1 éve

Megfojtotta, majd a kerti vécébe dobta Jolika nénit a volt rendőr Gersekaráton

25 évvel ezelőtti gyilkosságra derített fényt rendőrség. Egy volt nyomozó ölhette meg az idős asszonyt.

25 évvel ezelőtti gyilkosságért vettek őrizetbe egy köztiszteletben álló gersekaráti családapát, N. Zsoltot. A volt katonát és rendőrt azzal gyanúsítják, hogy brutális módon kivégezte idős falubelijét, Jolika nénit. Egész Gersekarát ledöbbent az 1996 decemberében történt brutális gyilkosság váratlan fordulatán.

Jolika néniről közismert volt a faluban, hogy pénzes, hiszen egy zugkocsmát működtetett. Emellett az özvegyasszony idős kora ellenére a törökökkel és az olaszokkal arannyal üzletelt, kölcsönzött és utakat szervezett a helyieknek, elképesztő kapcsolatrendszerrel rendelkezett. Végül egyik szomszédja találta rá a brutálisan meggyilkolt üzletasszonyra.

Zsolt rosszul lett meghallgatásán, ezért félbeszakították azt
Fotó: Vas Népe

Nemcsak Zsoltot, hanem édesapját, Istvánt is elvitték a rendőrök, bár a Bors információi szerint őt azóta kiengedték. Úgy tudni az egykori gyilkosságot a modern technológia eszközeivel szeretnék végleg megoldani.

Feltehetően a korábban rögzített DNS-minta segítségével akadtak a nyomára a lehetséges tettesnek.

„Zsolt édesanyja súlyos beteg, szegény asszony, az apukája, István is kiakadt, azt kiabálta: nem vagyunk gyilkosok” – mesélte az ismerős.

„Az ipari iskolába járt, nem fejezte be, helyette bevonult határőrnek. Amikor ezt megszüntették, ott leszerelt, és rendőrként kezdett dolgozni Vasváron, úgy tudjuk, nyomozóként. Eljött a rendőrségtől, de mintha ezt titokként őrizték volna, mert nem tudta senki. Ugyan járt dolgozni, csak már nem oda. Mintha azt akarták volna, hogy senki ne tudjon erről” – tették hozzá.

Mindenki megdöbbent, hogy az egykori rendőrt gyanúsítják a gyilkossággal
Fotó: Vas Népe

A férfit most nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, letartóztatásáról csütörtökön döntöttek. A meghallgatása azonban elhúzódott, ugyanis a férfi rosszul lett, ezért egy időre félbe is szakították azt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!