jó lesz újra egymás közelében élni és újabb közös élményeket szerezni, sőt nem túl régen azon nevetgéltünk, milyen jó lesz majd nekünk, ha nyugdíjas éveinket ugyanabban az idősotthonban töltjük. A sors mégis úgy döntött, keresztbe húz mindent. Elvette tőlünk a legfontosabbat: az időt. Az időt, amit megállítani, visszapörgetni sajnos nem tudunk.”

Vivien szerint a 34 éves Csabi olyan életet élt, amilyet kevesen: soha nem akart beállni a sorba.

„Ő minden nap elérte a saját boldogságát csak a mának és a pillanatnak élve. Bár adódtak nehézségek, végül minden helyzetből győztesként került ki” – folytatta Vivien. „Csabi számomra nem csak egy testvér volt. Egy személyben volt a legjobb barátom is, akivel a legmélyebb érzelmeimet és a legféltettebb titkaimat megoszthattam, tanítóm, aki igazi értékrendekre okított, helyes irányt mutatott, ha megérdemeltem, megdorgált, ha megszolgáltam, megdicsért. Ő mindig ott volt, amikor szükségem volt rá, akkor is, ha éppen a világ másik végén koktélt szürcsölgetett. Pár perc beszélgetés vele és máris szebbnek láttam a világot. Édes, drága Bátyám! Jobb testvért nem is kívánhattam volna, ajándék volt veled az élet. Köszönjük neked a feledhetetlen közös pillanatokat, a hosszú órákon át, sokszor éjszakákba nyúló tartalmas és mély beszélgetéseket. Köszönjük azt a rengeteg bölcsességet, a hatalmas hahotáidat és mindent, ami te voltál és vagy. Köszönöm, hogy a testvérem voltál. Sosem felejtünk téged. Akadnak drága dolgok, melyek csak egy röpke pillanatig léteznek az életünkben. El kell engednünk őket, hogy egy másik égboltot is beragyoghassanak. Isten óvjon, Harcos, találkozunk a túlparton!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!