Létrehozva: 2021.07.14.

Leszúrta az öccsét, majd rágyújtotta a házat – döntött a bíróság a mórahalmi gyilkos ügyében

A férfi felgyújtotta a házat, majd hazament. Másnap a helyi rendőrök állították elő és vették őrizetbe. Most ítélet született az ügyében.

Tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Törvényszék első fokon azt a mórahalmi férfit, aki tavaly leszúrta öccsét, majd a haldokló áldozatra rágyújtotta a házat.

Fotó: police.hu

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 22 éves vádlottat.

Tavaly január 4-én éjjel 2 óra után az ittas vádlott felkereste 17 éves öccsét Mórahalmon. A testvérek vitatkozni, majd dulakodni kezdtek. A fiatalabb fivér egy késsel megsértette bátyja kezét. A jóval erősebb vádlott elvette tőle a kést, majd hátba szúrta. A férfi ezután az udvarról benzint hozott, szétlocsolta a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta. A két épület szinte teljesen leégett. Az idősebb testvér ezután hazament, másnap a rendőrök vették őrizetbe.

„Körülbelül tíz éve költöztek ide Erdélyből, akkor még teljes volt a család, együtt éltek a szülők és a két gyerek” – mondta róluk egy helybéli férfi. „Tavaly azonban az anyuka elköltözött, nem bírta tovább a férje erőszakosságát. Az apuka a gyerekekkel sem volt kíméletesebb, az idősebb el is menekült, a városközpontban vett ki albérletet. Szegény kisebb azonban itt maradt, rossz belegondolni, mit szenvedett az a szerencsétlen” – temette a kezébe arcát a férfi.

Úgy tudni, a végzetes esetkor a családfő az ünnepekre hazament Romániába, a fiúk azonban Magyarországon maradtak.

„A nagyobbik gyerek szinte mindennap jött a házhoz, annak ellenére is, hogy elköltözött. Január 4-én korán reggel mentem dolgozni, és azt láttam, hogy tűzoltók lepték el az utcánkat. A tető még akkor is füstölt, pedig állítólag órákkal korábban történt a bűncselekmény. Azt mondják, hogy valamin annyira összeveszett a két fiú, hogy a nagyobb szíven szúrta az öccsét, majd felgyújtotta a házat és elmenekült. Talán azt hitte, hogy így nem derül ki a gyilkosság” – árulta el az utcában élő Éva néni.

„Igazán azért nem vagyok meglepve, mert erről a gyerekről mindig csak rosszat hallottam. A munkáját rendesen elvégezte, egy kőműves mellett dolgozott, de a szabadidejében kereste a bajt. Sajnos, több rendőrségi ügye is volt” – tette hozzá az asszony.

Megtudtuk: Az eljárás során a történteket többféleképpen magyarázó vádlott írásbeli vallomásában azt állította, hogy az események egy részére nem emlékszik, de kétszer járt a házban, és veszekedtek a fiatalabb fiú drogozása miatt. Másodjára már ittasan tért vissza, újra összeszólalkoztak, öccse késsel támadt rá, meg is vágta a kezét, dulakodni kezdtek, majd egyszer a fiatalabb fiú felkiáltott, hogy megszúrta. A későbbiekre már nem emlékszik, de azt elismerte, hogy felgyújtotta a tanyát. Leírta, hogy véletlenül szúrta meg az öccsét, és nagyon bánja testvére halálát.

A szakértői vélemény szerint a fiatal férfi még legalább 15 percig élt a tűz keletkezése után. Halálához a vérveszteség mellett a füstmérgezés is hozzájárult. Az áldozat korábban amfetamint fogyasztott. Gaudi Tibor bíró az indoklás során kifejtette, a védelem álláspontjával szemben nem állapítható meg, hogy a vádlott legkésőbb a kés elvételét követően jogos védelmi helyzetben volt. Nem volt bizonyítható, hogy az áldozat a tűz meggyújtásakor eszméleténél volt-e, és az sem, hogy a vádlott ekkor tudta, hogy öccse életben van. Az ügyészség eltérő minősítés és súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lekésték az utolsó buszt Nógrádban, aztán megláttak egy autót és támadt egy elvetemült ötletük

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

mandiner.hu

Elkeserítő tényre mutatott rá Menczer Tamás: A világban már atomháborús készülődést láthatunk (VIDEÓ)

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

mandiner.hu

Az orosz Tornádó miszlikbe aprította az ukrán HIMARS-rendszert (VIDEÓ)

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria