Létrehozva: 2021.07.17.

„Milyen ember vagy te?” – Jakab Péter játssza a melóspártit, közben meg feljelentette a gépkezelőt – videó

Jakab Péter mindig azt hangoztatja, ő a nép gyermeke. Csakhogy épp a nép gyermekébe rúgott most bele.

Jakab Péter hol parizerrel, hol paprikás krumplival, vagy épp szakadt kocsival akarja bizonygatni, hogy ő is a nép gyermeke. Ebbe az általa megálmodott és felfestett képbe azonban sehogy se fér bele a valóság... Kiderült ugyanis, hogy Jakab feljelentette azt a gépkezelőt, aki megkérte, menjen arrébb az építési területről és ne hátráltassa a munkát.

A baloldali összefogás egyik lehetséges miniszterelnök-jelöltje ordítozva és trágár szavakat használva kérte számon a munkást, szerinte ugyanis a gépkezelő veszélyeztette. Ezért is jelentette fel.

„Játszod itt a prolit, a melóspártit, közben meg pont egy munkásembert jelentesz fel, mert te nem tudtad a kis videódat leforgatni. Hát milyen ember vagy te?” – teszik fel a kérdést a Facebookon terjedő videóban.

  Jakab! Te tényleg feljelentetted a gépkezelőt? Közzétette: Szakács István – 2021. július 15., csütörtök

Jakab Péter, a Jobbik elnöke éppen a sokadik „Orbán a hibás, visszavesszük, és jövőre odaadjuk” videóját forgatta egy építkezésen (hol máshol?), védőruházat és sisak nélkül, láthatóan elállva a munkagépek útját, amikor az incidens történt. Az egyik munkagép tolatni kezdett, mire Jakab munkatársa a jármű mögé lépett, és onnan kezdett videózni. Láthatóan sem az általa levideózott felirat, sem az nem zavarta, hogy a munkagép holtterébe került:

„Te normális vagy? Nekem tolatod az autót?” – kérte számon Jakab Péter asszisztense a markolót vezető dolgozót. Ezután Jakab Péter ment oda a sofőrhöz, majd megkérdezte tőle: „El lehet engem ütni vagy van valami probléma, hogy itt állunk?”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt írta a videóhoz, hogy „a Fidesz egyre keményebb eszközökkel próbál elhallgattatni minket, most épp egy munkagéppel akartak ránk tolatni videófelvétel közben.”
A Magyar Nemzet e-mailben megkereste a Jobbikot és privát üzenetben magát Jakab Pétert. A lap többek között arra volt kíváncsi, miért használt a pártelnök minősíthetetlen hangnemet egy munkáját végző munkással szemben, miközben Jakab Péter szavai szerint a „melósokért küzd”, illetve bocsánatot kértek-e már az említett dolgozótól. A párt kitérő válaszában mindössze annyit fűzött hozzá: „A közterületen, rendszám- vagy azonosítószám nélküli munkagéppel történő veszélyeztetést semmiképpen nem tekintjük munkavégzésnek, sokkal inkább büntetőjogi kategória. A szükséges jogi lépéseket természetesen megtesszük.” Később megszólalt a gépkezelő, akit Jakab Péter azzal vádol, hogy el akarta ütni. Szerinte a Jobbik elnökének a viselkedése nem méltó egy miniszterelnök-jelölthöz. A jármű vezetője elmondta, hogy Jakab Péternek egyszerűen csak félre kellett volna állnia, amíg a gép kitolat az utcából.
– Eszem ágában sem volt elütni Jakab Pétert. Ha el akartam volna gázolni, akkor nem egy kilométer per órás sebességgel és hangjelzéssel tolatok hátrafelé, hanem nagyobb sebességre kapcsolok – válaszolta az a gépkezelő a Vasárnap.hu kérdésére, akiről Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt állította, hogy el akarta gázolni. .
A jármű vezetője elmondta, hogy Jakab Péternek, mint országgyűlési képviselőnek és miniszterelnök-jelöltnek intelligensebb módon kellett volna reagálnia a helyzetre. – Megnéztem többször a videót és lehet, hogy az én reakcióimnak nem lehet túl jó minősítést adni, de én nem vagyok országgyűlési képviselő – mondta a férfi, majd hozzátette:

– Aki parlamenti képviselő és szeretné megválasztatni magát miniszterelnöknek, ilyen utcai harcos módon nem szájkaratézhat. Elvárható lett volna, hogy intelligens módon reagáljon a tolatásra, félreálljon és utána minden menjen tovább.

  Kérdésre válaszolva a férfi azt is elmondta, hogy a Jakab Péter nem kért engedélyt arra, hogy az ő arcát megjelenítse a médiában. A gépkezelő szerint a politikus provokatív módon jelent meg és feltartotta a munkájában, amivel akadályozott a munkavégzésben további tíz-húsz embert is.

Arra vonatkozóan, hogy a videón elhangzott, hogy Jakab Péter feljelentést akar tenni, a férfi úgy fogalmazott: nem méri magát egy ilyen volumenű emberhez, de ha a Jobbik elnöke jogi lépéseket akar tenni, akkor ő is jogi eszközökhöz folyamodik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki elől rejtegetett fotóiról beszélt Bálint Antónia

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

travelo.hu

Ezek Magyarország legszebb, mesebeli főúri kastélyai

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban